1

ΜΠΙΣΚΟΤΑΚΙΑ ΑΜΑΡΕΤΤΙ // AMARETTI


ΑΜΑΡΕΤΤΙ

Τα αμαρεττι είναι παραδοσιακα ιταλικα μπισκοτα, με αμυγδαλο με αρωμα πικραμυγδαλο. Είναι αφρατα μπισκοτακια και μπορει να ειναι μαλακα ή τραγανα. Τα πιο ξακουστα είναι του Σαροννο, στην Λομβαρδια (Μιλανο); στην περιοχη του Σαροννο, καλλιεργουνται βερυκοκκιες, που από τα κουκουτσια τους παιρνουμε τα πικραμυγδαλα, γι’αυτό και είναι γνωστη για το λικερ αμαρεττο καθως και τα μπισκοτα, στην τραγανη παραλλαγη τους. 
Τα αμαρεττι, χρησιμοποιουνται σε πολλες παραδοσιακες συνταγες ζαχαροπλαστικης της ιταλικης κουζινας, ακι οχι αδικως αφου ειναι ιδιαιτερα γευστικα!

Υλικα : 4 ασπραδια αυγων (150 gr),
                 300 gr ζαχαρη κρυσταλλικη,
                 300 gr αμυγδαλοψυχα τριμμενη,
                 3 κ.γ. εσσανς από πικραμυγδαλο,
                 1 πρεζα αλατι.
Παρασκευη :  
Ξεφλουδιστε τα αμυγδαλα, βουτωντας τα για λιγα λεπτα σε βραστο νερο. Μετα βαλτε τα για λιγα λεπτα στο φουρνο, να στεγνωσουν, βγαλτε τα από τον φουρνο και αφηστε τα να κρυωσουν τελειως. Βαλτε την αμυγδαλοψυχα στο multi μαζι με λιγο από τη ζαχαρη και τριψτε τη παρα πολύ ψιλη.  
Χτυπηστε τα αυγα με την πρεζα το αλατι και ριξτε σταδιακα την ζαχαρη, μεχρι να παρετε μια σφιχτη και λεια μαρεγκα. Αναμειξτε την τριμμενη αμυγδαλοψυχα με το εσσανς πικραμυγδαλου και την μαρεγκα. 
Στρωστε μια λαμαρινα φουρνου με αντικολλητικο χαρτι. Με ενα κουταλακι ή με ενα κορνε ζαχαροπλαστικης με λεια μυτη, σχηματιστε μπαλιτσες στο μεγεθος ενός καρυδιου. Ψηστε σε προθερμασμενο φουρνο, στους 150°C για 45 λεπτα, μεχρι να ροδισουν.
Διατηρουνται για πολυ καιρο σε καλα κλεισμενο δοχειο, ωστε να μην παρουν υγρασια.


AMARETTI

Siccome non sono riuscita a trovere degli amaretti in Grecia, dovevo pure prepararli da sola!

Ingredienti : 4 albumi (150 gr),
                              300 gr di zucchero semolato,
                              300 gr di mandorle tritate moto finemente,
                              3 cucchiaini di estratto di mandorle amare,
                              1 pizzico di sale.
Preparazione : 
Sbucciate le mandore, immergendole in acqua bollente per qualche minuto. Infornate ai 150°C per qualche minuto, per farle asciugare. Lasciate raffreddare completamente. Versate nel cutter, aggiungete un po’ di zucchero e tritatele molto finemente. 
Sbattete gli albumi con il pizzico di sale, aggiungendo poco alla volta lo zucchero restante, fino a prendere una neve ferma. Amalgamate la neve con la farina delle mandorle e l’estratto di mandorle amare. 
Foderate una placca da forno con carta da forno antiaderente. Con l’ aiuto di un cucchiaino o con una sacca pasticcera, munita di una bocchetta liscia, formate delle palline, grosse come una noce. 
Infornate in forno preriscaldato a 150°C, modalità statico e fate cuocere per 45 minuti, fino a dorare. 
Sfornate e lasciateli raffreddare.
Si conservano per parecchio tempo entro una scatola di latta per biscotti.



1 σχόλιο:

Η γνώμη και οι παρατηρήσεις σας μας ενδιαφέρουν!

Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται υπ'όψιν και θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα δημοσιεύονται σχόλια υβριστικά ή με περιεχόμενο διαφημιστικό.

Commenti anonimi non saranno presi in considerazione e saranno cancellati.

All anonymous comments will not be considered and therefore deleted.