0

ΜΗΛΑ ΚΑΙ ΚΥΔΩΝΙΑ ΨΗΜΕΝΑ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ // MELE CON MELE COTOGNE AL FORNO

 
ΜΗΛΑ ΚΑΙ ΚΥΔΩΝΙΑ ΨΗΜΕΝΑ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ

Ενα απλο και ελαφρυ χειμωνιατικο γλυκακι! Ειναι ωραιο και ως επιδορπιο!

Δοση : για 4 ατομα
Βαθμος δυσκολιας : ευκολο
Υλικα : 4 μηλα με συμπαγη σαρκα ( εδω χρησιμοποιησα μηλα φουτζι),
                2 κυδωνια,
                4 κ.σ. σταφιδες,
                1 φλ. του καφε λικερ αμαρετο απο μουσμουλα,
                1/2 γλ. καστανη ζαχαρη demerara,
                κανελα τριμμενη.
Προετοιμασια : 
Βαλτε τις σταφιδες μεσα στο αμαρεττο, και αφηστε τες να μουλιασουν. 
Πλυντε τα κυδωνια, κοψτε το στα τεσσερα και καθαριστε την φλουδα, το κοτσανι και τους σπορους, αφαιρωντας και το σκληρο μερος γυρω απο αυτους. Μην πεταξετε τους σπορους. Βαλτε τα κυδωνια και τους σπορους σε ενα κατσαρολακι, προσθεστε 1 ποτηρι νερο και αφηστε τα να βρασουν μεχρι να μαλακωσουν (20 λεπτα περιπου).
Πλυντε τα μηλα και αφαιρεστε το κοτσανι και τους σπορους με το ειδικο εργαλειο. Γεμιστε την τρυπα που δημιουργηθηκε με τις σταφιδες. 
Βαλτε τα μηλα σε ενα βαθυ πυρεξ, κατα προτιμηση με καπακι. Βαλτε αναμεσα τα κυδωνια και προσθεστε το ζουμακι τους, αφου το σουρωσετε, και το αμαρετο που περισεψε. Πασπαλιστε με την ζαχαρη και λιγη κανελα.
Σκεπαστε το πυρεξ με το καπακι του ή με αλουμινοχατο και βαλτε το στον φουρνο. Ψηστε στους 200°C για περιπου 40 λεπτα, μεχρι να ροδισουν τα φρουτα. 
Σερβιρετε τα ζεστα, περιχυμενα με λιγο απο το σιροπι τους. Μπορειτε να τα συνοδεψετε με σαντιγυ ή παγωτο κρεμα.

* Ιανουάριος 2018 : ενημέρωση της ανάρτησης με νέες φωτογραφίες


MELE CON MELE COTOGNE AL FORNO

Un dolcetto facile e leggero, va bene anche come dessert.

Dosi : per 4 persone
Difficoltà della ricetta : facile
Ingredienti : 4 mele alla polpa soda ( ho utilizzato mele fuji),
                             2 mele cotogne,
                             4 cucchiai uvetta,
                             1 tazzina da caffè di amaretto di nespole,
                             1/2 tazza zucchero di canna demerara,
                             cannella in polvere.
Preparazione : 
Mettete l' uvetta in ammolo nell'amaretto. 
Sbucciate la mela cotogna, tagliatela a 4 ed eliminate il torsolo e la parte dura attorno ai semi. Non buttate i semi.  Ponete gli spicchi e i semi in un pentolino, aggiugete 1 bicchiere di acqua e cuocete fino ad intenerire (20 mintui ca.).
Lavate le mele e asportate il torsolo con l'apposito attrezzo. Riempite il buco formato con l'uvetta. 
Ponete le mele in una pirofila a bordi alti, preferibilmente munita di coperchio. Aggiungete i spicchi di mele cotogne ed il loro sughetto filtrato. Aggiungete anche l' amaretto rimasto dall' ammolo dell' uvetta, cospargete di zucchero e un pochino di cannella.
Coprite la pirofila con il suo coperchio o con carta stagnola e infornate in forno caldo a 200°C. Lasciate cuocere per 40 minuti ca., fino a dorare. 
Servite le mele preferibilmente caldi, bagnate col loro sciroppo. Potete accompagnar con panna montata o gelato alla panna.

* Gennaio 2018 : aggiornamento del post con nuove foto.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη και οι παρατηρήσεις σας μας ενδιαφέρουν!

Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται υπ'όψιν και θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα δημοσιεύονται σχόλια υβριστικά ή με περιεχόμενο διαφημιστικό.

Commenti anonimi non saranno presi in considerazione e saranno cancellati.

All anonymous comments will not be considered and therefore deleted.