15

ΦΕΤΑ ΨΗΤΗ // FETA AL CARTOCCIO


ΦΕΤΑ ΨΗΤΗ

Το πιο απλο αλλα και πιο νοστιμο ορεκτικο!
Βαθμος δυσκολιας : πολυ ευκολο
Υλικα : φετα,
                  ντοματα ωριμη,
                  καυτερη πιπερια ή μπουκοβο,
                  ελαιολαδο παρθενο εξτρα.                 
Προετοιμασια : 
Κοψτε ενα κομματι αλουμινοχαρτο. Βαλτε επανω ενα κομματι φετας, παχους περιπου 1 εκ.. Καλυψτε με 2-3 μαλλον λεπτες φετες ντοματας και προθεστε την καυτερη πιπερια ή το μπουκοβο. Περιχυστε με ελαιολαδο και πασπαλιστε με ριγανη. 
Κλειστε καλα το αλουμινοχαρτο και βαλτε το κατα προτιμηση να ψηθει στα καρβουνα, για μιση ωριτσα. Σερβιρετε την ψητη φετα απαραιτητα ζεστη! 


FETA AL CARTOCCIO

Tipico antipasto greco, semplice ma buonissimo! 

Difficoltà : facile
Ingredienti : formaggio feta,
                               pomodoro maturo,
                               peperone piccante o bukovo,
                               olio extravergine di oliva,
                               origano.
 Preparazione : 
Tagliate un pezzo di carta stagnola. Disponete nel centro un buon pezzo di feta, spesso ca 1cm. Coprite con 2-3 fette di pomodoro. Aggiungete il peperone piccante; va bene anche il peperoncino piccante o i bukovo. Irrorate con un filo d'olio e cospargete con qualche pizzico di origano.
 Chiudete bene i bordi della carta stagnola. Cuocete in forno preriscaldato a 200°C per mezz'oretta. E certo meglio cuocerla alla brace o in barbecue. Servite il feta al cartoccio caldo. 

15 σχόλια:

  1. Μαρίνα, απίθανος ο μεζές με την φέτα!! Είναι από τα πιο δημοφιλή μεζεδάκια στις ταβέρνες και τα μεζεδοπωλεία. Από αυτά που δεν θα παραλείψουμε να παραγγείλουμε, όταν βρεθούμε έξω για φαγητό. Είναι τόσο απλή συνταγή, αλλά με απίστευτη γεύση! Γίνεται πολύ καλό και στο φούρνο.
    Καλό Σαββατοκύριακο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ξεχασα να το γραψω στα ελληνικα, ενω το εγραψα στα ιταλικα.... οντως γινεται και στον φουρνο... Αλλα οταν αναψουμε καρβουνα ειναι το πρωτο πραγμα που ετοιμαζω... και οταν τρωμε εξω ειναι το πρωτο πραγμα που παραγγελνω...
      Καλο Σ/Κ!

      Διαγραφή
  2. Αυτό το φαγητό μου θυμίζει όταν ήμουν μικρός το πατρικό μου στην Άρτα!

    Υπάρχει μια τάση να χρησιμοποιείται λαδόκολλα, ωστε να μην αγγίζει το φαγητό το αλουμινόχαρτο, αλλά δεν το έχω ψάξει ώστε να γνωρίζω καμια έρευνα που να υποστηρίζει κάτι τέτοιο οπότε... :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εμενα παλι μου θυμιζει το εξοχικο, το εχω συνδυασει αρρηκτα με την ψησταρια...
      Αυτο με το αλουμινοχαρτο θα το ψαξω. Καπου το εχω ακουσει και εγω θα ψαξω να δω τι λενε και οι ιταλοι... Για να πω την αληθεια το αλουμινοχαρτο σπανιως το χρησιμοποιω, αλλα στα καρβουνα μαλλον δεν αντεχει η λαδοκολλα.

      Διαγραφή
    2. Απο λιγο που το εψαξα, δεν εχει σημασια απο ποια πλευρα θα χρησιμοποιηθει το αλουμινοχαρτο. Το αλουμινοχαρτο, ετσι οπως περναει απο την μηχανη που το μορφοποιει σε φυλλα, οι επιφανεις που εφαπτονται με τις μηχανες, βγαινουν ματ, ενω οι εξωτερικες επιφανειες γυαλιστερες. Δεν εχει καποια επιστρωση απο καποια πλευρα, προκειται απλα για ενα φυλλο αλουμινιο. Θεωρητικα ειναι ελεγμενο και καταλληλο για τροφιμα. Ειναι ομως γνωστο οτι αφηνει σωματιδια στα τροφιμα με τα οποια ερχεται σε επαφη, με τα δε οξινα αντιδρα και οξειδωνεται. Γενικα καλο ειναι να αποφευγεται η χρηση του.

      Διαγραφή
  3. οταν δεν υπηρχε περιπτωση να βρω φετα εδω, χρησιμοποιουσα ενα τυρι που μοιαζει αμυδρα, το quartirolo lombardo, και ετσι παρηγοριομουν!!!! :) αυτο το τυρι το χρησιμοποιω για σαγανακι, διοτι η φετα που εχουμε εδω ειναι μαλακη και λειωνει.
    καλο σαββατοκυριακο μαρινα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ειρηνη μου, πολυ ωραια και τα ιταλικα τυρια, αλλα χωρις την φετα δεν λεει... Η φιλη μου η Claudia οταν ερχεται στην Ελλαδα, φευγει με προμηθειες φετας... Παλια, οταν δεν ισχυαν οι απαγορευσεις για τα υγρα στα αεροδρομια, καποια φορα ειχαμε την φαεινη ιδεα να την βαλουμε και στην αρμη και εγινε το σακκιδιο της μη χειροτερα...
      baci! ♥

      Διαγραφή
  4. Πολυαγαπημένος μεζές.Πέρσι τέτοιες μέρες ήμουν στο χωριό και το ψήναμε πάνω στο σόμπα.
    Το σχόλιο του Κώστα μου έφερε ξανά στο μυαλό κάτι που είχα διαβάσει και παλιότερα περί καλής και ανάποδης στο αλουμινόχαρτο και ποια πλευρά πρέπει να ακουμπά στο φαγητό. Αν κάποιος έχει στοιχεία θα με ενδιέφερε κι εμένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγω την ψηνω και στο τζακι, κρυφα απο τον καλο μου, γιατι ισχυει απαγορευτικο για το ψησιμο στο τζακι...
      Θα το ψαξω κι εγω Ξανθη μου! Εχω υπ'οψιν καπου που μπορω να απευθυνω την ερωτηση...

      Διαγραφή
  5. Aπλό αλλά τόσο νόστιμο μεζεδάκι Μαρίνα μου!
    Φιλιά, καλό Σαββατοκύριακο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πραγματικά δεν έχω καλύτερο ορεκτικό από φέτα ψητή και τυροκαυτερή!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα συμφωνησω!
      Τωρα που ειπες για τυροκαυτερη, δεν θα ξεχασω εναν φιλο που ειπε οτι του αρεσουν τα καυτερα, επεμενε να φτιαξει μια σπεσιαλ φετα ψητη και εβαλε μεσα 8 (!!) καυτερα πιπερακια! Φυσικα μονο αυτος εφαγε...

      Διαγραφή

Η γνώμη και οι παρατηρήσεις σας μας ενδιαφέρουν!

Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται υπ'όψιν και θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα δημοσιεύονται σχόλια υβριστικά ή με περιεχόμενο διαφημιστικό.

Commenti anonimi non saranno presi in considerazione e saranno cancellati.

All anonymous comments will not be considered and therefore deleted.