4

ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΜΕ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ♦♦ BISCOTTI ALLA MARMELLATA D' ARANCIA


ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΜΕ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

Μαλακα μπισκοτακια που λιωνουν στο στομα, με γεμιση μαρμελαδα πορτοκαλι και ρικοττα και επικαλυψη απο καραμελωμενη μαρμελλαδα.
Η ιδεα γι'αυτην τη συνταγη ειναι απο το πολυ αξιολογο blog Cahide Sultan, με καποιες δικες μου τοποποιησεις στα υλικα. 

Δοση : περιπου 50 κομματια
Βαθμος δυσκολιας : μετρια δυσκολο
Υλικα : 250 gr βουτυρο σε θερμοκρασια δωματιου,
                 650-700 gr αλευρι για ολες τις χρησεις,
                 220 gr ζαχαρη κρυσταλλικη,
                 250 ml αριανι,
                 12 gr baking powder,
                 1 βανιλινη,
                 1 κουταλακι του τσαγιου τζιντζερ σε σκονη,
                 1 φακελλακι (0,25gr) κροκο Κοζανης σε σκονη,
                 1 πρεζα αλατι.
για τη γεμιση : 200gr ρικοττα,
                             4-5 γεματες κουταλιες της σουπας μαρμελαδα πορτοκαλι.
για την επικαλυψη : καστανη ζαχαρη απο ζαχαροκαλαμο,
                                        μαρμελαδα πορτοκαλι.
Προετοιμασια : 
Χτυπηστε το βουτυρο με την ζαχαρη, να αφρατεψει. Προσθεστε ολα τα υπολοιπα υλικα και αναμειξτε καλα, ωστε να παρετε μια ομοιογενη, μαλλον σφιχτη ζυμη. Σκεπαστε την με διαφανη μεμβρανη και βαλτε την στο ψυγειο για μιση ωριτσα. 
Αναμειξτε την ρικοττα με την μαρμελαδα. 
Παρτε ενα κομματακι απο τη ζυμη, στο μεγεθος καρυδιου και ανοιξτε το, με το χερι, σε εναν δισκο. Βαλτε στο κεντρο του δισκου μια κουταλια του γλυκου απο την γεμιση, κλειστε με προσοχη τις ακρες γυρω απο την γεμιση και πλαστε μια μπαλλιτσα. Ακουμπηστε την μπαλλιτσα σε ενα ταψι φουρνου, στρωμενο με αντικολλητικο χαρτι, και πιεστε με το δαχτυλο στο κεντρο της, ωστε να σχηματιστει μια λακκουβιτσα. Γεμιστε την λακκουβιτσα με μαρμελαδα πορτοκαλι και πασπαλιστε με λιγη καστανη ζαχαρη. Συνεχιστε με τον ιδιο τροπο με τα υπολοιπα υλικα.  
Ψηστε σε προθερμασμενο φουρνο, στους  170°C, για 30 λεπτα περιπου μεχρι να ροδισουν. Βγαλτε τα απο τον φουρνο και αφηστε τα να κρυωσουν. 
Διατηρουνται σε καλα κλειστο δοχειο, μεταλλικο ή γυαλινο.



BISCOTTI ALLA MARMELLATA D' ARANCIA

Soffici biscotti, farciti alla marmellata di arance e ricotta e ricoperti di marmellata caramellizzata. 
La ricetta originale l'ho tratta dal blog Cahide Sultan, e l'ho eseguita applicando parecchie modifiche agli ingredienti.

Dosi : 50 pezzi
Difficoltà : media
Ingredienti : 250 gr di burro a temperatura ambiente,
                              650-700 gr di farina 00,
                              220 gr di zucchero semolato,
                              250 ml di ayran,
                              12 gr di lievito chimico in povlere,
                              1 vanillina,
                              1 cucchiaino del tè zenzero in polvere,
                              1 bustina (0,25gr) di zafferano in polvere,
                              1 pizzico di sale.
per la farcia : 200gr di ricotta di pecora,
                            4-5 cucchiai di marmellata di arance.
per la finitura : zucchero di canna,
                               marmellata di arance.
Preparazione : 
Sbattete il burro con lo zucchero fino a prendere una crema chiara. Aggiungete tutti gli ingredienti restanti ed impastate. L'impasto deve risultare piuttosto compatto e non appiccicoso. Coprite con pellicola transparente e mettete nel frigo per mezz'oretta. 
Mescolate la ricotta con la marmellata di arance. Lavorate l'impasto sulla spianatoia per formare un bastoncino lungo, il quale taglierete a pezzetti alla grandezza di una noce. Schiaccate il pezzettino dell'impasto sulla spinatoia, per appiattirlo. Mettete nel centro un cucchiaio dalla farcia e chiudete i bordi attorno. Lavoratelo tra le mani per fornare una pallina la quale posizionate su una teglia da forno, ricoperta con carta antiaderente. Con un dito schiacciate il centro della pallina per formare un incavo, il quale riempite con un po' di marmellata. Copsaregete con qualche pizzico di zucchero di canna. 
Cuocete in forno statico, preriscaldato a 170°C, per 30 minuti ca, fino a dorare. Sfornate e lasciate raffreddare.
Si conservano per parecchi giorni, chiusi in una scatola di latta o di vetro.

                    

4 σχόλια:

  1. Μα πόσο νόστιμα πρέπει να είναι αυτά τα μπισκότα Μαρίνα μου! Γενικά με ενθουσιάζουν οι συνταγές γλυκών που συνδυάζουν κάποιο τυρί με λεμόνι ή πορτοκάλι!
    Πρωτότυπος και ο κρόκος Κοζάνης μεταξύ των υλικών τους!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κόλλησα στην γέμιση!
    Πορτοκάλι με ρικότα, ένα τυρί που χρησιμοποιώ όλο και πιο συχνά τελευταία, και που σίγουρα θα κάνει τα μπισκοτάκια αυτά ακαταμάχητα!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. mi piace molto l'arancia e quindi...mi segno la ricetta, grazie mille !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @Ερμιονη
    Αυτα τα μπισκοτα τα ειχα ετοιμασει στην γιορτη μου, για κερασμα στους πελατες στο μαγαζι. Μπορω να πω οτι ειχαν μεγαλη επιτυχια! Ο κροκος Κοζανης ηταν δικη μου προσθηκη (του εχω και μια αδυναμια!) για να δωσω λιγο χρωμα, αλλα και αρωμα.

    @ΕΛΕΝΑ
    Κι εγω εχω κολλησει με την ρικοττα, μπορω να πω οτι την χρησιμοποιω παντου, και ιδιως στα γλυκα, και δεν λειπει ποτε απο το ψυγειο μου. Τις επομενες ημερες θα δοκιμασω να την παρασκευασω μονη μου...

    @Chiara Gigli
    Figurati cara, sono contenta che ti siano piaciuti! Se provi la ricetta fammi sapere!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η γνώμη και οι παρατηρήσεις σας μας ενδιαφέρουν!

Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται υπ'όψιν και θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα δημοσιεύονται σχόλια υβριστικά ή με περιεχόμενο διαφημιστικό.

Commenti anonimi non saranno presi in considerazione e saranno cancellati.

All anonymous comments will not be considered and therefore deleted.