ΛΙΝΓΚΟΥΙΝΕ ΜΕ ΚΑΡΥΔΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑΦΙΔΕΣ
Ενα πολυ γρηγορο και νοστιμο πιατο με εναν ιδιαιτερο και συνηθιστο συνδυασμο γευσεων.
Δοση : για 4 ατομα
Βαθμος δυσκολιας : ευκολο
Υλικα : 500 gr λινγκουινε,
1 μεγαλη σκελιδα σκορδο,
την ψυχα απο 3 φετες μπαγιατικο ψωμι,
1/2 φλυτζανι καρυδια χοντροκοπανισμενα,
4 κουταλιες της σουπας μαυρη σταφιδα,
1 καυτερη πιπεριτσα,
4-5 κουταλιες της σουπας παρθενο ελαιολαδο,
φρεσκοτριμμενο πιπερι,
αλατι.
Προετοιμασια : Βαλτε την παστα (λινγκουινε) να βρασει, σε αφθονο αλατισμενο νερο.
Τριψτε την ψυχα του ψωμιου.
Βαλτε το λαδι σε ενα ευρυχωρο τηγανι και προσθεστε την ψυχα, την πιπεριτσα και το σκορδο, ψιλοκομμενο ή περασμενο απο την πρεσσα. Σωταρετε σε μετρια θερμοκρασια, μεχρι να ροδισει. Προσθεστε τα λινγουινε, βρασμενα αλ ντεντε, 2-3 κουταλιες της σουπας απο το νερο που εβρασαν τα μακαρονια, την σταφιδα, τα καρυδια, φρεσκοτριμμενο πιπερι και ανακατεψτε.
Αφηστε τα να σταθουν 5 λεπτα, αφαιρεστε την πιπεριτσα και σερβιρετε τα ζεστα.
LINGUINE ALLE NOCI E UVETTA
Un piatto veloce e saporito.
Dosi : per 4 persone
Difficoltà : 1/5
Ingredienti : 500 gr di linguine,
1 grosso spicchio d'aglio,
1 peperoncino piccante,
la mollica da 3 fette di pane raffermo,
1/2 tazza di noci tritate grossolanemente,
4 cucchiai di uvetta nera,
4-5 cucchiai di olio extravergine di oliva,
pepe macinato al momento,
sale.
Preparazione :
Fate cuocere la pasta al dente, in abbondante acqua salata.
Tritate la mollica del pane e l'aglio.
Versate l'olio in una padella capiente, aggiungete la mollica tritata, il peperoncino e l'aglio tritato. Lasciate soffrigere in fuoco moderato, fino a dorare. Aggiungete la pasta, lessata al dente, 2-3 cucchiai dalla sua acqua di cottura, l'uvetta, le noci, pepe macinato e mescolate.
Lasciate stare per 5 minuti, eliminate il peperoncino e servitele calde.
Fate cuocere la pasta al dente, in abbondante acqua salata.
Tritate la mollica del pane e l'aglio.
Versate l'olio in una padella capiente, aggiungete la mollica tritata, il peperoncino e l'aglio tritato. Lasciate soffrigere in fuoco moderato, fino a dorare. Aggiungete la pasta, lessata al dente, 2-3 cucchiai dalla sua acqua di cottura, l'uvetta, le noci, pepe macinato e mescolate.
Lasciate stare per 5 minuti, eliminate il peperoncino e servitele calde.
Πρέπει να είναι πολύ καλό! Μου αρέσουν οι σκορδο- πιπεράτες- ελαφρά γλυκιές γεύσεις! Μου αρέσουν οι Ιταλοί που αξιοποιούν δημιουργικά την ψίχα του ψωμιού σε σάλτσες και σούπες!
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα σου πω εντυπώσεις! Σ ευχαριστώ!
@Αγγελικη Ν.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠενια τεχνας κατεργαζεται, εχουν περασει πεινες και οι Ιταλοι... αλλα αυτα τα φαγακια τους ειναι πεντανοστιμα! Αν και τους εχω μαθει, εξακολουθουν να με εκπλησσουν...
Φιλια!