"ΤΖΑΤΖΙΚΙ" ΜΕ ΑΒΟΚΑΝΤΟ
Ενα αλλιωτικο τζατζικι, με πλουσια γευση, οπου το αβοκαντο αντικαθιστα το αγγουρακι.
Δοση : για 4 ατομα
Βαθμος δυσκολιας : 1/5
Υλικα : 250 gr (1 κεσεδακι) στραγγιστο γιαουρτι,
1/2 ωριμο αβοκαντο,
2 γεματες κουταλιες της σουπας ψιλοκομμενο ανηθο,
1-2 σκελιδες σκορδο,
τον χυμο απο 1/2 λαϊμ,
ελαιολαδο παρθενο εξτρα,
αλατι.
Προετοιμασια :
Ψιλοκοψτε το σκορδο ή περαστε το απο την πρεσσα. Με ενα πηρουνι λιωστε την σαρκα του αβοκαντο και ραντιστε την με τον χυμο απο το λαϊμ. Αναμειξτε ολα τα υλικα, προσθετοντας 2 πρεζες αλατι και 1-2 κουταλιες της σουπας ελαιολαδο. Αφηστε το τζατζικι στο ψυγειο για μιση ωρα, να δεσουν τα αρωματα. Σερβιρετε με φετες απο τρυφερο αγγουρακι.
Ψιλοκοψτε το σκορδο ή περαστε το απο την πρεσσα. Με ενα πηρουνι λιωστε την σαρκα του αβοκαντο και ραντιστε την με τον χυμο απο το λαϊμ. Αναμειξτε ολα τα υλικα, προσθετοντας 2 πρεζες αλατι και 1-2 κουταλιες της σουπας ελαιολαδο. Αφηστε το τζατζικι στο ψυγειο για μιση ωρα, να δεσουν τα αρωματα. Σερβιρετε με φετες απο τρυφερο αγγουρακι.
"TZATZIKI" ALL'AVOCADO
Un tzatzìki diverso, di sapore ricco, dove l'avocado, prende il posto del cetriolo della ricetta classica .
Dosi : per 4 persone
Difficoltà : 1/5
Ingredienti : 250 gr di yogurt greco,
1/2 avocado maturo,
2 cuchiai di aneto tritato,
1-2 spicchi d'aglio,
il succo da 1/2 lime,
olio extravergine di oliva,
sale.
Preparazione :
Mettete lo yogurt in un colino foderato di garza, e lasciatelo a scolare il suo siero, per un paio d'ore. Con una forchetta schiacciate la polpa dell'avocado e spruzzatela con il succo del lime. Tritate l'aglio molto finemente, o passatelo dallo spremiaglio. Mecolate tutti gli ingredienti, aggiungento qualche pizzico di sale e 1-2 cucchiai di olio di oliva. Coprite con pellicola transparente e lasciatelo nel frigo, per mezz'oretta. Servite con fettine di cetriolo.
Mettete lo yogurt in un colino foderato di garza, e lasciatelo a scolare il suo siero, per un paio d'ore. Con una forchetta schiacciate la polpa dell'avocado e spruzzatela con il succo del lime. Tritate l'aglio molto finemente, o passatelo dallo spremiaglio. Mecolate tutti gli ingredienti, aggiungento qualche pizzico di sale e 1-2 cucchiai di olio di oliva. Coprite con pellicola transparente e lasciatelo nel frigo, per mezz'oretta. Servite con fettine di cetriolo.
Ένα αβοκάντο περιμένει στο ψυγείο, θα δοκιμάσω.
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα μου πεις τις εντυπωσεις σου Ξανθη μου!
ΔιαγραφήΦιλια!
Μαρίνα μου αυτό το ντιπ - εναλλακτικό τζατζίκι το λάτρεψα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤόσο εύκολο και με τη χρήση του αβοκάντο που μπορώ και σκέτο να το φάω.
Εξυπνη συνταγή!
Σκετο ή επανω σε ψωμακι ειναι υπεροχο! Εμας τουλαχιστον μας ενθουσιασε!
Διαγραφήquesta è proprio una ricetta originale, lo farò di certo marina, un abbraccio !
ΑπάντησηΔιαγραφήE stata l'ispirazione del momento... Se lo provi dimmi che ne pensi!
ΔιαγραφήA preso cara!
adoro questa salsa!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή