8

ΠΑΓΩΤΟ ΚΑΚΑΟ ♦♦ GELATO AL CACAO


ΠΑΓΩΤΟ ΚΑΚΑΟ

Αν και μοιαζει με το παγωτο σοκολατα, η γευση του ειναι διαφορετικη, χωρις βεβαια να υπολειπεται.
Και αυτη η συνταγη ειναι του ιταλου μαιτρ του παγωτου Guido Martinetti. Απολαυστε την!

Δοση : για 6 ατομα
Βαθμος δυσκολιας : 2/5
Υλικα : 600 ml γαλα φρεσκο πληρες,
                100 ml κρεμα γαλακτος 35% λιπαρα,
                150 gr κακαο αγλυκο καλης ποιοτητας,
                180 gr ζαχαρη απο ζαχαροκαλαμο ραφιναρισμενη (λευκη),
                1 ασπραδι αυγου (απο αυγο ημερας).
Προετοιμασια : 
Βαλτε το γαλα σε ενα κατσαρολακι και βαλτε το στην φωτια. Μολις ζεσταθει - προσοχη δεν πρεπει να βρασει! - κατεβαστε το απο την φωτια, προσθεστε την ζαχαρη και το κακαο, κοσκινισμενο, και χτυπηστε ελαφρα με το συρμα μεχρι να διαλυθουν τελειως. Προσθεστε και την κρεμα γαλακτος, αναμειξτε παλι να ομογενοποιηθει το μιγμα και αφηστε το να κρυωσει. Οταν κρυωσει εντελως, προσθεστε και το ασπραδι του αυγου, αφου το χτυπησετε, και μεταφερετε το στην παγωτομηχανη. Για να διευκολυνετε την παρασκευη του παγωτου, ιδιως σε μερες με πολλη ζεστη οπως αυτες που διανυουμε, πριν βαλετε το μιγμα στην παγωτομηχανη, αφηστε το στο ψυγειο, στο χαμηλοτερο σημειο για 2 ωριτσες, ωστε να ειναι οσο το δυνατον πιο κρυο.


GELATO AL CACAO

Il gelato al cacao rassomiglia tanto a quello al cioccolato, ma certo non è la stessa cosa. Di solito il suo colore è più chiaro ed il gusto meno raffinato, ma è sempre un gelato molto goloso!
La ricetta è di Guido Martinetti.

Dosi : per 6 persone
Difficolta : 2/5
Ingredienti : 600 ml di latte fresco intero,
                            100 ml di panna fresca,
                            150 gr di cacao amaro,
                            180 gr di zucchero di canna bianco,
                            1 albume da uovo freschissimo. 
Preparazione : 
Mettete il latte in un pentolino e portatelo quasi ad ebollizione. Toglietelo dal fuoco, aggiungete lo zucchero ed il cacao e sbattete con una frusta fino a sciogliere completamente. Aggiungete la panna e sbattete fino ad amalgamare il tutto. Lasciate raffreddare completamente, aggiungete l'albume sbattuto e versate nella gelatiera. Per facilitare la lavorazione del composto nella gelatiera, specialmente in giorni di temperature alte, come sono queste che trascorriamo, ponete il composto nel frigo per un paio di ore, sul punto piu basso, per essere già parecchio raffreddato.

8 σχόλια:

  1. πω πω!!!!το χρώμα του σκίζει....σίγουρα και η γεύση!!!
    σκεφτομαι να πάρω παγωτομηχανή , έχεις να μου συστήσεις μάρκα????? δεν έχω ιδέα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και μόνο από την υφή φαίνεται υπέροχο!
    Φαντάζομαι και από γεύση!
    Φιλιά πολλά Μαρίνα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @peps
    Αν θες να κανεις ωραιο παγωτο Πεπη μου, ειναι απαραιτητη! Εγω εχω μια της izzy, αλλα δεν μπορω να πω οτι ειμαι και πολυ ευχαριστημενη... Μετανοιωσα που δεν πηρα το εξαρτημα-παγωτομηχανη που ειχε το μιξερ μου. Να προσεξεις να εχει μεγαλη χωρητικοτητα ο καδος, για μην κανεις ... 2 κουταλιες παγωτο τη φορα! και να εχει δυνατο μοτερ για να αντεχει στο γυρισμα και να μην υπερθερμαινεται. Δοκιμασε το παγωτο μολις βγει απο την παγωτομηχανη, ειναι ολα τα λεφτα!

    @Ερμιονη
    Να μη σου πω Ερμιονη μου, οτι μου αρεσε και πιο πολυ απο το παγωτο σοκολατα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Vedo che oggi sia tu che io abbiamo postato il gelato, ricetta dell'estate :))
    Io l'ho fatto con le ciliegie.
    Anche il tuo è tanto goloso :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Φαντάζομαι ότι θα κυριαρχεί η γεύση του κακάο και αυτό θα το κάνει διαφορετικό από τα σοκολατένια παγωτάκια!!
    Φαίνεται εξαιρετικό!!!
    Φιλιά, καλό απόγευμα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @anna
    Ci vuole qualcosa di fresco con questo Caronte che si è piombato!
    Buona idea l'abbinamento ciliegie- pistacchi!
    Baci!

    @ΕΛΕΝΑ
    Ειχε μεγαλη επιτυχια αυτο το παγωτο και γινεται και πιο ευκολα απο το σοκολατενιο... Ευχαριστω Ελενα μου - φιλακια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Φαίνεται πολύ ωραίο το παγωτό σου! Εμένα πάντα με προβληματίζει το άψητο αυγό...
    Πραγματικά το παγωτού μόλις βγει από την παγωτομηχανή, είναι όλα τα λεφτά!
    Γιαυτό ετοιμάζω το μείγμα των υλικών, τα βάζω στο ψυγείο, να είναι αρκετά κρύα και τα ρίχνω στην παγωτομηχανή όταν ξεκινά το δείπνο για να είναι αφράτο και φρέσκο μόλις τελειώσουμε και είναι η ώρα του παγωτού!
    Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @Αγγελικη Ν.
    Κι εμενα με προβληματιζει το αψητο αυγο, αλλα εχω καποιον προμηθευτη εμπιστοσυνης και τα τελευταια 3 χρονια, που μπορω να πω οτι χρησιμοποιω συστηματικα ωμα αυγα στα διαφορα γλυκα, δεν μας προεκυψε το παραμικρο προβλημα. Πολυ ωραια η ιδεα σου για παγωτο της ωρας! Μου θυμισε επισης και κατι που ξεχασα να γραψω... :)
    Φιλια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η γνώμη και οι παρατηρήσεις σας μας ενδιαφέρουν!

Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται υπ'όψιν και θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα δημοσιεύονται σχόλια υβριστικά ή με περιεχόμενο διαφημιστικό.

Commenti anonimi non saranno presi in considerazione e saranno cancellati.

All anonymous comments will not be considered and therefore deleted.