2

ΚΕΙΚ ΣΟΚΟ-ΜΠΑΝΑΝΑ ΜΕ ΜΙΑ ΠΙΝΕΛΙΑ ΑΠΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ // TORTA CIOCO-BANANA CON UN TOCCO DI ARANCIA


ΚΕΙΚ ΣΟΚΟ-ΜΠΑΝΑΝΑ ΜΕ ΜΙΑ ΠΙΝΕΛΙΑ ΑΠΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

Υλικα : 4 μετριες μπανανες (500 gr καθαρο βαρος),
                4 αυγα,
                100 gr βουτυρο, σε θερμοκρασια δωματιου,
                170 gr ζαχαρη κρυσταλλικη,
                200 gr αλευρι,
                2 κ.γ. γεματα baking powder,
                50 gr κακαο αγλυκο,
                70 gr καρυδια τριμμενα (οχι πολυ ψιλα),
                απο 1 πορτοκαλι, τον χυμο.
για την επικαλυψη : 125 gr κουβερτουρα (μια πλακα),
                                      4 κουταλιες σουπας συμπυκνωμενο γαλα.
για το στολισμα :  φετες πορτοκαλιου κονφι.   
Παρασκευη :  
Ξεφλουδιστε τις μπανανες. Χτυπηστε τες μαζι με την μιση ζαχαρη στο μουλτι, να γινουν πολτος. 
Σε ενα σκευος, χτυπηστε το βουτυρο με την υπολοιπη ζαχαρη, και την αρωματισμενη ζαχαρη, να ασπρισει. Προσθετετε τα αυγα, συνεχιζοντας το χτυπημα. Αφου γινουν μια αφρατη κρεμα, προσθετετε και τα υπολοιπα υλικα : τον χυμο πορτοκαλιου, το αλευρι, το baking και το κακαο κοσκινισμενα, τις πολτοποιημενες μπανανες και τα καρυδια. Ανακατευετε καλα να ομογενοποιηθει το μιγμα. 
Βουτυρωνετε μια φορμα και την πασπαλιζετε με κακαο. Ριχνετε μεσα το μιγμα. 
Ψηνετε σε προθερμασμενο φουρνο, στους 180°C για μια ωρα. Βγαζετε απο τον φουρνο και αφηνετε να κρυωσει. 
Στο εν τω μεταξυ ετοιμαζετε την επικαλυψη : λιωνετε την σοκολατα σε μπαιν μαρι και προσθετετε το γαλα. Ανακατευετε καλα το μιγμα. Καλυπτετε το κεικ με την γκανας σοκολατας και στολιζετε με τις φετες πορτοκαλι κονφι.


TORTA CIOCO-BANANA CON UN TOCCO DI ARANCIA

Ingredienti : 4 banane medie (500gr di polpa),
                            4 uova,
                            100 gr di burro, a temperatura ambiente,
                            170 gr di zucchero semolato,
                            2 cucchiaini di zucchero aromatizzato all'arancia,
                            200 gr di farina 00,
                            2 cucchiaini colmi di lievito chimico in polvere,
                            50 gr di cacao amaro,
                            70 gr di noci trittate,
                      da 1 arancia, il succo.
per la ganache : 125 gr di cioccolato fondente,
                               4 cucchiai di latte condensato.
per la decorazione : fette d'arancia confit.   
Preparazione : 
Sbucciate le banane. Frullate la loro polpa con metà di zucchero e riducetele a poltiglia. 
In un recipiente, sbattete il burro con il resto dello zucchero ed i zucchero vanigliato, fino a diventare cremoso. Aggiungete le uova, continuando a sbattere, fino ad ottenere un composto spumoso. Versate il succo dell'arancia, la farina, il lievito ed il cacao settacciati ed infine le banane e le noci trittate ( non troppo finemente). Amalgamate bene. 
Imburrate uno stampo e lo spolverate con cacao; versate dentro il composto. 
Infornate in forno prepriscaldato a 180°C per 1 ora. Sfornate e lasciate raffreddare. 
Nel frattempo, preparate la ganache : sciogliete il cioccolato in bagno-maria, e aggiungete il latte. Amalgamate bene.  Coprite la torta con la ganche di cioccolato e decorate con le fettine d'arancia confit.

2 σχόλια:

  1. Το έκανα...αλλα κάτι δεν πήγε καλά με τα αυγά....δεν φουσκωναν με τίποτα στο μίξερ...μάλλον το βούτυρο έφταιγε ήταν κρύο...θα ξανά προσπαθήσω άλλη φορά....καλη χρονια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλη χρονια Peggy!
      Τα υλικα που χρησιμοποιουμε, συνηθως πρεπει να ειναι σε θερμοκρασια δωματιου, εκτος αν αναφερει κατι αλλο η συνταγη.
      Καλη επιτυχια για την επομενη φορα!

      Διαγραφή

Η γνώμη και οι παρατηρήσεις σας μας ενδιαφέρουν!

Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται υπ'όψιν και θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα δημοσιεύονται σχόλια υβριστικά ή με περιεχόμενο διαφημιστικό.

Commenti anonimi non saranno presi in considerazione e saranno cancellati.

All anonymous comments will not be considered and therefore deleted.