4

ΖΑΧΑΡΩΜΕΝΕΣ ΦΛΟΥΔΕΣ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ ♦♦ BUCCE D' ARANCIA CANDITA


ΖΑΧΑΡΩΜΕΝΕΣ ΦΛΟΥΔΕΣ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ

Μια πολυ ωραια ιδεα για να μην πανε χαμενες οι φλουδες των πορτοκαλιων που χρησιμοποιειτε. Η προϋποθεση ειναι βεβαια να αγοραζετε ακερωτα πορτοκαλια! Μπορειτε να τις χρησιμοποιειστε για να γαρνιρετε κεϊκ και τουρτες, η ακομη να τις βουτηξετε σε λιωμενη σοκολατα και να φτιαξετε νοστιμα σοκολατακια.

Υλικα : 500gr φλουδες πορτοκαλιων,
                 300ml νερο,
                 500gr ζαχαρη κρυσταλλικη.          
Παρασκευη : 
Πλυνετε τα πορτοκαλια και σκουπιστε τα. Καλο ειναι τα πορτοκαλια που θα χρησιμοποιησετε να ειναι χοντροφλουδα. Ξεφλουδιστε τα και κοψτε τις φλουδες σε λωριδες, παχους 0,5 εκ. Βαλτε τις φλουδες σε ενα σκευος και σκεπαστε τις με νερο βρυσης. Για να μην επιπλεουν, βαλτε απο πανω ενα πιατακι αναποδογυριμενο. Τις αφηνετε να μουλιασουν για δυο μερες, σε δροσερο μερος, αλλαζοντας το νερο 3-4 φορες τη μερα. Την τριτη μερα, αφου τις στραγγισετε, βαλτε τες σε ενα κατσαρολακι και σκεπαστε τες με κρυο νερο βρυσης. Βαλτε τες να βρασουν για 5 λεπτα, στραγγιστε τες και επαναλαβετε την διαδικασια. Βαλτε τη ζαχαρη και το νερο σε ενα φαρδυ σκευος (πχ. σωτεζα, για να διευκολυνετε την εξατμιση του νερου) και ριξτε μεσα και τις φλουδες, αφου τις στραγγιξετε καλα. Βαλτε το σκευος στη φωτια; οταν αρχισει να βραζει, χαμηλωστε την φωτια και αφηστε το να σιγοβρασει για 20 λεπτακια περιπου, μεχρι να εξατμιστει το νερο και το λευκο μερος απο τις φλουδες να αρχισει να γινεται διαφανο, προσεχοντας ταυτοχρονα να μην καραμελλωσουν. Βγαλτε τις φλουδες, και τις απλωστε τες επανω σε ενα ταψι, στρωμενο με αντικολλητικο χαρτι. Αφηστε τες κανα-δυο ωριτσες στον αερα, να στεγνωσουν. Αναψτε τον φουρνο στους 120°C και βαλτε το ταψι με τις φλουδες μεσα, για 5-10 λεπτα, στον αερα. Βγαλτε το ταψι απο τον φουρνο, πασπαλιστε τις φλουδες με λιγη ζαχαρη και αφηστε τες να κρυωσουν.
Διατηρουνται για αρκετο καιρο, σε καλα κλεισμενο γυαλινο η μεταλλικο βαζο.


BUCCE D' ARANCIA CANDITA

E un ottima idea per utilizzare le bucce delle arance, che altrimenti saranno buttate, e perparare un bel dolcetto! Certo, le arance devono essere non trattate. Potete utilizzare le scorze candite per decorare torte, o ancora potete ricoprirle di cioccolato e preparare dei deliziosi cioccolatini.
Ingredienti : 500gr di bucce da arance non trattate,
                             300ml di acqua,
                             500gr zucchero semolato.                   
Preparazione : 
Lavate le arance e asciugatele. Meglio usare delle arance a buccia spessa. Sbuciate quindi le arance e tagliate la loro scorza a strisce di 0,5cm di larghezza. Mettete le striscioline in un recipiente, ricopritele di acqua fredda e lasciatele in ammolo. Per non galleggiare, mettete un piattino rovesciato sopra alle scorze. Lasciatele in ammolo per un paio di giorni, cambiando l'acqua 3-4 volte al giorno. Il terzo giorno, scolatele, ponetele in un pentolino e copritele di acqua fredda. Ponete sul fuoco, portate ad ebbollizione e lasciate cuocere per 5 minuti. Scolate e ripetete. Mettete l'acqua e lo zucchero in un pentolino, aggiungete le scorze scolate, ponete sul fuoco e portate ad ebbollizione. Abbassate il fuoco, e lasciatelo bollire per una ventina di minuti ca, fino che si evapori tutta l'acqua e la parte bianca delle scorze diventi transparente, facendo attenzione a non caramellare. Togliete le scorze e disponetele su una teglia, foderata di carta antiaderente. Laciatele asciugare per un oretta all'aria e poi mettetele nel forno ventilato, a 120°C per 5-10 minuti. Sfornatele, cospargete di un pochino di zucchero e lasciate  raffreddare.
Potete conservarle per parecchi mesi, chiuse in barattolo di vetro o latta.

4 σχόλια:

  1. Πολύ ωραία ιδέα όπως και οι φέτες κονφι! Αναρωτιέμαι αν θα μπορούσε να γίνει με την ίδια τεχνική και η πιπερόριζα.. Στην αγορά η ζαχαρωμένη πιπερόριζα είναι καταπληκτική (πηγαίνει πολύ και στο τσάι) αλλά δεν είναι εύκολο να τη βρεις αν ζεις σε νησί όπως εγώ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φυσικα! Μπορεις να δεις την συνταγη εδω : http://illaboratoriodimmskg.blogspot.gr/2013/01/zenzero-candito.html
      Φτιαχνεται πανω κατω με τον ιδιο τροπο!

      Διαγραφή
    2. Σ΄ευχαριστώ πάρα πολύ!!!
      Ανακάλυψα το σαίτ σου αυτή τη βδομάδα κι δεν ξέρω από ποιά συνταγή να ξεκινήσω!
      Το σαββατοκύριακο θα δοκιμάσουμε να κάνουμε την πουτίγκα ρυζιού και την ζαχαρωμένη πιπερόριζα φυσικά!
      Να'σαι καλά!
      Θα επιστρέψω με σχόλιο για τα αποτελέσματα!

      Διαγραφή
    3. Ευχαριστω για τα καλα σου λογια! Η πουτιγκα ρυζιου ειναι πολυ ιδιαιτερη και ασυνηθιστη για τα δικα μας δεδομενα.
      Καλη επιτυχια και περιμενω εντυπωσεις!
      Φιλια!

      Διαγραφή

Η γνώμη και οι παρατηρήσεις σας μας ενδιαφέρουν!

Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται υπ'όψιν και θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα δημοσιεύονται σχόλια υβριστικά ή με περιεχόμενο διαφημιστικό.

Commenti anonimi non saranno presi in considerazione e saranno cancellati.

All anonymous comments will not be considered and therefore deleted.