ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΑ ΓΛΩΣΣΑ ΒΡΑΣΤΗ, ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑΣ
Υλικα : 1 γλωσσα μοσχαρισια (1,5 Kgr περιπου),
1 μεγαλο κρεμμυδι,
2 καροτα,
2 κλωναρια σελινο,
1 σκελιδα σκορδο, με τη φλουδα,
2-3 φυλλα δαφνης,
10 κοκκους μπαχαρι,
10 κοκκους μαυρο πιπερι,
αλατι και πιπερι.
για τη σαλτσα : ζωμο απο τη γλωσσα,
corn flour,
Παρασκευη :
Πλυντε καλα τη γλωσσα και βαλτε την σε κρυο νερο με ξυδι για κανα μισαωρο.
Στραγγιστε την και βαλτε την σε μια μεγαλη κατσαρολα, μαζι με τα
λαχανικα, χοντροκομμενα, και τα μυρωδικα, να βρασει μεχρι να μαλακωσει,
για 2 1/2 ωρες περιπου (σε χυτρα ταχυτητας για 1 ωρα και 15 λεπτα, στην
υψηλη πιεση, ο χρονος παντως εξαρταται και απο το βαρος). Το αλατι το
ριχνω προς το τελος του βρασμου.
Οταν μαλακωσει, στραγγιστε την απο το ζουμι της, αφαιρεστε
την πετσα, και αφηστε την να κρυωσει.
Την σερβιρετε κομμενη σε φετες, σαν μεζε, με λεμονι, λαδι και φρεσκοτριμμενο πιπερι.
Επειδη
η παραπανω προταση σερβιρισματος δεν με ενθουσιαζει, σκεφτηκα να την
συνοδευσω με μια απλη σαλτσα μουσταρδας, που τελικα αποδειχτηκε οτι
ταιριαζει πολυ ωραια με το βραστο κρεας.
Για
να φτιαξετε λοιπον την σαλτσουλα, παιρνετε ενα κατσαρολακι και βαζετε
λιγο απο τον ζωμο της γλωσσας, αφου τον σουρωσετε. Βαζετε λιγο κορν φλαουρ (ή αλευρακι),
το οποιο το διαλυετε πολυ καλα, και λιγο μουσταρδα. Βαζετε την
κατσαρολα στη φωτια, και δενετε τη σαλτσα, ανακατευοντας συνεχως.
Περιχυνετε τα κομματακια της γλωσσας και σερβιρετε.
LINGUA DI MANZO CON SALSINA AL SENAPE
Ingredienti : 1 lingua di manzo (1,5 Kgr ca),
1 cipolla grande,
2 carote,
2 costole di sedano,
1 spicchio d'aglio in camicia,
2-3 foglie di alloro,
10 grani di pimento,
10 grani di pepe nero,
sale e pepe.
per la salsina : brodo di cottura della lingua,
maizena o farina.
Preparazione :
Lavate bene la lingua del manzo e lasciatela in ammollo in acqua fredda con un biccherino di aceto,
per mezz'oretta.
Scolatela, mettetela in una pentola capiente, aggiungete
le verdure, tagliate grossolanemente, e gli aromi e lasciate cuocere, a
fuoco moderato, per ca 2 ore e mezza, finchè diventi tenera (per la
pentola a pressione 1 ora e un quarto, a pressione alta, ma dipende
anche dal peso). Il sale, lo aggiungo verso la fine cottura.
Quando sarà
pronta, eliminate la pelle, e lasciate raffreddare. Tagliatela a
fettine.
Potete servirla come antipasto, condita con olio di oliva e succo di limone.
Ho pensato di preparare una leggera salsina, al gusto di senape, che si è abbinata molto bene alla carne bollita :
In
un pentolino, mettete qualche mestolo dal brodo di cottura della
lingua, filtrato, stemperate qualche cucchiaio di maizena o farina, e
mescolate fino a sciogliersi completamente. Aggiungete qualche cucchiaio
di salsa di senape, e portatelo ad ebollizone. Mescolate fino che la
salsa si addensi. Versatela sopra le fette della lingua bollita e
servite.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Η γνώμη και οι παρατηρήσεις σας μας ενδιαφέρουν!
Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται υπ'όψιν και θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα δημοσιεύονται σχόλια υβριστικά ή με περιεχόμενο διαφημιστικό.
Commenti anonimi non saranno presi in considerazione e saranno cancellati.
All anonymous comments will not be considered and therefore deleted.