ΛΙΚΕΡ ΦΡΑΟΥΛΑ - ΦΡΑΓΚΟΛΊΝΟ
Παντα παρασκευαζουμε λικερ και μαρμελαδες, οταν τα φρουτα ειναι στην εποχη τους!
Το λικερ φραουλα, που στα ιταλικα εχει το χαριτωμενο ονομα φρακολίνο (fragolino), εκτος απο το εντυπωσιακο χρωμα, εχει υπεροχη γευση και αρωμα!
Το λικερ φραουλα, που στα ιταλικα εχει το χαριτωμενο ονομα φρακολίνο (fragolino), εκτος απο το εντυπωσιακο χρωμα, εχει υπεροχη γευση και αρωμα!
Υλικα : 1 kg φραουλες ωριμες και αρωματικες,
1 lt βοτκα 40°,
750 gr κρυσταλλικη ζαχαρη,
1 lt μεταλλικο νερο.
Παρασκευη :
Πλυντε τις φραουλες και αφαιρεστε το κοτσανακι τους. Κοψετε τες σε μικρα κομματακια και βαλτε τες σε ενα βαζο με λαστιχο στο καπακι, που κλεινει ερμητικα. Ριξτε μεσα και την βοτκα, μεχρι να τις καλυψει τελειως. Κλειστε το βαζο και το τοποθετηστε το σε μερος δροσερο και σκοτεινο. Αφηστε το 15-20 ημερες, χωρις να ξεχνατε να το ανακινειτε που και που.
Οταν περασει ο απαιτουμενος χρονος, στραγγιστε το περιεχομενο του βαζου με ενα σουρωτηρι με ψιλες τρυπες. Μην πεταξετε τα κομματακια απο τις φραουλες, πιεστε τα με τα χερια σας, για να παρετε και τον χυμο τους. Φιλτραρετε το υγρο με χαρτινα φιλτρα για τον καφε, ωστε να παρετε ενα ωραιο διαυγες υγρο.
Ετοιμαστε το σιροπι : σε ενα κατσαρολακι, βαλτε το νερο και τη ζαχαρη, και το βαλτε το στη φωτια. Ανακατεψτε μεχρι να λιωσει η ζαχαρη και αφηνστε το να βρασει 2-3 λεπτα. Κατεβαστε το κατσαρολακι απο τη φωτια, και αφηστε το σιροπι να κρυωσει τελειως.
Ριχξτε το κρυο σιροπι στην αρωματισμενη βοτκα, αναμειξτε και βαλτε το υγρο σε ενα μπουκαλι. Κλειστε το καπακι του, και ξαναβαλτε το σε μερος δροσερο και σκοτεινο. Αφησετε το να ωριμασει για 15 ημερες, πριν το απολαυσετε.
* Ιούνιος 2018 : ενημέρωση της ανάρτησης με νέες φωτογραφίες
LIQUORE ALLE FRAGOLE
(FRAGOLINO)
Ora che le fragole sono di stagione è il momento per preparare la confettura ma anche il liquore.
Liquore alla fragole o fragolino, bello, fragrante e di sapore fresco!
Ingredienti : 1 kg di fragole belle mature,
1 lt di vodka 40°,
750 gr di zucchero semolato,
1 lt di acqua minerale naturale senza gas.
Preparazione :
Lavate le fragole, eliminate il picciolo e tagliatele a pezzettini. Mettetele in un barattolo capiente, a chiusura ermetica. Versate anche la vodka, fino a coprire completamente la frutta. Chiudete il coperchio e ponete il barattolo in un luogo fresco e buio. Lasciate le fragole in macerazione per 15-20 giorni, senza dimenticare di agitare ogni tanto.
Trascorso il tempo necessario, filtrate il contenuto del barattolo, prima con un colino a maglia stretta; strizzate bene i pezzetti di fragola, per estrarre anche il loro sugo. Poi filtrate con filtri di carta da caffè, per ottenere un liquido trasparente.
Preparate lo sciroppo : mettete l'acqua e lo zucchero in un pentolino e portate ad ebbolizione. Mescolate per fare sciogliere lo zucchero e lasciate cuocere per un paio di minuti. Ritirate dal fuoco, e lasciate lo sciroppo raffreddare completamente.
Quando verrà a temperatura ambiente, mescolatelo con la vodka, e imbottigliate. Posizionate la bottiglia con il liquore in luogo fresco e buio, e lasciate stagionare per una quindicina di giorni prima di assaggiarlo.
* Giugno 2018 : aggiornamento del post con nuove foto
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Η γνώμη και οι παρατηρήσεις σας μας ενδιαφέρουν!
Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται υπ'όψιν και θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα δημοσιεύονται σχόλια υβριστικά ή με περιεχόμενο διαφημιστικό.
Commenti anonimi non saranno presi in considerazione e saranno cancellati.
All anonymous comments will not be considered and therefore deleted.