0

FRAGOLINO, LIQUORE ***** ΛΙΚΕΡ ΦΡΑΟΥΛΑ


FRAGOLINO, LIQUORE

Siccome le fragole sono di stagione, ecco la ricetta del fragolino!

Ingredienti : 1,5 Kgr di fragole,
                  1 Lt di vodka 40°,
                  750 gr di zucchero semolato,
                  1 Lt di acqua minerale naturale senza gas.
Preparazione : Lavate e mondate le fragole. Eliminate il picciolo e tagliatele a piccoli pezzetti. Mettetele in un capiente vaso a chiusura ermetica. Versate dentro la vodka, fino a coprire completamente le frutta. Chiudete il vaso e ponetelo in un luogo fresco e buio. Lasciate le fragole in macerazione per un mese, agitando ogni tanto il vaso. Trascorso il tempo necessario, filtrate la vodka, prima con un colino; strizzate bene i pezzeti di fragola, per estrarre anche il loro sugo. Poi filtrate con filtri di caffè per ottenere un liquido trasparente. Preparate lo sciroppo : in una pentola, mettete l'acqua con lo zucchero, mettetelo sul fuoco e quando raggiunge il punto di ebollizione, abbassate il fuoco e mescolate fino che si sciolga tutto lo zucchero. Ritirate dal fuoco, e lasciate lo sciroppo raffredare completamente. Quando sara ben raffredato, versatelo alla vodka, e mettetelo nello stesso vaso a chiusura ermetica. Ponete il vaso nello stesso luogo fresco e buio, e lasciatelo stagionare per un mese, prima di gustarlo.




ΛΙΚΕΡ ΦΡΑΟΥΛΑ - ΦΡΑΓΚΟΛΙΝΟ

Παντα παρασκευαζουμε λικερ και μαρμελλαδες, οταν τα φρουτα ειναι στην εποχη τους. Το λικερ φραουλα, που στα ιταλικα εχει το χαριτωμενο ονομα φρακολίνο, εχει υπεροχη γευση και αρωμα, και εντυπωσιακο χρωμα.

Υλικα : 1,5 Kgr φραουλες,
           1 Lt βοτκα 40°,
           750 gr κρυσταλλικη ζαχαρη,
           1 Lt μεταλλικο νερο.
Παρασκευη : Πλενετε τις φραουλες και αφαιρειτε το κοτσανακι τους. Τις κοβετε σε μικρα κομματακια και τις βαζετε σε ενα βαζο με λαστιχο στο καπακι, που κλεινει ερμητικα. Ριχνετε απο πανω τη βοτκα, μεχρι να τις καλυψει. Κλεινετε το βαζο και το βαζετε σε μερος δροσερο και σκοτεινο. Το αφηνετε για ενα μηνα, ανακινοντας καθε 2-3 μερες. Οταν περασει ο απαιτουμενος χρονος, στραγγιζετε το υγρο; δεν πετατε τα κομματακια απο τις φραουλες, τα πιεζετε με τα χερια σας, για να παρετε και τον χυμο τους. Φιλτραρετε με φιλτρα του καφε, για να παρετε ενα ωραιο διαυγες υγρο. Ετοιμαζετε το σιροπι : σε ενα κατσαρολακι, βαζετε το νερο με τη ζαχαρη, και το βαζετε στη φωτια. Οταν παει να βρασει, κατεβαζετε τη φωτια, και ανακατευετε μεχρι να λιωσει ολη η ζαχαρη. Κατεβαζετε το κατσαρολακι απο τη φωτια, και αφηνετε το σιροπι να κρυωσει εντελως. Ριχνετε το κρυο σιροπι στην αρωματισμενη βοτκα, ξαναβαζετε το υγρο στο βαζο, κλεινετε το καπακι, και το ξαναβαζετε σε δροσερο και σκοτεινο μερος. Το αφηνετε να ωριμασει για ενα μηνα, πριν το απολαυσετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Λυπάμαι, αλλά όλα τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται υπ'όψιν και θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα δημισιεύονται σχόλια υβριστικά ή με περιεχόμενο διαφημιστικό.
Mi dispiace, ma tutti i commenti anonimi non saranno presi in considerazione e saranno cancellati.
Sorry to say, but all anonymous comments will not be considered and therefore deleted.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...