0

ΛΙΚΕΡ ΜΑΝΤΑΡΙΝΙ ♦♦ MANDARINETTO LIQUORE


MANDARINETTO LIQUORE

E arrivato il momento per assagiare il mandarinetto di quest' inverno...

Ingredienti : 20-25 mandarini bio,
                     1 Lt di buona vodka a 40°,
                     700 gr di zucchero semolato,
                     1 Lt di acqua minerale non gassata. 
Procedimento : Come vale per tutte le ricette, la qualità degli ingredienti è essenziale; così, meglio preparare questo liquore quando i mandarini sono di stagione, cioè a novembre, e scegliete dei mandarini freschi, maturi, di buon aspetto, e certo non trattati. Anche la vodka deve essere di buona qualità, così non risparmiate quando fate la scelta...
La quantità dei mandarini che vi serviranno dipende da quanto sono grossi o no. Lavate bene e asciugate i mandarini; sbucciateli tutti tranne due. Mettete le buccie e i 2 mandarini interi in un vaso con chiusura ermetica e copriteli completamente con la vodka. Lasciateli in macerazione, in luogo fresco e buio, per almeno un mese. Agitate i vaso ogni tanto. Quando passerà il tempo della macerazione, filtrate il liquido prima con un colino ( per eliminare le parti grossi) e poi con filtri per caffè. Preparate lo sciroppo : mettete lo zucchero e l'acqua in un pentolino, e portatelo a ebollizione per pochi minuti, finchè lo zucchero si sciogli completamente. Lasciate lo sciroppo raffredare completamente. Mischiate  la vodka e lo sciroppo, mettete il liquore nel vaso a chiusura ermetica, e lasciatelo stagionare, in luogo fresco e buio per ancora un mese. Servito fresco è un ottimo dopo pasto....
  

ΛΙΚΕΡ ΜΑΝΤΑΡΙΝΙ

Υλικα : 20 - 25 μανταρινια,
          1Lt βοτκα 40° ,
          700 gr ζαχαρη κρυσταλλικη,
          1 Lt νερο εμφιαλωμενο.
Διαδικασια  :  Οπως με ολες τις συνταγες, η καλη ποιοτητα των πρωτων υλων, αποτελει εγγυηση για το αποτελεσμα. Το λικερ μανταρινι ξεκιναμε να το φτιαχνουμε οταν τα μανταρινια ειναι στην εποχη τους, δηλαδη γυρω στον Νοεμβριο. Διαλεξτε φρουτα ωριμα, με καλη οψη, φρεσκα και βιολογικα. Επισης η βοτκα πρεπει να ειναι καλης ποιοτητας, γι'αυτο μην τσιγγουνευτειτε στην εκλογη της...
Το ποσα μανταρινια τελικα θα χρησιμοποιηστετε εξαρταται απο το μεγεθος τους. Πλυντε και σκουπιστε τα μανταρινια. Ξεφλουδιστε τα ολα, εκτος απο δυο. Βαλτε τις φλουδες και τα δυο ολοκληρα φρουτα σε ενα βαζο που  κλεινει ερμητικα (με λαστιχο στο καπακι), και σκεπαστε τα εντελως με την βοτκα. Αφηστε το βαζο σε μερος σκοτεινο και δροσερο για ενα μηνα τουλαχιστον. Ανακατευετε το βαζο καθε μερικες μερες. Οταν περασει ο απαιτουμενος χρονος, φιλταρετε το υγρο πρωτα με σουρωτηρι, για να απομακρυνετε τα μεγαλα κομματια, και επειτα με φιλτρα για καφε φιλτρου. Ετοιμαστε το σιροπι : σε ενα κατσαρολακι βαζετε τη ζαχαρη και το νερο, και αφηνετε να σιγοβρασει, μεχρι να διαλυθει πληρως η ζαχαρη. Αφηστε το σιροπι να κρυωσει εντελως. Αναμειξτε το σιροπι με την βοτκα, κλεινετε παλι σε βαζο με ερμητικο κλεισιμο, και αφηνετε να ωριμασει για ακομη ενα μηνα.
Ειναι ενα δροσερο, αρωματικο και ελαφρυ λικερ. Με ενα ποτηρακι δροσερο μανταρινεττο μπορειτε να κλεισετε ιδανικα ενα ωραιο γευμα! Επισης ειναι μια ωραια ιδεα για δωρο (ιδιως τωρα που ειμαστε σε καιρους χαλεπους...)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη και οι παρατηρήσεις σας μας ενδιαφέρουν!

Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται υπ'όψιν και θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα δημοσιεύονται σχόλια υβριστικά ή με περιεχόμενο διαφημιστικό.

Commenti anonimi non saranno presi in considerazione e saranno cancellati.

All anonymous comments will not be considered and therefore deleted.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...