8

ΤΣΙΖΚΕΙΚ ΜΕ ΚΑΡΥΔΑ ΚΑΙ ΦΡΑΟΥΛΑ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΝΗ! ♦♦ TORTA FRAGOLA E COCCO


ΤΣΙΖΚΕΙΚ ΜΕ ΚΑΡΥΔΑ ΚΑΙ ΦΡΑΟΥΛΑ, 
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΝΗ!

Για την γλυκεια μας Ελενη, πολυτιμη συνεργατιδα που γιορταζει σημερα, μια τουρτα με τις αγαπημενες της γευσεις : σοκολατα, καρυδα και φραουλα!

Δοση : για 8 ατομα
Βαθμος δυσκολιας : 4/5
Υλικα :
για την βαση : 400gr αλευρι για ολες τις χρησεις,
                           200gr βουτυρο κρυο,
                           200gr ζαχαρη κρυσταλλικη,
                           4 κροκους,
                           1 κουταλακι του γλυκου baking powder,
                           1 πρεζα αλατι.
 για το σιροπι : 50ml νερο,
                            1 κουταλια της σουπας ζαχαρη,
                            20ml λικερ φραγκολινο.                    
για την λευκη κρεμα : 400gr ρικοττα,
                                         3 κροκους αυγων,
                                         250ml γαλα καρυδας,
                                         150gr ζαχαρη κρυσταλλικη,
                                         1 βανιλινη,
                                         3 φυλλα ζελατινη,
                                         70gr καρυδα τριμμενη.
για το ζελε φραουλας : 400gr πολτος φραουλας,
                                          120gr ζαχαρη κρυσταλλικη,
                                          1 σφηνακι λικερ φραγκολινο,
                                          3 φυλλα ζελατινης,
                                          2 κ.σ. γεματες μαϊζενα (corn flour).
για την διακοσμηση : 100ml κρεμα γαλακτος 35% λιπαρα,
                                        1 κουταλακι του γλυκου γεματο ζαχαρη,
                                        φρεσκιες φραουλες.
Επι το εργον
Απο την προηγουμενη ημερα ετοιμαστε το μπισκοτο για την βαση. Για το ψησιμο, χρησιμοποιηστε ενα στρογγυλο ταψακι με διαμετρο 22εκ. Αναλυτικες οδηγιες, μπορειτε να βρειτε εδω. Ετοιμαστε την λευκη κρεμα : Μαλακωστε τα φυλλα της ζελατινης σε νερο θερμοκρασιας δωματιου. Βαλτε το γαλα καρυδας και την μιση ζαχαρη σε ενα κατσαρολακι και ζεστανετε το, χωρις να το βρασετε, ανακατευοντας μεχρι να διαλυθει η ζαχαρη. Κατεβαστε το κατσαρολακι απο τη φωτια. Στραγγιστε τα φυλλα της ζελατινης και προσθεστε τα στο ζεστο γαλα καρυδας. Ανακατεψτε μεχρι να διαλυθουν τελειως. Χτυπηστε τους κροκους με την βανιλλια και την υπολοιπη ζαχαρη, μεχρι να γινουν μια ανοιχτοχρωμη, αφρατη κρεμα. Προσθεστε την ρικοττα και χτυπηστε παλι το μιγμα να αφρατεψει. Συνεχιζοντας το χτυπημα, προσθεστε το ζεστο γαλα με την ζελατινη, αφηνοντας το να ρεει σαν κλωστη. Αφου ομογενοποιηθει, μεταφερετε το μιγμα στο κατσαρολακι, βαλτε το σε μετρια φωτια και αφηστε το μεχρι να δεσει, ανακατευοντας συνεχως. Μολις το κατεβασετε απο την φωτια, προσθεστε και την τριμμενη καρυδα. Αφηστε την να κρυωσει. Βαλτε την βαση σε ενα πιατο σερβιρισματος και εφαρμοστε γυρω της ενα τσερκι. Ετοιμαστε το σιροπι για το βρεξιμο της βασης : βραστε για 2-3 λεπτα το νερο με την ζαχαρη; μολις κρυωσει προσθεστε το λικερ. Ραντιστε το μπισκοτο της βασης με το σιροπι. Στρωστε απο επανω την λευκη κρεμα και βαλτε το στο ψυγειο. Ετοιμαστε το ζελε με την φραουλα : πολτοποιηστε τις φραουλες, αφου τις καθαρισετε και τις πλυνετε. Μουλιαστε σε νερο βρυσης τα φυλλα της ζελατινας. Βαλτε τον πολτο απο τις φραουλες σε ενα κατσαρολακι, προσθεστε την ζαχαρη, το λικερ και την μαιζενα και ανακατεψτε καλα, ωστε να διαλυθει τελειως. Βαλτε το στην φωτια και μολις ζεσταθει, προσθεστε τα φυλλα της ζελατινης, αφου τα στραγγισετε. Αφηστε το στην φωτια ανακατευοντας το συνεχως, μεχρι να πηξει. Κατεβαστε το απο την φωτια και αφηστε το να κρυωσει. Οταν ειναι ετοιμο, ριξτε το επανω απο την ασπρη κρεμα και βαλτε το και παλι το ψυγειο. Αφου περασουν 2-3 ωρες και στεροποιηθουν οι κρεμες, αφαιρεστε το τσερκι. Ετοιμαστε την σαντιγυ με την κρεμα γαλακτος και την ζαχαρη, συμφωνα με τις οδηγιες που θα βρειτε εδω.  Στολιστε την τουρτα με ροζετες σαντιγυ και με φρεκες φραουλες. Διατηρειται στο ψυγειο. Ειναι καλυτερα να καταναλωθει την επομενη ημερα, οταν θα εχουν δεσει ολα τα υλικα μεταξυ τους. 



TORTA FRAGOLA  E COCCO

Con l'occasione dell'onomastico dell mia cara Elena, preziosa collaboratrice, vi presento una torta preparata con i suoi sapori prediletti : cioccolato, cocco e fragola.

Dosi: per 8 persone
Difficolta : 4/5
Ingredienti :
per la base di frolla : 400gr di farina 00,
                                        200gr di burro freddo,
                                        200gr zucchero semolato, 
                                        4 tuorli,
                                        1 cucchiaino di lievito per dolci in polvere,
                                        1 pizzico di sale.
per la bagna : 50ml di acqua,
                           1 cucchiaio di zucchero semolato,
                           20ml di liquore fragolino.
per la crema bianca : 400gr di ricotta (preferibilmente di pecora),
                                         3 tuorli d'uova,
                                         250ml di latte di cocco,
                                        250gr di zucchero semolato,
                                        1 vanillina,
                                        3 foglie di colla di pesce,
                                        70gr di farina di cocco.
per la crema alla fragola : 400gr di purea di fragole,
                                                  150gr di zucchero semolato,
                                                  1 biccherino di liquore fragolino,
                                                  3 fogli di colla di pesce,
                                                  2 cucchiai colmi di maizena.
per la decorazione : 100ml di panna fresca,
                                      1 cucchiaino colmo di zucchero semolato,
                                      fragole fresche.
All'opera : 
Preparate la frolla per la base, meglio dal giorno precedente.Per la cottura, utilizzate uno stampo rotondo di 22cm di diametro. Istruzioni per la preparazione troverete qui. Preparate la crema bianca : mettete in ammolo la colla di pesce, in poca acqua a tempratura ambiente. Mettete il latte di cocco e metà dello zucchero in una pentola. Portatelo sul fuoco, e senza lasciarlo bollire, mescolate fino al completo scioglimento dello zucchero. Ritirate dal fuoco. Strizzate le foglie della colla di pesce e unitele al latte di cocco caldo. Mescolate fino al completo scioglimento. Sbattete i tuorli con la vanillina ed il resto dello zucchero, fino a diventare una crema chiara. Aggiungete la ricotta e sbattete per omogeneizzare. Continuando a sbattere, aggiungete il latte di cocco caldo, versandolo a filo. Quando sarà incorporato, versate il composto nella pentola e portatela sul fuoco. Mescolate fino ad addensare. Ritirate dal fuoco, aggiungete la noce di cocco tritata, mescolate e lasciate raffreddare. Ponete la base di frolla in un piatto di portata e applicate attorno un anello regolabile. Preparate la bagna : fatte bollire lo zucchero con l'acqua per 2 minuti, e lasciate raffreddare. Aggiungete il fragolino. Bagnate la base di frolla con lo sciroppo ottenuto. Versate la crema bianca e livellatela. Ponete in frigo. Preparate la crema alla fragola : frullate la fragole, mondate e lavate. Mettete in ammolo la colla di pesce, in acqua a temperatura ambiente. Mettete il purea delle fragole in una pentola, aggiungete lo zucchero, il liquore fragolino e la maizena e mescolate bene, fino al completo scioglimento della maizena. Portate sul fuoco e quando comincia a riscaldare, aggiungete le foglie di pesce strizzate. Mescolate  fino ad addensare la crema. Ritirate dal fuoco e lasciate raffreddare. Quando la crema sarà ben fredda, versatela sulla crema bianca, livellate e riponete nel frigo. Trascorse 2-3 ore, le creme saranno solidificate, e allora togliete l' annello regolabile. Preparate la panna montata zuccherata, con istruzioni che troverete qui. Decorate con rosette di panna montata e fragole fresche. Conservate la torta nel frigo. Meglio consumarla il girono dopo, quando tutti i sapori saranno ben amalgamati tra di loro.

8 σχόλια:

  1. τυχερή Ελένη!!!! λέω να ξαναβαφτιστώ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χρόνια πολλά στην Ελένη, της έφτιαξες σούπερ λαχταριστό γλυκάκι!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πω πω Μαρίνα μου!
    Πραγματικά πολύ τυχερή η Ελένη! Τι όμορφο cheesecake της έφτιαξες!
    Μ'αρέσει πολύ και σαν σύνολο αλλά και κάθε στρώση ξεχωριστά!
    Το μπισκότο που ξεφεύγει από τη συνηθισμένη βάση, η κρέμα που είναι φουλ στην καρύδα και η επικάλυψη κατακόκκινη και φραουλένια!
    Και τη διακόσμησες φανταστικά! Μπράβο σου!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @ΕΛΕΝΑ
    Θα της τα μεταφερω...
    Χρονια πολλα και σε σενα!

    @Ερμιονη
    Ευχαριστω Ερμιονη μου! Ηθελα πραγματικα να την ευχαριστησω, ειναι τοσο καλο παιδι και το δεξι μου χερι στη δουλεια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Είναι καταπληκτικό απο τα ωραιότερα γλυκά, μπράβο!!!Τυχερή η Ελένη!!!!!!!
    Φιλιά!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πραγματικά τέλειο το γλυκό σου! Η γέμισή του από καρύδα είναι πολύ ξεχωριστή και πρωτότυπη. Μου αρέσει πολύ και η διακόμηση!!

    Υπέροχο γλυκό για έναν φαντάζομαι σημαντικό άνθρωπο για σένα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @ΕΛΕΝΗ
    Ευχαριστω Ελενη μου! Η Ελενιτσα μας το αξιζει κα με το παραπανω.
    Χρονια Πολλα και σε σενα!

    @Χρυσαυγη
    Εχω κολλησει με την ρικοττα, απο τοτε που την δοκιμασα στην παστιερα. Τελικα εδεσε πολυ ωραια η φραουλα με την καρυδα, το αποτελεσμα γευστικα ηταν εξαιρετικο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η γνώμη και οι παρατηρήσεις σας μας ενδιαφέρουν!

Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται υπ'όψιν και θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα δημοσιεύονται σχόλια υβριστικά ή με περιεχόμενο διαφημιστικό.

Commenti anonimi non saranno presi in considerazione e saranno cancellati.

All anonymous comments will not be considered and therefore deleted.