ΜΑΚΑΡΟΝΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ
Δροσερη, πολυχρωμη και πολυ νοστιμη, σιγουρα θα εντυπωσιασει σε ενα γιορτινο τραπεζι!
Μεριδες : 6
Βαθμος δυσκολιας : ευκολο
Υλικα : 250 gr μακαρονακι κοφτο (ditali),
250 gr κατεψυγμενα λαχανικα (καλαμποκι, αρακας, πιπερια, καροτα baby),
5-6 αγγουρακια τουρσι,
200 gr μαγιονεζα,
1 κουταλια της σουπας κετσαπ,
3 φετες γαλοπουλα καπνιστη.
Προετοιμασια :
Μπορειτε βεβαια να χρησιμοποιησετε οτι ειδος μακαρονακι θελετε; εγω συνηθως χρησιμοποιω τα ditali που ειναι ενα ειδος κοφτα μακαρονακια, μικρα σε μεγεθος και χοντρα, ειναι ειδικα για σουπα και δεν χανουν την φορμα τους.
Βραστε τα μακαρονακια σε αφθονο αλατισμενο νερο, αυστηρα αλ ντεντε. Στραγγιστε τα καλα και αφηστε τα να κρυωσουν.
Βραστε τα λαχανικα σε αλατισμενο νερο, επισης αλ ντεντε, δηλαδη να ειναι τραγανα. Στραγγιστε τα και ριξτε τους παγωμενο νερο, δηλαδη καντε τους εινα ειδος μπλανσαρισματος για να κρατησουν τα ζωηρα τους χρωματα.
Σε ενα σκευος, αναμειξτε τα μακαρονια με τα λαχανικα. Ψιλοκοψτε τα αγγουρακια τουρσι, την γαλοπουλα, προσθεστε τα στην σαλατα και ανακατεψτε. Αν θελετε να δωσετε μια πιο εντονη γευση στην σαλατα, μπορειτε αντι για γαλοπουλα να χρησιμοποιησετε μπεϊκον, το οποιο θα σωταρετε.
Βαλτε την σαλατα στο ψυγειο για τουλαχιστον μιση ωρα.
Σε ενα σκευος, αναμειξτε την μαγιονεζα, το κετσαπ και 4 κουταλιες της σουπας κρυο νερο. Ριξτε το μιγμα της μαγιονεζας στην σαλατα λιγο πριν την σερβιρετε, γιατι τα μακαρονια εχουν την ταση να ρουφανε την μαγιονεζα και αν σταθει η σαλατα στεγνωνει.
* Μαϊος 2016 : ενημερωση της αναρτησης με νεες φωτογραφιες
Δροσερη, πολυχρωμη και πολυ νοστιμη, σιγουρα θα εντυπωσιασει σε ενα γιορτινο τραπεζι!
Μεριδες : 6
Βαθμος δυσκολιας : ευκολο
Υλικα : 250 gr μακαρονακι κοφτο (ditali),
250 gr κατεψυγμενα λαχανικα (καλαμποκι, αρακας, πιπερια, καροτα baby),
5-6 αγγουρακια τουρσι,
200 gr μαγιονεζα,
1 κουταλια της σουπας κετσαπ,
3 φετες γαλοπουλα καπνιστη.
Προετοιμασια :
Μπορειτε βεβαια να χρησιμοποιησετε οτι ειδος μακαρονακι θελετε; εγω συνηθως χρησιμοποιω τα ditali που ειναι ενα ειδος κοφτα μακαρονακια, μικρα σε μεγεθος και χοντρα, ειναι ειδικα για σουπα και δεν χανουν την φορμα τους.
Βραστε τα μακαρονακια σε αφθονο αλατισμενο νερο, αυστηρα αλ ντεντε. Στραγγιστε τα καλα και αφηστε τα να κρυωσουν.
Βραστε τα λαχανικα σε αλατισμενο νερο, επισης αλ ντεντε, δηλαδη να ειναι τραγανα. Στραγγιστε τα και ριξτε τους παγωμενο νερο, δηλαδη καντε τους εινα ειδος μπλανσαρισματος για να κρατησουν τα ζωηρα τους χρωματα.
Σε ενα σκευος, αναμειξτε τα μακαρονια με τα λαχανικα. Ψιλοκοψτε τα αγγουρακια τουρσι, την γαλοπουλα, προσθεστε τα στην σαλατα και ανακατεψτε. Αν θελετε να δωσετε μια πιο εντονη γευση στην σαλατα, μπορειτε αντι για γαλοπουλα να χρησιμοποιησετε μπεϊκον, το οποιο θα σωταρετε.
Βαλτε την σαλατα στο ψυγειο για τουλαχιστον μιση ωρα.
Σε ενα σκευος, αναμειξτε την μαγιονεζα, το κετσαπ και 4 κουταλιες της σουπας κρυο νερο. Ριξτε το μιγμα της μαγιονεζας στην σαλατα λιγο πριν την σερβιρετε, γιατι τα μακαρονια εχουν την ταση να ρουφανε την μαγιονεζα και αν σταθει η σαλατα στεγνωνει.
* Μαϊος 2016 : ενημερωση της αναρτησης με νεες φωτογραφιες
INSALATA DI DITALI CON VERDURE COTTE E MAIONESE
Fresca, piena di colori e di sapore, certo farà impressione presentata in una tavola di festa.
Porzioni : 6
Difficoltà : ευκολο
Ingredienti : 250 gr di pasta corta (ditali),
250 gr di verdure miste congelate (mais, piselli, peperone rosso, carote tonde),
5-6 cetriolini sott'aceto,
200 gr di maionese,
1 cucchiaio di ketchup,
3 fette di fesa di tacchino affumicato.
Preparazione :
Potete utilizzare qualisiasi formato di pasta corta; io preferisco i ditali, che sono più spessi e non perdono la loro forma.
Fate cuocere i ditali al dente, in abbondante acqua salata. Scolate e lasciate raffreddare.
Lessate le verdure al dente in acqua salata, tanto da rimanere croccanti, ponete in un colapasta, bagnate con acqua fredda e lasciate raffreddare.
In una terrina mescolate la pasta con le verdure lessate. Aggiungete i cetriolini, tagliati a pezzettini, e le fette di tacchino, sminuzzate pure. Nel posto del tacchino affumicato potete utilizzare pancetta affumicata e saltata in padella.
Ponete l'insalata nel frigo per mezz' oretta.
In un recipiente, mescolate la maionese con la ketchup e 4 cucchiai di acqua fresca. Condite l'insalata con la salsina alla maionese, poco prima di servire, siccome la pasta ha una tentazione di assorbila.
* maggio 2016 : aggiornamento del post con nuove foto
Fresca, piena di colori e di sapore, certo farà impressione presentata in una tavola di festa.
Porzioni : 6
Difficoltà : ευκολο
Ingredienti : 250 gr di pasta corta (ditali),
250 gr di verdure miste congelate (mais, piselli, peperone rosso, carote tonde),
5-6 cetriolini sott'aceto,
200 gr di maionese,
1 cucchiaio di ketchup,
3 fette di fesa di tacchino affumicato.
Preparazione :
Potete utilizzare qualisiasi formato di pasta corta; io preferisco i ditali, che sono più spessi e non perdono la loro forma.
Fate cuocere i ditali al dente, in abbondante acqua salata. Scolate e lasciate raffreddare.
Lessate le verdure al dente in acqua salata, tanto da rimanere croccanti, ponete in un colapasta, bagnate con acqua fredda e lasciate raffreddare.
In una terrina mescolate la pasta con le verdure lessate. Aggiungete i cetriolini, tagliati a pezzettini, e le fette di tacchino, sminuzzate pure. Nel posto del tacchino affumicato potete utilizzare pancetta affumicata e saltata in padella.
Ponete l'insalata nel frigo per mezz' oretta.
In un recipiente, mescolate la maionese con la ketchup e 4 cucchiai di acqua fresca. Condite l'insalata con la salsina alla maionese, poco prima di servire, siccome la pasta ha una tentazione di assorbila.
* maggio 2016 : aggiornamento del post con nuove foto
Οι μακαρονοσαλάτες είναι το καλύτερό μου αυτήν την εποχή!
ΑπάντησηΔιαγραφήΔροσερές και νόστιμες!!
Μ' αρέσει πολύ η δικιά σου!
Φιλιά!
Μαρίνα μου καταπληκτική και πολύ νόστιμη σίγουρα, μου αρέσουν πολύ οι μακαρονοσαλάτες, έχω ετοιμάσει και γω μια θα δεις σύντομα αλλά είναι με τόνο!!!,
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά πολλά!!!
Δροσερή σαλάτα και πολύ ευπαρουσίαστη!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜ' αρέσει πολύ η λεπτομέρεια της τυλιγμένης σε ρολό γαλοπούλας!
Φιλιά Μαρίνα μου, καλή συνέχεια!
Βγάζω έξω τα αγγουράκια τουρσί που δε μ΄ αρέσουν καθόλου και παίρνω πιρούνι κι έρχομαι.....!
ΑπάντησηΔιαγραφή@ΕΛΕΝΑ
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστω Ελενακι μου!
@ΕΛΕΝΗ
Μου αρεσει πολυ ο τονος, περιμενω να δω και την δικια σου σαλατα!
@Ερμιονη
Ευχαριστω Ερμιονη μου! Οι φωτογραφιες δεν με ικανοποιησαν, αλλα αν σκεφτεις οτι την εφτιαξα για το πασχαλινο τραπεζι, οπου ημουνα μονη μου στην κουζινα, ετοιμαζα φαγητο για 10 ατομα και φωτογραφιζα κι ολας, ε, τοτε μαλλον καλα τα καταφερα!
@jenny
Αν και θα διαφωνισω για τα αγγουρακια, αλλα βεβαια δεν μπορω να σε βαλω να τα φας με το ζορι, σε πριμενω κι εσενα και το πηρουνι σου! :))