ΝΤΙΠ ΜΕ ΦΡΕΣΚΑ ΚΟΥΚΙΑ ΚΑΙ ΡΙΚΟΤΤΑ
Ενα ιδιομορφο συνδευτικο ντιπ, με φρεσκα κουκια, ρικοττα και ανηθο. Μπορειτε να το σερβιρετε ως ορεκτικο, επανω σε φρυγανισμενες φετες ψωμιου ή ως συνοδευτικο; εγω το εφτιαξα για να γαρνιρω φιλετα σολωμου, ψημενα στη σχαρα.
Αντι για ανηθο, μπορειτε να χρησιμοποιησετε και φρεσκα φυλλα μεντας ή δυοσμου, που ταιριαζουν επισης πολυ, απλως εμας μας αρεσει πιο πολυ ο ανηθος!
Αντι για ανηθο, μπορειτε να χρησιμοποιησετε και φρεσκα φυλλα μεντας ή δυοσμου, που ταιριαζουν επισης πολυ, απλως εμας μας αρεσει πιο πολυ ο ανηθος!
Μεριδες : 6
Βαθμος δυσκολιας : ευκολο
Υλικα : 1 Kgr φρεσκα κουκια,
200 gr ρικοττα,
1 κουταλια της σουπας γιαουρτι στραγγιστο,
ανηθο ή μεντα,
3 κουταλιες της σουπας παρθενο ελαιολαδο,
χυμο λεμονιου,
χυμο λεμονιου,
φρεσκοτριμμενο πιπερι,
αλατι.
Επι το εργον :
Απο τα κουκια θα χρησιμοποιησετε μονο του σπορους, απο τους οποιους θα αφαιρεσετε την εξωτερικη τους φλουδα (αφαιρειται πολυ ευκολα). Ραντίστε τα με λιγο χυμο λεμονιου.
Πλυντε 2-3 τρυφερα κλωναρακια ανηθο ή φυλλα φρεσκιας μεντας και στεγνωστε τα με απορροφητικο χαρτι.
Βαλτε τα κουκια, την ρικοττα, τον ανηθο ή την μεντα, λιγο αλατι και λιγο πιπερι στο μπλεντερ και πολτοποιηστε τα.
Βαλτε τη κρεμα σε ενα σκευος και αφηστε την στο ψυγειο για 2-3 ωρες πριν την σερβιρετε.
Απο τα κουκια θα χρησιμοποιησετε μονο του σπορους, απο τους οποιους θα αφαιρεσετε την εξωτερικη τους φλουδα (αφαιρειται πολυ ευκολα). Ραντίστε τα με λιγο χυμο λεμονιου.
Πλυντε 2-3 τρυφερα κλωναρακια ανηθο ή φυλλα φρεσκιας μεντας και στεγνωστε τα με απορροφητικο χαρτι.
Βαλτε τα κουκια, την ρικοττα, τον ανηθο ή την μεντα, λιγο αλατι και λιγο πιπερι στο μπλεντερ και πολτοποιηστε τα.
Βαλτε τη κρεμα σε ενα σκευος και αφηστε την στο ψυγειο για 2-3 ωρες πριν την σερβιρετε.
CREMA DI FAVE FRESCHE E RICOTTA
Io l'ho preparata per condire delle fette grigliate di salmone.
Porzioni : 6
Difficoltà : bassa
Ingredienti : 1 Kgr di fave fresche,
200 gr di ricotta,
1 cucchiaio di yogurt greco tradizionale,
aneto o menta fresca,
3 cucchiai di olio di oliva extravergine,
succo di limone,
succo di limone,
pepe nero macinato,
sale.
All'opera :
Sgranate le fave fresche ed eliminate la pellicina. Irrorate con un pochino di succo di limone.
Lavate una manciata di rametti di aneto teneri ed asciugateli. Potete usare anche delle foglie di metuccia o di menta fresca, sempre lavate ed asciugate.
Mettete tutti gli ingredienti nel vaso di un robot di cucina e frullateli fino a ottenere una crema. Aggiustate di sale e di pepe.
Mettete la crema in un recipiente e ponetela nel frigo per 2-3 ore prima di servirla.
Sgranate le fave fresche ed eliminate la pellicina. Irrorate con un pochino di succo di limone.
Lavate una manciata di rametti di aneto teneri ed asciugateli. Potete usare anche delle foglie di metuccia o di menta fresca, sempre lavate ed asciugate.
Mettete tutti gli ingredienti nel vaso di un robot di cucina e frullateli fino a ottenere una crema. Aggiustate di sale e di pepe.
Mettete la crema in un recipiente e ponetela nel frigo per 2-3 ore prima di servirla.
Πρωτότυπο!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι σαν ντιπ απολαυστικό, αλλά και πάνω από ψαράκι θα ταιριάζει τέλεια!!
Φτιάχνω σουβλάκια ψαριού σερβιρισμένα με ντιπ δυόσμου και είναι πολύ νόστιμα, φαντάζομαι το ντιπ σου πάνω από ψημένο σολομό... σούπερ!
Φιλιά, καλή βδομάδα!
Καλημέρα Μαρίνα μου και καλή εβδομάδα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο ντιπ σου μου αρέσει και μόνο από τον τίτλο!
Ιδιαίτερο και πολύ ενδιαφέρον!
Φιλιά!
@ΕΛΕΝΑ
ΑπάντησηΔιαγραφήΚατι μ'εχει πιασει με τα κουκια φετος... Η ιδεα ειναι απο τους Ιταλους, και δη τους Σικελους, που συνηθιζουν να τα συνδυαζουν με την ρικοττα.
@Ερμιονη
Ευχαριστω Ερμιονη μου!