0

ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΛΑΧΑΝΟ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ // SPALLA DI MAIALE CON CAVOLO CAPPUCCIO, IN UMIDO


ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΛΑΧΑΝΟ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ

Κλασσικο χειμωνιατικο πιατο.

Υλικα
για 4 ατομα : 1 μετριο λαχανο 1200 -1500gr,
                           1 καροτο,
                           1 μεγαλο κρεμμυδι,
                           2 μεγαλα κλωναρια σελινο,
                           50 gr σελινοριζα,
                           500 gr σπαλα απο χοιρινο, κομμενη σε μεριδες,
                           1 κομματι κοκκαλο απο χοιρινο ποδαρακι,
                           1 1/2 φλ.τσαγιου ντοματα στον τριφτη,
                           4 κ.σ. ελαιολαδο,
                          4 κ.σ. βουτυρο,
                          1/2 κ.γ. ζαχαρη,
                          1 γεματο κ.γ. παπρικα γλυκεια,
                          1/2 κ.γ. παπρικα καυτερη,
                          αλατι και πιπερι.
Παρασκευη : 

Ψιλοκοψτε το κρεμμυδι, το καροτο, το σελινο και την σελινοριζα. 
Σε μια κατσαρολα, βαλτε το βουτυρο και το λαδι και ροδιστε τα κομματια του κρεατος και το κοκκαλο. Το κοκκαλο δεν ειναι απαραιτητο, αλλα προσθετει γευση και βγαζει το ζελε που δενει την σαλτσα. Προσθεστε τα λαχανικα και σωταρετε τα μεχρι να παρουν χρωμα. Προσθεστε 2 φλυτζανια νερο και αφηστε το κρεας να σιγοβρασει, μεχρι να μαλακωσει, για 45 λεπτα περιπου. 
Αν χρησιμοποιησετε χυτρα ταχυτητας, βραστε το κρεας για 20 λεπτα, στην υψηλη πιεση. 
Ετοιμαστε το λαχανο : αφαιρεστε τα εξωτερικα φυλλα, ξεχωριστε τα υπολοιπα φυλλα και πεταξτε το κοτσανι. 
Οταν ειναι ετοιμο το κρεας, αφαιρεστε το κοκκαλο και ριξτε το λαχανο μεσα στην κατσαρολα, σταδιακα, ανακατευοντας απο κατω προς τα επανω. Μολις μαραθουν ολα τα φυλλα απο το λαχανο, προσθεστε την ντοματα και τοσο ζεστο νερο, μεχρι να σκεπαστει το φαϊ. Προσθεστε τη ζαχαρη, τις παπρικες, αλατι και λιγο μαυρο πιπερι φρεσκοτριμμενο. Σκεπαστε την κατσαρολα και αφηστε να σιγοβρασει για 30 λεπτα περιπου. Αν χρησιμοποιησετε την χυτρα ταχυτητας, αφηστε να βρασει για 13 λεπτα, σε μετρια πιεση. 
Σερβιρετε το ζεστο, πασπαλισμενο με λιγο εξτρα παπρικα, γλυκεια ή καυτερη, αναλογα με το γουστο σας.



SPALLA DI MAIALE CON CAVOLO CAPPUCCIO, IN UMIDO


Un classico piatto invernale dalla cucina greca rustica.

Ingredienti : 1 cavolo cappuccio di 1200 -1500gr,
                               1 carota,
                               1 cipolla grande,
                               2 gambi di sedano,
                               50 gr di radice da sedano rapa,
                               500 gr di spalla di maiale, tagliata a pezzi,
                               1 pezzo di osso dalla zampa del maiale,
                               1 1/2 tazza di passata di pomodoro,
                               4 cucchiai di olio di oliva,
                               4 cucchiai di burro,
                               1/2 cucchiaino di zucchero,
                               1 cucchiaino colmo di paprica dolce,
                               1/2 cucchiaino di paprica piccante,
                               sale e pepe.
Preparazione : 
Trittate la carota, la cipolla, il sedano ed il sedano rapa. 
In una pentola capiente, mettete il burro e l'olio e fate rosolate la carne insieme all'osso, in fuoco moderato. L'osso non è idispensabile, ma rinfozera il sapore. Aggiungete le verdure trittate e saltate per qualche minuto, fino a cominciare a prendere colore. Aggiungete 2 tazze di acqua calda e cuocete la carne, fino a diventare tenera, per 45 minuti ca in pentola normale. 
Se utilizzerete la pentola a pressione, cuocete per 20 minuti, a pressione alta. Preparate il cavolo : eliminate le foglie esteriori, sfogliatelo e buttate il torsolo. 
Quando la carne sarà cotta, eliminate l'osso dalla pentola. 
Mettete le foglie del cavolo nella pentola con il carne, poche alla volta, mecolando dal basso verso l'alto. Quando tutte foglie saranno appassite, aggiungete la passata del pomodoro e tanta acqua calda, fino a coprire il tutto. Aggiungete lo zucchero, la paprica, il sale e un po' di pepe macinato. Coprite la pentola con il suo coperchio e lasciate cuocere, per 30 minuti ca., a pentola normale. A pentola a pressione, cuocete per 13 minuti, a pressione moderata. 
Servitelo caldo, cosparso di un po'di paprica, dolce o piccante, secondo i vostri gusti.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη και οι παρατηρήσεις σας μας ενδιαφέρουν!

Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται υπ'όψιν και θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα δημοσιεύονται σχόλια υβριστικά ή με περιεχόμενο διαφημιστικό.

Commenti anonimi non saranno presi in considerazione e saranno cancellati.

All anonymous comments will not be considered and therefore deleted.