2

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ ΜΠΙΦΤΕΚΑΚΙΑ ΦΟΥΡΝΟΥ ♦♦ BIFTEKAKIA PICCANTI (POLPETTINE AL FORNO)


ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ ΜΠΙΦΤΕΚΑΚΙΑ

Υλικα
για 25 μπιφτεκακια  : 500 gr μοσχαρισιο κιμας απο σπαλλα,
                                          1 φλυτζανι του τσαγιου τριμμενη φρυγανια,
                                           150 ml γαλα χλιαρο,
                                           2 κουταλιες της σουπας ελαιολαδο,
                                           2 κοφτα κουταλακια του γλυκου κιτρινο καρρυ,
                                          1/2 κουταλακι του γλυκου παπαρικα γλυκεια,
                                         1 κυβο λυοφιλιοποιημενο μαϊντανο,
                                         3 κουταλιες της σουπας αποξηραμενενες νιφαδες κρεμμυδιου,
                                         1 κουταλια της σουπας αποξηραμενα μανιταρια (πορτσινι) τριμμενα σε σκονη,
                                         1 κουταλακι του γλυκου αλατι,
                                         1/2 κουταλακι του γλυκου φρεσκοαλεσμενο πιπερι,
                                         ελαιολαδο για το ψησιμο.
Παρασκευη :
Αναμειξτε ολα τα υλικα και πλαστε μπιφτεκακια στο μεγεθος ενος καρυδιου. 
Τοποθετηστε τα σε ενα ταψακι αλειμμενο με λιγο λαδι. 
Ψηστε τα σε προθερμασμενο φουρνο, στους 200°C για 15-20 λεπτα. 
Παρουσιαστε τα μονα τους σε εναν μπουφε, ή συνοδεψτε τα με ρυζι πιλαφι, τηγανητες πατατες, πουρε πατατας ή πατατοσαλατα.


BIFTEKAKIA PICCANTI 
(POLPETTINE AL FORNO)

Ingredienti
per ca 25 polpettine : 500 gr di carne di manzo (spalla) trita,
                                          1 tazza di pangrattato,
                                          150 ml di latte tiepido,
                                          2 cucchiai di olio di oliva,
                                          2 cucchiaini di curry giallo,
                                          1/2 cucchiaino di paprica piccante,
                                          1 dadino di prezzemolo liofilizzato,
                                          3 cucchiai di cipolla liofolizzata,
                                          1 cucchiaio di funghi essiccati macinati in polvere,
                                          1 cucchiaino di sale,
                                          1/2 cucchiaino di pepe macinato,
                                          olio di oliva per la cottura.
Preparazione : 
Metette tutti gli ingredienti in un recipiente e mescolateli. Formate delle palline, grosse come una noce. 
Disponetele in una piccola teglia, spenellata d'olio di oliva. 
Cuocete i biftekàkia in forno preriscaldato, ai 200°C per 15-20 minuti. 
Serviteli caldi da soli come antipasto, o fingerfood, o accompagnati con patatine fritte, riso pilaf, purea di patate o insalata di patate lessate.

2 σχόλια:

Η γνώμη και οι παρατηρήσεις σας μας ενδιαφέρουν!

Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται υπ'όψιν και θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα δημοσιεύονται σχόλια υβριστικά ή με περιεχόμενο διαφημιστικό.

Commenti anonimi non saranno presi in considerazione e saranno cancellati.

All anonymous comments will not be considered and therefore deleted.