ΤΡΙΓΩΝΑ ΓΕΜΙΣΜΕΝΑ ΜΕ ΚΑΣΤΑΝΑ ΚΑΙ ΑΜΥΓΔΑΛΑ
Σιροπιασμενα τραγανα τριγωνα, γεμισμενα με καστανα και αμυγδαλα και αρωματισμενα με μανταρινι και μπαχαρικα.
Υλικα
για 40 τριγωνα : 10 φυλλα κρουστας λεπτα,
1 φλ. του τσαγιου λιωμενο βουτυρο,
1 γεματο φλ. βρασμενα και ψιλοκομμενα καστανα,
1 1/2 φλ. ψιλοκομμενα αμυγδαλα,
1 γεματο κ.γ. κανελα,
1/3 κ.γ. τριμμενα μοσχοκαρφια,
1/2 φλ. ξυσμα απο φλουδα μανταρινιων.
για το σιροπι : 1 φλ. κρυσταλλικη ζαχαρη,
1 φλ. ανθομελο,
1 φλ. νερο,
1 σφηνακι λικερ πορτοκαλι,
1/2 ξυλακι κανελα,
απο 1/2λεμονι, τον χυμο φιλτραρισμενο.
Παρασκευη :
Σε ενα σκευος, αναμειξτε τα υλικα της γεμισης.
Απλωστε ενα φυλλο σε μια επιφανεια εργασιας και κοψτε το, κατα μηκος, σε 4 λωριδες. Αλειψτε τες με το λιωμενο βουτυρο. Βαλτε ενα κουταλακι γεμιση στην ακρη της καθε λωριδας απο το φυλλο, τυλιξτε το χαλαρα και σχηματιστε ενα τριγωνακι. Βαλτε το σε ενα ταψι, στρωμενο με αντικολλητικο χαρτι φουρνου, αλειψτε το με λιγο βουτυρο και ψεκαστε το με λιγο νερο. Συνεχιστε με τον ιδιο τροπο με τα υπολοιπα υλικα.
Βαλτε τα τριγωνακια σε προθερμασμενο φουρνο στους 130°C και ψηστε τα στον αερα για 30 λεπτα περιπου, μεχρι να ροδισουν.
Στο εν τω μεταξυ, ετοιμαστε το σιροπι : Βαλτε σε ενα κατσαρολακι ολα τα υλικα και αφηστε τα να βρασουν για 5 λεπτα. Διατηρηστε το σιροπι πολυ ζεστο. Μολις βγουν τα τριγωνακια απο τον φουρνο, βαλτε τα σε ενα σκευος και σιροπιαστε τα αμεσως. Αφηστε τα να σταθουν μια ωριτσα, να τραβηξουν το σιροπι.
Διατηρουνται αρκετες ημερες εκτος ψυγειου.Σε ενα σκευος, αναμειξτε τα υλικα της γεμισης.
Απλωστε ενα φυλλο σε μια επιφανεια εργασιας και κοψτε το, κατα μηκος, σε 4 λωριδες. Αλειψτε τες με το λιωμενο βουτυρο. Βαλτε ενα κουταλακι γεμιση στην ακρη της καθε λωριδας απο το φυλλο, τυλιξτε το χαλαρα και σχηματιστε ενα τριγωνακι. Βαλτε το σε ενα ταψι, στρωμενο με αντικολλητικο χαρτι φουρνου, αλειψτε το με λιγο βουτυρο και ψεκαστε το με λιγο νερο. Συνεχιστε με τον ιδιο τροπο με τα υπολοιπα υλικα.
Βαλτε τα τριγωνακια σε προθερμασμενο φουρνο στους 130°C και ψηστε τα στον αερα για 30 λεπτα περιπου, μεχρι να ροδισουν.
Στο εν τω μεταξυ, ετοιμαστε το σιροπι : Βαλτε σε ενα κατσαρολακι ολα τα υλικα και αφηστε τα να βρασουν για 5 λεπτα. Διατηρηστε το σιροπι πολυ ζεστο. Μολις βγουν τα τριγωνακια απο τον φουρνο, βαλτε τα σε ενα σκευος και σιροπιαστε τα αμεσως. Αφηστε τα να σταθουν μια ωριτσα, να τραβηξουν το σιροπι.
TRIANGOLINI DI PASTA FILO, RIPIENI DI MARRONI E MANDORLE
Sciroppati ma croccanti triangolini di pasta filo, al ripieno di marroni e mandorle trittate, aromatizzato di scorza di mandarini e spezie.
Ingredienti
per 40 triangolini : 10 fogli di pasta filo sottili,
1 tazza di burro fuso,
1 tazza di marroni lessati e tagliati a pezzettini,
1 1/2 tazza di mandorle tritate (non troppo finemente),
1 cucchiaino colmo di cannella in polvere,
1/3 di cucchiaino di chiodi di garofano in polvere,
1/2 tazza di scorza di mandarini grattugiata.
per lo sciroppo : 1 tazza di zucchero semolato,
1 tazza di miele di fiori,
1 tazza di acqua,
1 biccherino di liquore all'arancia,
1/2 stecca di cannella,
da 1/2 limone, il succo filtrato.
Preparazione :
In un recipiente mescolate i marroni, le mandorle tritate, la cannela, i chiodi di garofano e la scorza dei mandarini.
Disponete un fogliο di pasta filo su un piano di lavoro, e tagliate in 4 strisce, per la lunghezza. Spennellate con il burro fuso. Ponete un cucchiaino di farcitura al bordo della stricia di pasta filo; ripiegatelo, formando un triangolo, e contiuate a ripegarlo, non troppo strettamene, per tutta la lungezza della strisica. Alla fine, avrete un triangolino. Ponetelo su una teglia, rivestita di carta da forno antiaderente, spennellatelo di burro e spruzzate un po' di acqua. Continuate allo stesso modo con il resto degli ingredienti.
Infornate in forno preriscaldato ai 130°C, e cuocete in forno ventilato per ca 30 minuti, fino a dorare.
Nel frattempo preparate lo sciroppo : In un pentolino mettete tutti gli ingredienti, portate ad ebollizione e lasciate cuocere, a fuoco moderato, per 5 munti. Tenete lo sciroppo ben caldo. Sfornate i triangoli, poneteli subito in un recipiente e versateci sopra lo sciroppo. Lasciateli riposare pe un oretta, per assorbire lo sciroppo.
Si conservano anche fuori frigo, per parecchi giorni; anzi messi nel frigo, tendono a rammollire.In un recipiente mescolate i marroni, le mandorle tritate, la cannela, i chiodi di garofano e la scorza dei mandarini.
Disponete un fogliο di pasta filo su un piano di lavoro, e tagliate in 4 strisce, per la lunghezza. Spennellate con il burro fuso. Ponete un cucchiaino di farcitura al bordo della stricia di pasta filo; ripiegatelo, formando un triangolo, e contiuate a ripegarlo, non troppo strettamene, per tutta la lungezza della strisica. Alla fine, avrete un triangolino. Ponetelo su una teglia, rivestita di carta da forno antiaderente, spennellatelo di burro e spruzzate un po' di acqua. Continuate allo stesso modo con il resto degli ingredienti.
Infornate in forno preriscaldato ai 130°C, e cuocete in forno ventilato per ca 30 minuti, fino a dorare.
Nel frattempo preparate lo sciroppo : In un pentolino mettete tutti gli ingredienti, portate ad ebollizione e lasciate cuocere, a fuoco moderato, per 5 munti. Tenete lo sciroppo ben caldo. Sfornate i triangoli, poneteli subito in un recipiente e versateci sopra lo sciroppo. Lasciateli riposare pe un oretta, per assorbire lo sciroppo.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Η γνώμη και οι παρατηρήσεις σας μας ενδιαφέρουν!
Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται υπ'όψιν και θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα δημοσιεύονται σχόλια υβριστικά ή με περιεχόμενο διαφημιστικό.
Commenti anonimi non saranno presi in considerazione e saranno cancellati.
All anonymous comments will not be considered and therefore deleted.