ΛΙΚΕΡ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
Υλικα : 6 πορτοκαλια με χοντρη φλουδα ακερωτα,
500 ml καθαρη αλκοολη ποτοποιϊας 95°,
1 lt μεταλλικο νερο,
750 gr ζαχαρη κρυσταλλικη.
Παρασκευη :
Πλυντε τα πορτοκαλια και σκουπιστε τα καλα. Με ενα πολυ κοφτερο μαχαιρι ή με το εργαλειο που ξεφλουδιζουμε τις πατατες, αφαιρεστε την φλουδα απο τα 5 πορτοκαλια, προσεχοντας να μην αφαιρεσετε και το λευκο μερος, που ειναι πικρο. Βαλτε τις φλουδες και το εκτο πορτοκαλι, κομμενο στα δυο, σε ενα ευρυχωρο βαζο με ερμητικο κλεισιμο (λαστιχο στο καπακι). Καλυψτε τα με την αλκοολη και κλειστε το βαζο. Βαλτε το βαζο σε σκοτεινο και δροσερο μερος και αφηστε το για 40 μερες, ανακινωντας συχνα.
Σουρωστε την αρωματισμενη αλκοολη, πρωτα με ενα σουρωτηρι, ωστε να αφαιρεσετε τα μεγαλα κομματια, και επειτα με ενα τουλπανι ή με χαρτινα φιλτρα του καφε, μεχρι να παρετε ενα διαυγες υγρο.
Ετοιμαστε το σιροπι, βραζοντας το νερο με την ζαχαρη για 5-6 λεπτα. Κατεβαστε το απο την φωτια και αφηστε το να κρυωσει εντελως. Αναμειξτε το σιροπι με την αρωματισμενη αλκοολη και βαλτε τα παλι μεσα στο βαζο. Κλειστε καλα το καπακι και βαλτε το παλι σε σκοτεινο και δροσερο μερος. Αφηστε το να ωριμασει για εναν μηνα ακομη.
LIQUORE ALL'ARANCIA
Ingredienti : 6 arance non trattate, grosse e a buccia spessa,
500 ml di alcool puro a 95°,
1 lt di acqua minerale naturale non gassata,
750 gr di zucchero semolato.
Preparazione :
Lavate ed asciugate le arance. Con un coltellino affilato o con il pelapatate, togliete la scorza da 5 arance, facendo attenzione a non asportare la parte bianca che e amara. Versate la scorza e la 6a arancia tagliata in 2, in un contenitore di vetro a chiusura ermetica ( a tappo con la gomma). Coprite con l'alcool e chiudete il coprechio. Posizionatelo in luogo buio e fresco. Lasciatelo in infusione per 40 giorni, agitando spesso.
Passato il tempo necessario, passate il liquido prima da un colino a maglia fitta, cosi da eliminare le parti grosse. Poi, filtratelo, passandolo da un pezzo di garza o panno, o coi filtri da carta, per il caffe. Preparate lo sciroppo : mettete lo zucchero e l'acqua in un pentolino, portate ad ebollizone e lasciate cuocere per 5 minuti. Ritirate dal fuoco e lasciatelo raffreddare completamente. Mescolate lo sciroppo con l'alcool profumato, rinvasate nel vaso a chiusura ermetica, chiudete il coperchio e risposizinatelo al luogo fresco e buio. Lasciatelo stagionare per un mese ancora.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Η γνώμη και οι παρατηρήσεις σας μας ενδιαφέρουν!
Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται υπ'όψιν και θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα δημοσιεύονται σχόλια υβριστικά ή με περιεχόμενο διαφημιστικό.
Commenti anonimi non saranno presi in considerazione e saranno cancellati.
All anonymous comments will not be considered and therefore deleted.