0

ΜΠΡΑΟΥΝΙΣ ΜΕ ΚΑΡΥΔΙΑ ΚΑΙ ΜΑΣΚΑΡΠΟΝΕ ♦♦ BROWNIES ALLE NOCI E MASCARPONE


ΜΠΡΑΟΥΝΙΣ ΜΕ ΚΑΡΥΔΙΑ ΚΑΙ ΜΑΣΚΑΡΠΟΝΕ

Υγρα, απολυτα σοκολατενια μπραουνις με καρυδια, και ενα υλικο-επληξη, το μασκαρπονε ...

Υλικα : 150 gr κουβερτουρα 50%,
                3 αυγα (150 gr),
                150 gr καστανη ζαχαρη απο ζαχαροκαλαμο,
                1 κ.σ. (20 gr) ζαχαρη με αρωμα βανιλιας,
                200 gr mascarpone,
                90 gr αλευρι για ολες τις χρησεις,     
                1/2 κουταλακι του γλυκου baking powder
                150 gr καρυδια.
Παρασκευη :  
Λιωστε την κουβερτουρα σε μπαιν-μαρι ή στον μικροκυματικο. 
Χτυπηστε τα αυγα με την ζαχαρη και την αρωματισμενη ζαχαρη, μεχρι να φουσκωσουν. Προσθεστε το μασκαρπονε και συνεχιστε το χτυπημα, μεχρι να παρετε μια ομοιογενη κρεμα. Προσθεστε την λιωμενη κουβερτουρα και αναμειξτε. 
Κοσκινιστε το αλευρι με το baking powder και προσθεστε τα στο μιγμα. Ανακατεψτε καλα μεχρι να γινει ομοιογενες. Στο τελος, προσθεστε και τα χοντροκοπανισμενα καρυδια και αναμειξτε. 
Στρωστε ενα ταψακι 18x30 εκ. με αντικολλητικο χαρτι. Ριξτε μεσα το μιγμα. Ισιωστε την επιφανεια.
Ψηστε σε προθερμασμενο φουρνο, στους 170°C, για 25 λεπτα. Τα μπραουνις πρεπει να ψηθουν στην επιφανεια, αλλα να παραμεινουν υγρα στο κεντρο τους. 
Βγαλτε το γλυκο απο τον φουρνο και αφηστε το να κρυωσει τελειως. Κοψτε το σε τετραγωνα κομματακια. 
Μπορειτε να το ζεστανετε λιγο πριν το σερβιρετε. Συνοδεψτε με μια μπαλλα παγωτο βανιλια!

* Νοεμβριος 2015 : ενημερωση της αναρτησης με νεες φωτογραφιες. στο σερβιρισμα προσθεσα κρεμα ζαχαροπλαστικης βανιλια.


BROWNIES ALLE NOCI E MASCARPONE

Ingredienti : 150 gr di cioccolato fondente al 50% cacao,
                             3 uova,
                            150 gr di zucchero di canna demerara,
                            1 cucchiaio di zucchero vanigliato,            
                            200 gr di mascarpone,
                            90 gr di farina 00,
                            1/2 cucchiaino di lievito per dolci,
                            150 gr di nocci tritate grossolanemente.       
Preparazione :  
Fate sciogliere il cioccolato a microonde o a bagnomaria.
Sbattete le uova con lo zucchero e lo zucchero vanigliato. Aggiungete il mascarpone e continuate a sbattere, fino ad ottenere una crema omogenea. Aggiungete il cioccolato e mescolate.
Settaciate la farina col lievito, versateli nel composto e mescolate. Alla fine aggiungete anche le noci, tritate piuttosto grossolanemente, e mescolate bene. 
Foderate una teglia rettangolare 18x30 cm, con carta da forno antiaderente, versateci il composto e livellate. 
Cuocete in forno preriscaldato a 170°C per 25 minuti. I brownies devono rimanere morbidi dentro. 
Sfornate e lasciate raffreddare completamente. Tagliate la torta a quadretti. 
Potete riscaldare un po' i brownies, prima di servirli. Accompagnate con gelato gusto vaniglia.

* novembre 2015 : aggiornamento del post con nuove foto. ho accompagnato i brownies con crema pasticcera gusto vaniglia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη και οι παρατηρήσεις σας μας ενδιαφέρουν!

Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται υπ'όψιν και θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα δημοσιεύονται σχόλια υβριστικά ή με περιεχόμενο διαφημιστικό.

Commenti anonimi non saranno presi in considerazione e saranno cancellati.

All anonymous comments will not be considered and therefore deleted.