0

ΧΟΙΡΙΝΟ ΚΟΤΣΙ ΜΕ HERBS DE PROVENCE, ΣΤΗΝ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ ♦♦ STINCO DI MAIALE ALLE ERBE DI RPOVENZA, AL CARTOCCIO


ΧΟΙΡΙΝΟ ΚΟΤΣΙ ΜΕ HERBES DE PROVENCE,  ΣΤΗΝ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ

Υλικα 
για 2 ατομα : 1 κοτσι χοιρινο,
                         500 gr μικρες πατατουλες για ψητο,
                         1/2 φλ. ζωμο κρεατος,
                         3 κ.γ. Herbes de Provence,
                         αλατι και πιπερι.
Παρασκευη :  
Πλυντε πολυ καλα τις πατατουλες, χωρις να αφαιρεσετε τη φλουδα τους. 
Αλατοπιπερωστε το κρεας, πασπαλιστε το με τα αρωματικα και πιεστε τα με τις παλαμες σας, ωστε να κολλησουν στο κρεας. Παρτε δυο μεγαλα κομματια λαδοκολλα ή αντικολλητικο χαρτι φουρνου, απλωστε τα το ενα επανω στο αλλο, σταυρωτα και τσαλακωστε το, ωστε να σχηματισετε μια "φωλια". Βαλτε στο κεντρο τους τις πατατες, αλατοπιπερωστε και περιχυστε με τον ζωμο. Βαλτε αναμεσα τους το κρεας, και τυλιξτε καλα την λαδοκολλα γυρω τους, αλλα μην την σφιγγετε πολυ. Βαλτε το πακετακι με τη λαδοκολλα σε ενα ταψακι ή πυρεξ. 
Ψηστε στους 220°C για 3 ωρες. Βγαλτε το απο τον φουρνο και αφηστε το να σταθει για 10 λεπτα. Ανοιξτε με προσοχη την λαδοκολλα, ωστε να μην καειτε απο τον ατμο. 
Σερβιρετε  αμεσως! Συνοδεψτε το με μια πρασινη σαλατα ή και καποια "αλοιφη" (τυροκαυτερη, ρωσικη κτλ). 



STINCO DI MAIALE ALLE ERBE DI PROVENZA AL CARTOCCIO   
 
Ingredienti
per 2 persone : 1 stinco di maiale,
                             500gr di patatine novelle,
                             1/2 tazza di brodo di carne,
                             3 cucchiaini di erbe di Provenza,
                             sale e pepe.
Preparazione :  
Lavate accuratamente le patatine, senza eliminare la buccia. 
Salate e pepate la carne e cospargete con le erbe di Provenza. 
Prendete 2 grandi pezzi di carta da forno antiaderente e ponetele l'una sull'altra, incrociate, e formate una specie di nido. Ponete al suo centro le patate salatele,pepatele e irrorate con il brodo. Ponete la carne tra le patate e le verdure e avvolgeteli bene con la carta da forno, senza però serrarla troppo. Ponete il cartoccio in una piccola teglia o in una pirofila e infornate. Per essere certi che il cartoccio non aprirà durante la cottura, avvolgetelo con un pezzo di carta stagnola.
Cuocete a 220°C, modalità statico, per 3 ore. Sfornate e lasciate stare per 10 minuti. Aprite il cartoccio con attenzione, per non rischiare di bruciarsi dal vapore.
Servite caldo. Potete presentarlo come secondo o piatto unico, accompagnato con una fresca insalatona verde.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη και οι παρατηρήσεις σας μας ενδιαφέρουν!

Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται υπ'όψιν και θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα δημοσιεύονται σχόλια υβριστικά ή με περιεχόμενο διαφημιστικό.

Commenti anonimi non saranno presi in considerazione e saranno cancellati.

All anonymous comments will not be considered and therefore deleted.