0

ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ, ΠΑΝΤΣΕΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΤΑΤΕΣ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΕΝΑ ΣΤΡΩΜΑ ΑΠΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ, ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ // POLPETTE, TRACCHIE DI MAIALE Ε PATATE SU UN LETTO DI CIPOLLE, AL FORNO


ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ, ΠΑΝΤΣΕΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΤΑΤΕΣ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΕΝΑ ΣΤΡΩΜΑ ΑΠΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ, ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ

Υλικα
για 6 ατομα : 500 gr παντσετες,
                          1200 gr πατατες,
                          3 μεγαλα κρεμμυδια,
                          6 κουταλιες της σουπας ελαιολαδο,
                          2 κουταλιες της σουπας λιωμενο βουτυρο,
                         1/2 κουταλακι του γλυκου τριμμενο κολιαντρο,
                         ριγανη,
                         αλατι και πιπερι.
για τα μπιφτεκια: 250 gr χοιρινος κιμας,
                                   250gr μοσχαρισιος κιμας,
                                   1 μικρο κρεμμυδι, ψιλοκομμενο,
                                   200 gr ψυχα απο μπαγιατικο ψωμι,
                                   1/2 φλυτζανι του τσαγιου γαλα,                        
                                   1 αυγο,
                                   1/2 κουταλακι του γλυκου τριμμενο κολιαντρο,
                                   1/2 κουταλακι του γλυκου παπρικα γλυκεια,
                                   1 κουταλακι του γλυκου θυμαρι,
                                   αλατι και πιπερι.
Παρασκευη : 
Καθαριστε τις πατατες και κοψτε τες κυδωνατες. 
Καθαριστε τα κρεμμυδια και κοψτε τα σε φετες, οχι πολυ λεπτες. 
Αλατιστε και πιπερωστε τις παντσετες και πασπαλιστε τες με την ριγανη. 
Παρε μια γαστρα ή ενα πυρεξ με καπακι. Σκορπιστε τις 2 κουταλιες απο το λαδι μεσα στο ταψι και στρωστε τα κρεμμυδια. Πασπαλιστε τα με λιγο αλατακι. Απο επανω στρωστε τις πατατες, αλατιστε, πιπερωστε και πασπαλιστε τες με τον κολιαντρο. Περιχυστε τες με το υπολοιπο λαδι και το λιωμενο βουτυρο. Τοποθετειστε περιμετρικα στο ταψι τις παντσετες, σκεπαστε το και βαλτε το στον φουρνο, στους 220°C. 
Στο εν τω μεταξυ, ετοιμαστε τα μπιφτεκια : βρεξτε την ψιχα του ψωμιου με το γαλα. Βαλτε ολα τα υλικα σε ενα σκευος, προσθεστε την ψιχα, αφου την στραγγισετε, αλατιστε και πιπερωστε. Αναμειξτε ολα τα υλικα και πλαστε τα μπιφτεκια. 
Επειτα απο μια ωρα, βγαλτε το καπακι απο το ταψι και τοποθετειστε μεσα τα μπιφτεκια. Ψηστε για ακομη μιση ωριτσα περιπου, μεχρι να ροδισουν.


POLPETTE, TRACCHIE DI MAIALE Ε PATATE SU UN LETTO DI CIPOLLE, AL FORNO

Ingredienti
per 6 persone : 500 gr di tracchie (spuntature) di maiale,
                              1200 gr di patate,
                              3 grosse cipolle,
                              6 cucchiai d'olio di oliva,
                              2 cucchiai di burro fuso,
                              1/2 cucchiaino di semi di coriandolo macinati,
                              origano tritato,
                              sale e pepe.
per le polpette : 250 gr di carne suina macinata,
                               250 gr di carne di manzo macinata,
                               1 piccola cipolla tritata finemente,
                               200 gr di mollica di pane raffermo,
                               1/2 tazza di latte,                        
                               1 uovo,
                               1/2 cucchiaino di coriandolo macinato,
                               1/2 cucchiaino di paprica dolce,
                               1 cucchiaino di timo tritato,
                               sale e pepe.
Preparazione :
Sbucciate le patate e tagliatele a spicchi. 
Sbucciate le cipolle e tagliatele a fettine, piuttosto sottili. 
Salate e pepate le tracchie e cospargetele di origano tritato. 
Ungete una teglia o una pirofila, preferibilmente munita di coperchio, con 2 cucchiai d'olio. Stendete sopra le cipolle e cospargetele con un po'di sale. Coprite con le patate, salate, pepare e cospargete con il coriandolo tritato. Irrorate con il resto dell'olio ed il burro fuso. Sistemate le tracchie tutte in giro alla teglia, lasciando nel mezzo spazio per le polpette. 
Coprite la teglia ed infornate in forno già caldo ai 220°C. 
Nel frattempo, preparate le polpette : bagnate la mollica del pane con il latte. Mettete tutti gli ingredienti in un recipiente, aggiungete la mollica strizzata, salate e pepate a piacere. Mescolate il tutto e formate le polpette. 
Un'ora dopo, scoprite la teglia e aggiungete le polpette. Cuocete per mezz'oretta ancora, fino a dorare le polpette.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη και οι παρατηρήσεις σας μας ενδιαφέρουν!

Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται υπ'όψιν και θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα δημοσιεύονται σχόλια υβριστικά ή με περιεχόμενο διαφημιστικό.

Commenti anonimi non saranno presi in considerazione e saranno cancellati.

All anonymous comments will not be considered and therefore deleted.