0

ΠΑΣΤΑ ΑΠΟ ΚΑΥΤΕΡΑ ΠΙΠΕΡΑΚΙΑ ♦♦ PATE' DI PEPERONCINI PICCANTI


ΠΑΣΤΑ ΑΠΟ ΚΑΥΤΕΡΑ ΠΙΠΕΡΑΚΙΑ

Η παστα απο καυτερα πιπερακια, ειναι μια παραδοσιακη συνταγη της Νοτιας Ιταλιας, που συνηθιζεται ιδιαιτερα στην Καλαβρια και την Σικελια. Αποτελει μια εναλλακτικη λυση, εκτος απο την κλασσικη ξηρανση, για να διατηρησετε και να αποθηκευσετε τα καυτερα πιπερακια σας τον χειμωνα. 
Μπορειτε να την χρησιμοποιησετε ως αρτυμα στην κουζινα (κατι αντιστοιχο του ταμπασκο). Αν ομως σας αρεσουν πραγματικα τα καυτερα, μπορειτε να την αλειψετε επανω σε φρυγανισμενο ψωμι, δημιουργωντας εναν "εκρηκτικο" μεζε για να συνοδεψετε το ποτο σας ή ως ορντεβρ.


Βαθμος δυσκολιας : ευκολο
Υλικα : 300 gr φρεσκα καυτερα πιπερακια,
                 120 ml παρθενο ελαιολαδο,
                 2 σκελιδες σκορδο,
                 1-2 πρεζες αλατι.      
Παρασκευη : 
Κατα προτιμηση, διαλεξτε κοκκινα πιπερακια, ωστε να παρει η κρεμα ενα ωραιο κοκκινο χρωμα; η δικια μου βγηκε πορτοκαλι, γιατι τα περισσοτερα απο τα πιπερακια μου ηταν πορτοκαλι... 
Πλυντε τα πιπερακια, σκουπιστε τα και αφαιρεστε το κοτσανι και τους σπορους. Πολτοποιηστε τα στο μπλεντερ, μαζι με το σκορδο και 1-2 πρεζες αλατι, μεχρι να γινουν μια ομοιογενης κρεμα.  
Επενδυστε ενα ψιλο σουρωτηρι με γαζα ή τουλπανι και ριξτε μεσα την κρεμα απο τις πιπεριτσες. Αφηστε την για μια ημερα να στραγγισει οσο το δυνατον απο το νερο της. 
Την επομενη, βαλτε την κρεμα σε ενα σκευος και αναμειξτε με το λαδι. 
Γεμιστε με την κρεμα μικρα γυαλινα βαζακια και κλειστε τα καπακια τους (κατα προτιμηση καινουργια!). Κονσερβοποιηστε τα βαζακια, αφηνοντας τα να βρασουν μεσα σε μια κατσαρολα, τελειως σκεπασμενα με νερο, για περιπου 30 λεπτα. 
Διατηρειται για πολλους μηνες. Απο την στιγμη που θα ανοιχτει το βαζακι, διατηρειται στο ψυγειο και πρεπει να καταναλωθει μεσα σε μερικες ημερες, γι΄αυτο φροντιστε να χρησιοποιησετε μικρα βαζακια


PATE' DI PEPERONCINI PICCANTI 

Oltre ad essiccare i peperoncini, per poter goderli anche durante l'inverno, che le piante saranno ormai appassite, potete anche preparare questa crema, o patè, che è tipica di Sud Italia, e precisamente di Calabria e Sicilia. 
Potete usarla per condire salse e vari piatti, o se siete più corraggiosi, potete spalmare la crema su crostini e preparare un ottimo antipasto.


Difficoltà : facile
Ingredienti : 300 gr di peperoncini piccanti freschi,
                              120 ml di olio di oliva extravergine,
                              2 spicchi d'aglio,
                              1-2 pizzichi di sale.
Preparazione
Lavate i peperoncini, asciugateli e togliete il picciolo e i semini. Frullarteli insieme all' aglio ed il sale, fino ad ottenere una bella crema densa. 
Versate il composto in un colino d'acciaio e lasciate a riposare per tutta la notte, per colare tutta la sua acqua di vegetazione. 
Il giorno dopo, mettete il composto in un recipiente ed emulsionatelo con l'olio fino ad ottenere una crema omogenea di un bel colore rosso (la mia è risutata arancione, perchè ne ho messo anche dei peperoni arancioni! ). 
Invasate il patè dei peperoncini in vasetti piccoli e chiudete i coperchi (meglio nuovi). Fate sterilizzare  mettendoli a bollire completamente coperti d' acqua dentro una pentola, per 10 minuti
Si conservano per parecchi mesi. Una volta aperto un vasetto di patè, viene poi conservato nel frigo e deve essere consumato entro pochi giorni.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη και οι παρατηρήσεις σας μας ενδιαφέρουν!

Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται υπ'όψιν και θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα δημοσιεύονται σχόλια υβριστικά ή με περιεχόμενο διαφημιστικό.

Commenti anonimi non saranno presi in considerazione e saranno cancellati.

All anonymous comments will not be considered and therefore deleted.