0

ΛΙΚΕΡ ΡΟΔΙ ♦♦ RATAFIA' DI MELOGRANO


ΛΙΚΕΡ ΡΟΔΙ

Yλικα : 5 μετρια ροδια,
                1 lt βοτκα ή γκραππα 40°,
                1/2 ξυλακι κανελα,
                750gr κρυσταλλικη ζαχαρη,
                1 lt μεταλλικο νερο.
Παρασκευη : 
Αφαιρεστε τα σπορια απο τα ροδια και βαλτε τα μεσα σε ενα βαζο με ερμητικο κλεισιμο. Προσθεστε την κανελα και την βοτκα, κλειστε το καπακι και τοποθετειστε το σε μερος σκοτεινο και δροσερο. Αφηστε να σταθει για εναν μηνα, ανακινωντας καθε μερικες ημερες. Οταν περασει ο απαιτουμενος χρονος, φιλτραρετε το υγρο με ενα σουρωτηρι. Πιεστε τα σπορια του ροδιου, ωστε να βγαλουν ολους τους χυμους τους. Φιλτραρετε επειτα το υγρο με χαρτινα φιλτρα του καφε ή με ενα τουλπανι. Ετοιμαστε το σιροπι : βαλτε το νερο και την ζαχαρη σε ενα κατσαρολακι και βαλτε τα να βρασουν. Αφηστε τα σε μετρια φωτια για 5 λεπτα, ανακατευοντας, μεχρι να διαλυθει τελειως η ζαχαρη. Αποσυρετε απο την φωτια και αφηστε το να κρυωσει τελειως. Ριξτε το σιροπι στο βαζο και προσθεστε την αρωματισμενη βοτκα. Κλειστε παλι καλα το καπακι και βαλτε το βαζο σε μερος σκοτεινο και δροσερο για εναν μηνα. 


RATAFIA' DI MELOGRANO

Ingredienti : 5 melegrane di media grandezza,
                            1 lt di vodka o grappa a 40°,
                            1/2 stecca di cannella,
                            750gr di zucchero semolato,
                            1 lt di acqua minerale naturale senza gas.
Preparazione : 
Sgranate le melegrane e versate gli arilli (cioè i semi) in un vaso con chiusura ermetica. Aggiungete la cannella e la vodka, coprite ermeticamente e lasciatelo riposare in luogo fresco e buio per un mese. Agitate ogni qualche giorno. Trascorso il tempo necessario, filtrate il liquido con un colino e pigiate i semi per estrarre tutto il loro liquido. Filtrate poi con filtri di carta per il caffè, o con un panno rado, fino a prendere un liquido transaparente. Preparate lo sciroppo : versate l' acqua e lo zucchero in un pentolino e portatelo ad ebbollizione. Cuocete per 5 minuti a fiamma bassa, mescolando per far sciogliere lo zucchero completamente. Ritirate dal fuoco e lasciatelo raffredare completamente. Versate lo sciroppo nel vaso, aggiungete la vodka aromatizzata e chiudete ermeticamente. Lasciatelo stagionare in luogo fresco e buio per un mese ancora. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη και οι παρατηρήσεις σας μας ενδιαφέρουν!

Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται υπ'όψιν και θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα δημοσιεύονται σχόλια υβριστικά ή με περιεχόμενο διαφημιστικό.

Commenti anonimi non saranno presi in considerazione e saranno cancellati.

All anonymous comments will not be considered and therefore deleted.