0

SCIROPPO DI FRAGOLE ***** ΣΙΡΟΠΙ ΦΡΑΟΥΛΑΣ


SCIROPPO DI  FRAGOLE

Siccome la stagione delle fragole sta finendo, si fa appena in tempo per preparare uno sciroppo di fragole, che è ottimo per preparare bibite, per affogare gelati, per essere utilizzato nella preparazione di dolci, oppure anche in certi cocktail. Con questa semplicissima ricetta, potete preparare un fragrante sciroppo casalingo, di un impressionante colore rosso, che è assolutamente privo di coloranti ed aromi artificiali.

Ingredienti : 2 Kgr di fragole (1600gr di polpa),
                  1200gr di zucchero di canna,
              da 1 limone, il succo filtrato.
Preparazione : Scegliete delle fragole belle mature, preferibilmente di agricoltura biologica. Lavate bene le fragole, eliminate quelle che presentano segni di decomposizione, togliete il picciolo e triattele, o ancora meglio, passatele dal settaccio. Avendo la fortuna di possedere una super planetaria, fornita dell'apposito attrezzo, ci ho messo 10 minuti per fare questa operazione. Filtrate la polpa ottenuta con l'aiuto di una garza. Versate il sugo ottenuto in una pentola, aggiungete lo zucchero e portatelo ad ebollizone. Laciatelo cuocere a fuoco basso, mescolando ogni tanto per non attaccare al fondo, fino ad addensare, per mezz'ora circa. Invasate, in vasi sterilizzati, chiudete i coperchi e lasciate raffredare. Si conserva a lungo, anche fuori frigo.


ΣΙΡΟΠΙ ΦΡΑΟΥΛΑΣ

Η εποχη της φραουλας τελειωνει και ισα που προλαβαινετε να φτιαξετε λιγο σπιτικο σιροπι, χωρις ιχνος συντηρητικου και τεχνητου αρωματος. Το σιροπι φραουλας, μπορειτε να το χρησιμοποιησετε για να φτιαξετε ενα δροσιστικο αναψυκτικο, σε κοκτειλ, σε γλυκα, στα παγωτα. Η διαδικασια ειναι πανευκολη και το αποτελεσμα ενα αρωματικο σιροπι με απιθανο χρωμα!

Υλικα : 2 Kgr φραουλες (περιπου 1600gr καθαρη σαρκα),
          1200gr ασπρη ζαχαρη απο ζαχαροκαλαμο,
    απο 1 λεμονι, τον χυμο φιλτραρισμενο.
Παρασκευη : Διαλεξτε ωριμες φραουλες, αλλα μην χρησιμοποιησετε αυτες που παρουσιαζουν σημαδια αλλοιωσης. Πλυντε καλα τις φραουλες, αφαιρεστε το κοτσανι και περαστε τις απο την σιτα. Εχοντας την τυχη, να ειμαι κατοχος μιας σουπερ κουζινομηχανης, που διαθετει το αναλογο εξαρτημα, η ολη διαδικασια μου πηρε μολις 10 λεπτα και χωρις να λερωσω ολη την κουζινα... Αν θελετε ενα απολυτα διαυγες σιροπι, περαστε τον χυλο που θα παρετε, απο ψιλη γαζα, ωστε να αφαιρεσετε ολα τα σπορακια. Βαλτε τον χυμο σε μια κατσαρολα, προσθεστε την ζαχαρη και βαλτε το να βρασει σε σιγανη φωτια, μεχρι να δεσει το σιροπι, για μιση ωρα περιπου. Μην ξεχνατε να ανακατευετε καθε τοσο, ωστε να μην κολλησει το σιροπι στην κατσαρολα. Μολις δεσει, μεταγγιστε το σε αποστειρωμενα βαζα, κλειστε αμεσως τα καπακια, και αφηστε το να κρυωσει, ωστε να κονσερβοποιηθει. Διατηρειται για πολυ καιρο, και εκτος ψυγειου.
- Οταν παρασκευαζω γλυκα με μεγαλη αναλογια ζαχαρης, προτιμω να χρησιμοποιω ζαχαρη απο ζαχαροκαλαμο, οχι γιατι ειναι πιο υγιεινη - πραγμα που αμφισβητειται - αλλα γιατι δεν λιγωνει, οπως η κοινη ζαχαρη απο τευτλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη και οι παρατηρήσεις σας μας ενδιαφέρουν!

Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται υπ'όψιν και θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα δημοσιεύονται σχόλια υβριστικά ή με περιεχόμενο διαφημιστικό.

Commenti anonimi non saranno presi in considerazione e saranno cancellati.

All anonymous comments will not be considered and therefore deleted.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...