ΣΠΑΓΚΕΤTΙ ΜΕ ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΣΕ ΚΟΚΚΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑ
Αγαπημένο υλικό η πάστα, οι μακαρονάδες αποτελούν σημείο αναφοράς των προσωπικών μας διατροφικών συνηθειών. Ατελείωτοι οι τρόποι για να γαρνίρει κανείς μια μακαρονάδα και oταν υπάρχει χρόνος και όρεξη για πειραματισμούς και αυτοσχεδιασμούς, τα κατσαρόλια παίρνουν φωτιά!
Απλό, ταπεινό σπαγκέττι λοιπόν, συνοδευμένο απο νόστιμα κεφτεδάκια, βουτηγμένα σε κατακόκκινη σαλτσούλα, με μια πικάντικη πινελιά απο τις μικρές πράσινες πιπεριές jalapenos!
Δόση : για 4 άτομα
Βαθμός δυσκολίας : μέτρια δύσκολο
Υλικά :
για τα κεφτεδάκια : 300gr κιμά μοσχαρίσιο,
1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο,
2 κ.σ. τριμμένη φρυγανιά,
1/2 κ.σ. πάστα κόκκινης πιπεριάς,
1 κ.σ. ελαιόλαδο παρθένο,
2 κ.σ. κόκκινο κρασί,
1 κ.γ. σουμάκι,
φρεσκοτριμμένο πιπέρι,
αλάτι.
για την σάλτσα : 4 πράσινα πικάντικα πιπεράκια τύπου jalapenos,
2 γεμάτες κ.σ. ντοματοπελτέ,
4 κ.σ. ελαιόλαδο παρθένο,
1 φλυτζάνι ζωμό (κρέατος ή λαχανικών),
αλάτι.
επίσης : 500gr σπαγκέττι,
λίγα φυλλαράκια φρέσκο βασιλικό.
Προετοιμασία :
Ετοιμάστε πρώτα τα κεφτεδάκια. Αναμείξτε ολα τα υλικά σε ενα σκεύος και πλάστε το μίγμα σε μικρά μπαλλάκια, στο μέγεθος καρυδιού.
Επειτα ετοιμάστε την σάλτσα. Βάλτε το λάδι σε μια ευρύχωρη σωτέζα και βάλτε την στη φωτιά. Μόλις ζεσταθεί, προσθέστε τα κεφτεδάκια και σωτάρετε τα ελαφρά, μέχρι να αρχίσουν να παίρνουν χρώμα. Πρός το τέλος, προσθέστε και τις πιπεριές και σωτάρετε 1-2 λεπτά. Προσθέστε τον ζωμό, κατά προτίμηση ζεστό, και τον ντοματοπέλτε. Αλατίστε κατά το γούστο σας και αφήστε την σάλτσα να βράσει για 15 λεπτά.
Βράστε τα σπαγκέττι σε άφθονο αλατισμένο νερό. Εννοείται οτι τα ζυμαρικά τα βράζουμε αυστηρά αλ ντέντε, αλλά στην συγκεκριμένη περίπτωση, αφήστε τα να βράσουν 1 λεπτό λιγότερο απο τον χρόνο που προτείνει ο παρασκευαστής. Σουρώστε τα και ρίξτε τα μέσα στη σωτέζα με την σάλτσα. Ανακατέψτε καλά και αποσύρετε απο την φωτιά.
Αφήστε να σταθούν ενα τεταρτάκι και σερβίρετε τα σπαγκέττι με τα κεφτεδάκια και την σάλτσα τους, γαρνιρισμένα με λίγα φυλλαράκια απο φρέσκο βασιλικό.
Μπορείτε να πασπαλίσετε και με τριμμένη παρμεζάνα.
SPAGHETTI ALLE POLPETTINE IN SUGO
Manco a dire che il nostro piatto preferito è la pastiasciutta! La pasta è un ingrendiente molto vesrsatile, e quando si ha a disposizione un pochino di tempo in più, si crea di abbinamenti molto deliziosi!
Oggi porto a tavola una spaghettata destinata ad essere servita come piatto unico, alla maniera greca. Il condimento si compone di polpettine golosi, in suggo un po' piccantino, grazie ai peperoni verdi tipo jalapenos.
Dosi : per 4 persone
Difficoltà : media
Ingredienti :
per le polpettine : 300gr di carne di manzo trita,
1 piccola cipolla o scalogno,
2 cucchiai di pangrattato,
1/2 cucchiaio di pasta di peperoni rossi,
1 cucchiaio di olio extravergine di oliva,
2 cucchiai di vino rosso,
1 cucchiaio di sommacco,
pepe macinata al mulino,
sale.
per il sugo : 4 peperoni verdi piccanti tipo jalapenos,
2 cucchiai di triplo-concentrato di pomodoro,
4 cucchiai di olio extravergine di oliva,
1 tazza di brodo (di carne o vegetale),
sale.
inoltre : 500gr di spaghetti,
foglie fresche di basilico.
Preparazione :
Preparate prima le polpettine. Mescolate tutti gli ingredienti e formate delle palline, alla grandezza di una noce.
Preparate il sugo. Versate l' olio in una padella capiente e portate sul fuoco. Appena scaldato aggiungete le polpettine e fate rosolare. Aggiungete i peperoni e saltate per un paio di minuti. Aggiungete il triplo-concentrato di pomodoro e saltate per qualche minuto. Sfumate con il brodo caldo. Regolate di sale e lasciate cuocere a fuoco moderato per 15 minuti.
Nel frattempo fate cuocere gli spaghetti in abbondante acqua salata. Un minuto prima del tempo di cottura indicato, scolate gli spaghetti e trasferiteli nella padella con le polpettine ed il sugo. Mescolate bene e ritirate dal fuoco.
Lasciate riposare un quarto d' ora per insaporirsi.
Servite gli spaghetti ai pomodori, conditi con qualche fogliolina di basilico.
Potete aggiungere anche del parmigiano grattugiato.
Έψαχνα τι να μαγειρέψω αύριο, το βρήκα......................καλή εβδομάδα εύχομαι!!!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλη επιυχια!!!
ΔιαγραφήΦιλια πολλα!
Μεγαλειώδες φαγάκι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ χορταστικό, γευστικό πολύ και μου αρέσει που δεν του λείπει η σπιρτάδα!
Καλή εβδομάδα Μαρίνα μου!
Ευχαριστω Ερμιονη μου!
ΔιαγραφήΕιναι απλο και νοστιμο!
Καλη εβδομαδα!
Καλημέρα, Μαρίνα!!! Τόσο καιρό λέω να δοκιμάσω αυτό το πιάτο και δεν το έχω κάνει ακόμη...φαίνεται τέλειο!!! Καλή εβδομάδα και από εμένα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστω Λια!
ΔιαγραφήΚαλη εβδομαδα!
Φοβερό φαγητό. Ειληκρινά δεν θες τίποτα άλλο. Συνδυάζει το κρέας με το ζυμαρικό στον τελειότερο βαθμό.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜου αρέσει πολύ! Και επίσης που έχει αρκετή σάλτσα και δεν είναι στεγνό!
Σούπερ έναρξη εβδομάδας Μαρίνα!
Ε, εχω εναν στο σπιτι Χρυαυγη μου που λατρευει το ζουμακι στο φαγητο και ειπα να τον ευχαριστησω για ακομη μια φορα....
ΔιαγραφήΚαλη εβδομαδα και σε σενα, φιλια!
Πείνασα!!!!θυμίζει κεφτεδάκια μαμάς!!
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλή εβδομάδα
Τετοια ωρα που γραφω τις απαντησεις κιε γω πεινασα! Καλη εβδομαδα Ξανθη!!!
ΔιαγραφήΤι φαγάκι υπέροχο!!!Πόσο γλυκαίνει η μέρα με τέτοια λιχουδιά!Από τα πιάτα που όταν εμφανίζονται στο τραπέζι,οι αναστεναγμοί συναγωνίζονται με τα επιφωνήματα.Οι πιπεριές αυτές πρέπει να δίνουν ιδιαίτερη γεύση...Φαντάζομαι ότι και στο σπίτι σας γίνεται γιορτή όταν σερβίρεται το πεντανόστιμο αυτό φαγητό!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή εβδομάδα Μαρίνα μου!Φιλιά πολλά,πολλά!
Πιστευω οτι αφου εχουμε ακομη αυτην την δυνατοτητα, το καθημερινο φαγακι μας πρεπει να ειναι νοστιμο και να το απολαμβανουμε! Οπως και να το κανεις ειναι μια ικανοποιηση...
ΔιαγραφήΟι πιπεριτσες αυτες, οι λεγομενες πικαντικες, ειναι τελικα πολυ ωραιες! Τι εβλεπα πολυ στα τουρκικα φαγητα και σιγα σιγα τις υιοθετω κι εγω! Εχουν μια ελαφρια σπιρταδα που ειναι ευχαριστη και αρεσει στους περισσοτερους.
Καλη εβδομαδα Φωτεινη μου, φιλια πολλα!
Από τη μια το ζυμαρικό από την άλλη τα σαλτσοκεφτεδάκια, πώς να μην το λατρέψω το πιάτο αυτό; Είναι από αυτά τα φαγητά που τρως μέχρι να σκάσεις και μετά κάθεσαι στην καρέκλα με ένα χαμόγελο ευτυχίας στα χείλη! Μιαμ μιαμ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολλά φιλιά!!!
Προσπαθω να φανταστω την εικονα που περιγραφεις Αναστασια μου!!
ΔιαγραφήΚαλη εβδομαδα και φιλακια!
Τέλειο, ζουμερό, το θέλω, μόνο τα jalapenos θα πετάξω, εγώ και το καφτερό εχθροί!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΓινεται ανετα και χωρις το πικαντικο, απλα εμας μας αρεσει και δεν το παραλειπουμε!!! Chacun à son goût!
ΔιαγραφήΛαχταειστό και αγαπημένο το φαγάκι σου! Το σουμάκι (νομίζω λέγεται και σουμάκ) δεν το έχω δοκιμάσει ποτέ. Φαντάζομαι κάνει την διαφορά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕιναι περιεργο το σουμακι (εξελληνισμενα) ή σουμακ, οπως σωστα αναφερεις. Ειναι υποξινο και ελαφρα αλμυρο και ταιριαζει ιδιατερα με τα κρεατα. Μου αρεσει να χρησιμοποιω διαφορα μπαχαρικα, εχω μια μικρη αδυναμια με τα αρωματα!!!
ΔιαγραφήΦιλια πολλα!
Έφτιαχνε η μητέρα μου κάτι παρόμοιο. Σκάγαμε από το φαγητό, αφού είναι κάτι παραπάνω από πλήρες γεύμα! Πολύ νόστιμο Μαρίνα μου! Φαίνεται και από τα υλικά και από τις φανταστικές φωτογραφίες! Αυτή η πλούσια σάλτσα με κάνει να ξερογλύφομαι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΓεια στα χεράκια σου!
Πολλά πολλά φιλιά και καλό απόγευμα!
μμμμ τι ωραία ιδέα! Θα ανακυκλώσω τα κεφτεδάκια μου που κάθονται στο ψυγείο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπορεί να είναι απλό αλλά καθόλου ταπεινό!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕξαιρετική η προσθήκη του σουμάκ στη σάλτσα.
Φιλιά
Μου αρέσει πολύ το πιάτο σου!!! Είναι από τα φαγητά που φτιάχνω στα κορίτσια συχνά και είναι πεντανόστιμο!!!! Υπέροχη η σάλτσα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά!