6

ΓΛΑΣΣΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ "ΚΑΘΡΕΦΤΗΣ" ♦♦ GLASSA DI CIOCCOLATO "A SPECCHIO"


ΓΛΑΣΣΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ "ΚΑΘΡΕΦΤΗΣ"

Το γυαλιστερό γλάσσο σοκολάτας, το λεγομενο και γλάσσο "καθρέφτης" επικαλύπτει υπέροχα τούρτες και παντεσπάνια και δίνει εντυπωσιακή εμφάνιση!
Η δόση που σας παραθέτω είναι αρκετή για να καλύψει μία τούρτα με κανονικό ύψος (8 εκ.) και διάμετρο 24εκ.

Βαθμός δυσκολίας : μέτρια δύσκολο
Υλικά : 175 gr νερό,
                 150 gr κρέμα γάλακτος,
                 225 gr ζάχαρη κρυσταλλική,
                 75 gr κακάο άγλυκο,
                 7,5 gr ζελατίνη σε φύλλα. 
Προετοιμασία :
Πρώτα απ' όλα, μουλιάστε την ζελατίνη σε κρύο νερό για 15 λεπτά. Σε ενα κατσαρολάκι, βάλτε το νερό, την κρέμα γάλακτος, την ζάχαρη και το κακάο και αφήστε τα να βράσουν για ενα δεκάλεπτο περίπου, μέχρι να φτάσουν σε θερμοκρασία 103°C. Αν δεν έχετε θερμόμετρο, μπορείτε να καταλάβετε οτι το γλάσσο είναι έτοιμο, όταν θα πάρει παχύρρευστη μορφή (μοιάζει με πίσσα!). Αποσύρετε το κατσαρολάκι απο την φωτιά και κατεβάστε την θερμοκρασία της κρέμας στους 50°C, τοποθετώντας το μέσα σε ενα σκεύος με κρύο νερό και παγάκια. Προσθέστε την ζελατίνη, αφού την στραγγίσετε πολύ καλά, και αναμείξτε ώστε να διαλυθεί. Για να είστε σίγουροι οτι δεν παρέμειναν κομμάτια αδιάλυτης ζελατίνης και το γλάσσο θα είναι λείο, περάστε το απο ενα λεπτό σουρωτήρι.  
Πριν το χρησιμοποιήσετε, αφήστε το γλάσσο να κρυώσει και να φτάσει στους 35°C, ώστε να έχει την κατάλληλη πυκνότητα για να καλύψει μια τούρτα. Για την επικάλυψη κρεμώδους τούρτας, είναι απαραίτητο η τούρτα πρώτα να καταψυχθεί. Σε απλά κεϊκ, μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς να προηγηθεί κατάψυξη, αν και η χαμηλή θερμοκρασία της βάσης βοηθάει στην σταθεροποίηση του γλάσσου. Το γλάσσο που κυλάει από την τούρτα δεν το ξαναχρησιμοποιούμε στο γλασσάρισμα, γιατί χάνει την γυαλάδα του.
 


GLASSA DI CIOCCOLATO "A SPECCHIO"

Una glassa lucidissima, utilizzata per coprire torte, sia cremose che di forno. Facile da preparare, è sempre d' effetto! Viene chiamata anche glassa Faggioto.
Le dosi riportate, sono sufficienti per coprire una torta di media grandezza (8cm di altezza, 24cm di diametro).

Difficoltà : media
Ingredienti : 175 gr di acqua,
                             150 gr di panna liquida,
                             225 gr di zucchero semolato,
                             75 gr di cacao,
                             7,5 gr di colla di pesce.
Preparazione :
Mettete in ammollo la colla di pesce in acqua fredda per 15 minuti ca. In un pentolino mettete l' acqua, la panna, lo zucchero e il cacao e portate ad ebollizione per 10 minuti ca., fino ad arrivare alla temperatura di 103°C. Se non disponete il termometro, potete capire che la glassa è pronta, quanto sarà consistente abbastanza (rassomiglia alla pece!). Abattete la temperatura della glassa sui 50°C ponendo il pentolino in un recipiente contenente acqua fredda e cubetti di ghiaccio. In questo punto aggiungete la colla di pesce, colata e strizzata e mescolate fino ad amalgamare. Passate la glassa da un colino per eliminare eventuali grumi. 
Prima di utilizzarla lasciatela raffreddare ulterioremente, fino ad arrivare ai 35°C.


6 σχόλια:

  1. ti è riuscita benissimo Marina, sei stata bravissima! Buona settimana, un bacione...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καταπληκτικό το γυαλιστερό γλάοο σοκολάτας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οχι μονο εντυπωσιακο, αλλα ειναι και κολασμενα σοκολατενιο!

      Διαγραφή
  3. Αν περισσέψει μπορει να ξαναχρησιμοποιηθει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν ξερω να σου πω σιγουρα, γιατι η συγκεκριμενη διαδικασια ειναι που του δινει την εντυπωσιακη γυαλαδα. Ξερω οτι το γλασσο που κυλαει απο την τουρτα απαγορευεται να το μαζεψεις και να το ριξεις ξανα επανω γιατι θα χασει την γυαλαδα του. Σιγουρα ομως μπορεις να το χρησιμοποιησεις σε αλλες παρασκευες και υποθετω οτι διατηρειται στο ψυγειο για κανα-δυο μερες.

      Διαγραφή

Η γνώμη και οι παρατηρήσεις σας μας ενδιαφέρουν!

Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται υπ'όψιν και θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα δημοσιεύονται σχόλια υβριστικά ή με περιεχόμενο διαφημιστικό.

Commenti anonimi non saranno presi in considerazione e saranno cancellati.

All anonymous comments will not be considered and therefore deleted.