16

ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΒΟΥΤΥΡΟΚΡΕΜΑ // LA CREMA AL BURRO ALL'AMERICANA


ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΒΟΥΤΥΡΟΚΡΕΜΑ

Η βουτυροκρεμα ειναι μια απο τις βασικες κρεμες της ζαχαροπλαστικης και εχει ως βαση - τι αλλο? - το βουτυρο! Δεν τρωγεται σκετη, αλλα χρησιμοποιειται ως γεμιση αλλα και ως επικαλυψη σε τουρτες, κεικ, cupcakes, αλλα και για την διακοσμηση των γλυκων, με την χρηση κορνε. Μπορει να χρωματιστει με χρωματα ζαχαροπλαστικης.
Η βουτυροκρεμα γινεται με διαφορους τροπους και συνηθως περιεχει και αυγα, συνηθως κροκους και πιο σπανια ασπραδια. Εδω θα δουμε μια πιο απλουστευμενη εκδοχη χωρις αυγα, που ειναι και γνωστη ως αμερικανικη βουτυροκρεμα, καθως χρησιμοποιειται κατα κορον στις Ηνωμενες Πολιτειες. 
Η συνταγη ειναι απο εδω.

Υλικα : 1 φλυτζανι βουτυρο σε θερμοκρασια δωματιου,
               3-4 φλυτζανια ζαχαρη αχνη,
               1 βανιλινη,
               3 κουταλιες της σουπας κρεμα γαλακτος.
Προετοιμασια : 
Αφηστε το βουτυρο να μαλακωσει σε θερμοκρασια δωματιου. 
Χτυπηστε το στο μιξερ μαζι με την βανιλινη, μεχρι να ασπρισει. Προσθεστε την κρεμα γαλακτος και 3-4 κουταλιες ζαχαρη αχνη και χτυπηστε σε χαμηλη ταχυτητα μεχρι να ομογενοποιηθει. Προσθεστε την υπολοιπη ζαχαρη σταδιακα, χτυπωντας στο μιξερ σε χαμηλη ταχυτητα, μεχρι να παρετε την επιθυμητη σε πυκνοτητα κρεμα. 
Βαλτε την στο ψυγειο για μια ωρα πριν την χρησιμοποιησετε. 
Διατηρειται στο ψυγειο για αρκετες ημερες.


LA CREMA AL BURRO ALL'AMERICANA

La crema al burro è una delle creme di base della pasticceria. Non viene mangiata da sola, come dessert, ma viene utilizzata come farcitura in torte e budini, come glassa in torte e in piccola pasticceria ed infine per fare decorazioni con l'aiuto di un sac-a-poche. Può essere colorata con colori alimentari. 
La crema al burro può contenere anche uova, di solito tuorli e più raramente le chiare. Qui vedremmo una versione senza uova, chiamata all'americana, siccome molto utlizzata oltreoceano. 
La ricetta è stata tratta da qui.

Ingredienti : 1 tazza di burro a temperatura ambiente,
                            3-4 tazze di zucchero a velo,
                            1 vanillina,
                            3 cucchiai di panna.
Preparazione : 
Lasciate il burro a temperatura ambiente, per ammorbidire. 
Sbattete il burro insieme alla vanillina nella planetaria, a velocità media, fino a diventare cremoso. Aggiungete la panna e 3-4 cucchiai di zucchero a velo e sbattete a velocità minima fino ad amalgamare. Aggiungete il resto dello zucchero a velo gradatamente, sbattendo a velocita bassa, fino ad ottenere la consistenza desiderata. 
Mettete nel frigo per un'oretta, prima di utilizzarla.
Viene conservata nel frigo per parecchi giorni.

16 σχόλια:

  1. Ααα! μέχρι να σχολιάσω στην ζαχαρόπαστα έβαλες την βουτυρόκρεμα :-). Κι εγώ έχω κόψει τα αυγά γιατί οι συνταγές μου τα ήθελαν ωμά και δεν θέλω να ρισκάρω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εγω προτιμησα να την φτιαξω χωρις αυγα για τον ιδιο λογο,παρ'ολο που χρησιμοποιω ωμα αυγα στις συνταγες μου. Πιστευω οτι με τους κροκους των αυγων θα αποκτα πιο ωραια και στρωτη υφη. Στην συγκεκριμενη περιπτωση που την χρησιμοποιησα ως υποστρωμα στην ζαχαροπαστα, δεν με ενδιεφερε τοσο η οψη της!

      Διαγραφή
  2. Κάποιο σκοπό έχεις εσύ....βάλθηκες να μας μυήσεις στα μυστικά της γλυκειάς διακόσμησης.Μήπως σε κάποια από τις επόμενες αναρτήσεις σου θα αντικρύσουμε καμμιά τούρτα υπερπαραγωγή????
    Πάντως την βουτυρόκρεμα την θεωρώ πολύ΄΄ βαριά΄΄.Μπορεί να διευκολύνει την προετοιμασία της επίστρωσης της ζαχαρόπαστας,αλλά σε συνδυασμό μαζί της αποτελούν θερμιδική βόμβα!
    Ακόμα και τα cupcakes,τα οποία διακοσμημένα με αυτή την εύπλαστη κρέμα,γίνονται εκπληκτικά όμορφα,νομίζω ότι τελικά αποκτούν μία μπουκωτική γεύση-αν μου επιτρέπεται αυτή η έκφραση!-
    Στο βωμό της όμορφης εμφάνισης πολλές φορές επιβαρύνουμε τη γεύση...δεν είμαι ακόμα σίγουρη αν θα επέλεγα να αλλοιώσω την γνήσια νοστιμιά ενός κέικ ή μιας τούρτας για εντυπωσιασμό και μόνο.
    Σαν τεχνική η βουτυρόκρεμα,και ιδιαίτερα η ζαχαρόπαστα,είναι πολύ ενδιαφέρουσα!Για διακοσμητικούς και μόνο λόγους κατα τη γνώμη μου..Ποιά είναι η άποψή σου Μαρίνα μου???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οντως Φωτεινη μου ειναι μια σειρα αναρτησεων απο διαφορες συνταγες, χρησιμες στην διακοσμητικη ζαχαροπαστικη.
      Κατι εχω στο μυαλο μου αλλα θα δουμε...
      Δεν θα συμφωνησω μαζι σου για την βουτυροκρεμα! Την ειχα χρησιμοποιησει και πιο παλια σαν γλασσο (http://illaboratoriodimmskg.blogspot.gr/2011/08/torta-alla-frutta-secca-con-lievito.html) αλλα και προσφατα στα cup cakes και στην βασιλοπιτα. Οχι μονο δεν τα εκανε πιο βαρια, αντιθετα ενισχυσε την γευση τους! Βεβαια, δεν την χρησιμοποιησα σε μεγαλες ποσοτητες, ισα για να καλυψω και να δημιουργησω το υποστρωμα για να κολλησει η ζαχαροπαστα στην επιφανεια του κεϊκ. Αν την χρησομοποιουσα σε πιο μεγαλη ποσοτητα και ως αποκλειστικο διακοσμητικο μεσο, θα προτιμουσα να προσθεσω και αυγα, ωστε πρωτον να της δωσω καλυτερη υφη και δευτερον για να την ελαφρυνω λιγο. Αλλα αυτο θα το δουμε στο μελλον!
      Καλα, εδω δεν μετραμε θερμιδες, γιατι θα χασουμε τον λογαριασμο!

      Διαγραφή
  3. Ωραία κρέμα,πρέπει να είναι και αφράτη και γευστική ,θα τη δοκιμάσω ,καλό βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. immagino sarà buonissima, dopo un mesetto di dieta disintossicante la farò sicuramente...saluti

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. E pesantina! Finora l'ho utilizzata solo in piccole quantità, come glassa o come base per la pasta di zucchero.
      Baci!

      Διαγραφή
  5. Πολύ χρήσιμη ανάρτηση! Μου αρέσει η εκδοχή χωρίς αβγά που μας προτείνεις!
    Καλημέρα κοριτσάκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ευχαριστούμε για τη συνταγή σου! Αναρωτιέμαι αν θα μπορούσα να τη χρωματίσω! ΤΑΝΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου Τανια!
      Ναι βεβαια, μπορεις να την χρωματισεις με χρωματα ζαχαροπλαστικης!

      Διαγραφή
  7. καλησπερα!σε ευχαριστω για τη συνταγη!!θελω να ρωτησω κατι.φτιαχνω μακαρον κ σκεφτομαι διαφορες γεμισεις μεσα.κ εχω δει οτι πολλοι βαζουν βουτυροκρεμα σε διαφορες παραλλαγες.προσπαθησα καποιες αλλα δεν ξερω.μου ερχεται πολυ η γευση του βουτυρου στο στομα.και επικαλυπτει ολες τις αλλες γευσεις κ αρωματα.ετσι πρεπει να ειναι;ακολουθω τις αναλογιες αλλα και παλι δεν μ αρεσει το αποτελεσμα...εχεις καποια προταση;Ελευθερια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπερα Ελευθερια!
      Προσωπικα κι εμενα δεν μου αρεσε η γευση της βουτυροκρεμας στα μακαρον, προτιμω την γκανας σοκολατας (και λευκης) αλλα νομιζω οτι θα ταιριαζε ωραια και η crema camy με μασκαρπονε (συνταγη εδω : http://illaboratoriodimmskg.blogspot.gr/2013/09/puzzle-torta-di-compleanno-puzzle.html)

      Διαγραφή

Η γνώμη και οι παρατηρήσεις σας μας ενδιαφέρουν!

Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται υπ'όψιν και θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα δημοσιεύονται σχόλια υβριστικά ή με περιεχόμενο διαφημιστικό.

Commenti anonimi non saranno presi in considerazione e saranno cancellati.

All anonymous comments will not be considered and therefore deleted.