6

ΓΛΑΣΟ ΝΕΡΟΥ // GLASSA ALL'ACQUA


ΓΛΑΣΟ ΝΕΡΟΥ

Το γλασο νερου, ειναι ενα απλο παρασκευασμα που φτιαχνεται με ζαχαρη αχνη και νερο. Χρησιμοποιειται στην ζαχαροπλαστικη, για την διακοσμηση διαφορων παρασκευασματων, οπως μπισκοτα, κεκακια αλλα και μικρα γλυκακια. Μπορει επισης να χρησιμοποιηθει για να συνκολληθουν τα διαφορα διακοσμητικα που φτιαχνονται με την ζαχαροπαστα.

Υλικα : 100 gr ζαχαρη αχνη,
                 2 κουταλιες της σουπας βραστο νερο,
                 χρωματα ζαχαροπλαστικης.
Προετοιμασια : 
Βαλτε το νερο σε ενα κατσαρολακι και ζεστανετε το μεχρι να αρχιζει να βραζει. Κοσκινηστε την αχνη μεσα σε ενα σκευος. Προσθεστε σταδιακα το βραστο νερο και αναμειξτε, μεχρι να παρετε την επιθυμητη ρευστοτητα στο γλασο. 
Το γλασο πρεπει να ειναι αρκετα πυκνο και κολλωδες. Αν βγει πολυ αριο, προσθεστε αχνη, ενω αν βγει πολυ σφιχτο, αραιωστε με λιγες σταγονες βραστο νερο. 
Μπορειτε να το χρωματισετε με χρωματα ζαχαροπλαστικης και μπορειτε να το αρωματισετε με βανιλινη. 
Διατηρειται στο ψυγειο, σκεπασμενο με διαφανη μεμβρανη για αρκετες ημερες. Αν σφιξει πολυ, προσθεστε ελαχιστο ζεστο νερο.




GLASSA ALL'ACQUA

La glassa all'acqua è una semplice preparazione con zucchero a velo e acqua. Viene utilizzata in pasticceria per decorare i dolci, sopratutto per ricoprire biscotti o piccoli dolcetti. Può essere ancora usata per incollare le decorazioni preparate con la pasta di zucchero.

Ingredienti : 100gr di zucchero a velo,
                             2 cucchiai di acqua bollente,
                             coloranti alimentari.
Preparazione : 
Mettete l'acqua in un pentolino e portate ad ebollizione. Settaciate lo zucchero a velo entro un recipiente. Aggiungete l'acqua gradatamente e mescolate fino a prendere la consistenza desiderata. 
La glassa deve avere una consistenza vischiosa. Se risulta troppo liquida aggiungete dello zucchero a velo, mentre se riuslta troppo compatta aggiungete un pochino di acqua calda. 
Potete colorare la glassa all'acqua con coloranti alimentari e potete armatizarla con vanillna o estratto di vaniglia. 
Si conserva al frigo per parecchi giorni. Se risulta troppo compatta, stemperatela con qualche goccia di acqua calda.

6 σχόλια:

  1. πωπω αν και δεν το εχω με την ζαχαροπλαστικη μια η βουτυροκρεμα, μια η ζαχαροπαστα και τωρα αυτο, φωτιες μου αναβεις!! τελεια ποστς! ευχαριστουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα! Δεν ήξερα ότι αυτό το απλό γλάσσο που αυτοσχεδιάζουμε λίγο πολύ όλες μας έχει και όνομα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. bella, io uso questo tipo di ghiaccia per coprire alcune torte o altri dolci, terrò presente la tua, non la conoscevo come ricetta...bacio

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Με απλό και εύκολο τρόπο, διακοσμούμε όμορφα τα γλυκάκια μας!!!
    Καλό μεσημέρι Μαρίνα μου, φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πολύ χρήσιμα τα τελευταία σου ποστ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Συνήθως χρησιμοποιώ αυτό το γλάσσο για να διακοσμήσω τα πασχαλινά μου κουλουράκια ή και τα τσουρέκια μου.Είναι εύκολο και δεν απογοητεύεσαι από το αποτέλεσμα,αφού έχει σχεδόν πάντα επιτυχία.
    Μ΄αρέσει επίσης η ροή του σε ένα ψηλό κέικ-σοκολάτας κατά προτίμηση-αλλά και σαν επικάλυψη για βασιλόπιτα, μιας που με την ζαχαρόπαστα ακόμα δεν ασχολήθηκα.
    Μαρίνα μου να έχεις ένα ήρεμο και ξεκούραστο βράδυ!Φιλιά πολλά,πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η γνώμη και οι παρατηρήσεις σας μας ενδιαφέρουν!

Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται υπ'όψιν και θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα δημοσιεύονται σχόλια υβριστικά ή με περιεχόμενο διαφημιστικό.

Commenti anonimi non saranno presi in considerazione e saranno cancellati.

All anonymous comments will not be considered and therefore deleted.