ΜΠΟΥΚΙΕΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΣΑΛΤΣΑ
Ευκολο, γρηγορο και ιδιαιτερα νοστιμο κοτοπουλακι με πικαντικη σαλτσα που συμπεριλαμβανει ολα τα αρωματα και τις γευσεις της Μεσογειου : ελιες, αντζουγιες, καππαρη και δεντρολιβανο. Σερβιρεται με ρυζακι πιλαφακι ή με παστα (σπαγκεττι ή πεννες).
Με αυτην την συνταγη συμμετειχα στον διαγωνισμο του TGI Friday's.
Δοση : για 4 ατομα
Βαθμος δυσκολιας : ευκολο
Υλικα : 1 στηθος κοτοπουλου (περιπου 500 gr με το κοκκαλο)
1 κρεμμυδι,
1 σκελιδα σκορδο,
2 φιλετα αντζουγιας στο λαδι,
3 κ.σ. ελιες σε ροδελες,
1 κ.σ. καππαρη,
2 γεματες κ.σ. ντοματοπελτε,
1 κ.γ. παστα πιπεριας *,
4 κ.σ. ελαιολαδο,
1/2 φλ. λευκο κρασι,
1 ποτηρι ζωμο κοτοπουλο,
1 κλωναρακι δεντρολιβανο,
φρεσκοτριμμενο πιπερι,
αλατι.
Προετοιμασια :
Φιλεταρετε το στηθος κοτοπουλο και κοψτε το κρεας σε κυβακια.
Ψιλοκοψτε το κρεμμυδι, το σκορδο και τις αντζουγιες.
Βαλτε το λαδι σε ενα τηγανι και μολις ζεσταθει σωταρετε ελαφρα το κρεμμυδι. Προσθεστε το σκορδο και τις αντζουγιες και σωταρετε μεχρι να διαλυθουν τελειως οι αντζουγιες. Προσθεστε το κοτοπουλο και σωταρετε μεχρι να αρχισει να παιρνει χρωμα. Προσθεστε τον ντοματοπελτε και την παστα πιπεριας και σωταρετε 1-2 λεπτα. Σβυστε με το κρασι και αφηστε να εξατμιστει το αλκοολ. Προσθεστε τον ζωμο, ζεστο, το δεντρολιβανο και φρεσκοτριμμενο πιπερι. Αφηστε να σιγοβρασει 5 λεπτα και προσθεστε τις ελιες και την καππαρη. Αφηστε να σιγοβρασει για ακομη 5 λεπτα, δοκιμαστε αν χρειαζεται να προσθεσετε αλατι και κατεβαστε το απο την φωτια. Αφηστε το να σταθει 10 λεπτα, να δεσουν τα αρωματα.
Σερβιρετε το ζεστο, με ρυζακι πιλαφι ή με μακαρονια.
* Εναλλακτικα 1 γεματο κουταλακι παπρικα γλυκεια.
BOCCONCINI DI POLLO IN SUGO MEDITERRANEO
Stuzzicanti bocconcini di pollo in un sughetto che include gli aromi e i sapori del Mediterraneo : olive, alici, capperi e rosmarino. Di facile esecuzione e di veloce preparazione, viene servito con un semplice riso pilaf o con pasta (spaghetti o penne).
Dosi : 4 persone
Difficolta : facile
Ingredienti : 1 petto di pollo (ca 500gr con le ossa)
1 cipolla,
1 spicchio d'aglio,
2 filetti di acciughe sott'olio,
3 cucchiai di olive a rondelle,
1 cucchiaio di capperi in salamoia,
2 cucchiai colmi di triplo-concentrato di pomodoro,
1 cucchiaino di pasta di peperoni rossi,
1/2 tazza di vino bianco secco,
4 cucchiai di olio di oliva,
1 rametto di rosmarino,
pepe macinato,
sale.
Preparazione :
Eliminate l'osso dal petto del pollo e tagliate la carne a cubetti.
Tritate la cipolla, l'aglio e le acciughe.
In una padella versate l'olio e saltate la cipolla. Aggiungete le acciughe e l'aglio e saltate fino che le acciughe si dissolvono completamente. Aggiungete la carne e lasciatela rosolare. Aggiungete il triplo-concentrato del pomodoro e la pasta di peperoni e saltate. Sfumate con il vino e lasciate evaporare l'alcool. Aggiungete il brodo, caldo, il rosmarino e pepate a piacere. Lasciate cuocere a fuoco moderato per 5-6 minuti e aggiungete i capperi e le olive. Lasciate cuocere per ancora 5-6 minuti, aggiungete del sale, se necessario, e ritirate dal fuoco.
Lasciatelo riposare per 10 minuti per insaporirsi.
Servitelo caldo con riso pilaf o con pasta.
* Potete sostituire la pasta di peperoni rossi con 1 cucchiaino colmo di paprica macinata.
- με αυτην την συνταγη συμμετεχω στον διαγωνισμο των TGI Friday's 2012
- con questa ricetta partecipo al conocorso di TGI Friday's 2012
Τί νόστιμο πιάτο είναι αυτό, Μαρίνα μου;;
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι έχω καιρό να φτιάξω κοτόπουλο!!
Το βλέπω για αύριο!!
Φιλιά.
Γινεται και πολυ γρηγορα Στελλα μου! Ηταν μια εμπνευση της στιγμης!
ΔιαγραφήΠολλα φιλια!
Καλά τώρα με τρέλανες με το κοτόπουλο σε σάλτσα από αντζούγιες και ελιές!! Α-πι-στευ-το!!!!!!!!!!! Καλή επιτυχία στο διαγωνισμό σου εύχομαι και καλά αποτελέσματα!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια!!
Υ.Γ. Είμαι σίγουρη ότι θα πάει καλά!! :-)
Δεν περασε Χρυσαυγη μου, αλλα να πω και την αληθεια δεν περιμενα να περασει, γιατι, οπως σωστα υπολογιζα, το στυλ των συνταγων που προκριθηκαν ηταν πιο αμερικανικο. Δεν πειραζει, δεν θα σκασουμε κιολας!
ΔιαγραφήΠολλα φιλακια!
Ευχαριστω για την υποστηρηξη! ☺
Μαρίνα, καταπληκτικό το σημερινό σου φαγάκι. Εγώ "κόλλησα" με την σάλτσα του, που εκτός από το ωραίο της χρώμα, πρέπει να είναι και ιδιαίτερα νόστιμη.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή σου εβδομάδα.
Οντως Ειρηνη μου, εχει ιδιατερη και πικαντικη γευση..
ΔιαγραφήΕυχαριστω για τα καλα σου λογια!
Καλη εβδομαδα να εχουμε!
Καλημέρα Μαρίνα μου
ΑπάντησηΔιαγραφήΣυγχαρητήρια για την εκλεκτή και πολύ ενδιαφέρουσα συνταγή της συμμετοχής σου!!!Έκρηξη αρωμάτων,έντονη γεύση μπαχαρικών και προσθήκη πρωτότυπων στοιχείων-όπως αντζούγιας, ελιών,πάστα πιπεριάς-κατατάσσει το πιάτο αυτό στα κορυφαία!Θαυμάσια πρόταση για ένα καθαρά μεσογειακό πιάτο με κύριο συστατικό το ελαφρύ και αγαπημένο κοτόπουλο και την χαρακτηριστική προσωπική σου πινελιά!Φιλιά πολλά,πολλά και καλή εβδομάδα.
Ευχαριστω Φωτεινουλα!
ΔιαγραφήΚαλη εβδομαδα!
Πολύ λαχταριστό το φαγάκι σου σήμερα! Καλή εβδομάδα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλη εβδομαδα Βασω μου!
ΔιαγραφήΧαιρομαι που σου αρεσε!
Καλησπέρα Μαρίνα,
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ όμορφη πρόταση και πολύ πολύ καλή παρουσίαση!
Καλή συνέχεια!
Ευχαριστω πολυ!
ΔιαγραφήΚαλη εβδομαδα!
Υπέροχη πρόταση Μαρίνα μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠραγματικά εύκολο και πολύ μεσογειακό το πιάτο σου!
Φιλιά!
Νομιζω οτι συμπεριλαμβανει πολλα αρωματα της Μεσογειου και σαφως εχει πολλες ιταλικες επιρροες...
ΔιαγραφήΦιλακια!
πολύ ωραία παρουσίαση!!! και από γεύση είμαι σίγουρη οτι θα σκίζει!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστω! Εμας παντως μας αρεσε πολυ, σιγουρα ξεφευγει απο τα συνηθισμενα...
Διαγραφήè un piatto davvero invitante, mi piace l'accostamento con il riso..!!
ΑπάντησηΔιαγραφήGrazie cara Tonia! Ci piace questo semplice riso pilaf, è una buona alternativa alla pasta...
Διαγραφήmmm...che bontà! anche bello a vedersi! :)
ΑπάντησηΔιαγραφήGrazie Emanuela!
ΔιαγραφήΠολύ νόστιμη η συμμετοχή σου Μαρίνα μου, ένα πιάτο όλο γεύσεις και αρώματα!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά, καλή βδομάδα!
Ευχαριστω Ελενα μου! Ισως αν το παρουσιαζα με παστα, να ειχε καλυτερη τυχη...
ΔιαγραφήΚαλη εβδομαδα!
Μαρίνα μου πάρα πολύ καλή επιλογή συνταγής εύχομαι καλή επιτυχία!Η παρουσίαση εξαιρετική!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά πολλά!
Ευχαριστω Ελενη μου, αλλα τελικα δεν προκριθηκε.
ΔιαγραφήΝα'σαι καλα, πολλα φιλια!
Πάρα πολύ ωραία συνταγή και με το ρυζάκι τέλεια! φιλιά Μαρίνα μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστω Ερη μου!
ΔιαγραφήΩραία υλικά, ωραία φωτό και σίγουρα νόστιμο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστω πολυ Κικη!
Διαγραφήche bel piatto unico Marina, amo il pollo! Buona settimana cara, un abbraccio !
ΑπάντησηΔιαγραφήGrazie cara, sono contenta che ti e piaciuto!
ΔιαγραφήRispondo con un po' di ritardo ma questi giorni al lavoro, corro in ritmi frenetici... ☻
Τέλειο το φαγάκι Μαρίνα μας.
ΑπάντησηΔιαγραφήΒάλε μου ενα πιατάκι πληζ !!!
Φιλιά
Οσο θελεις Κωνσταντινα μου!
ΔιαγραφήΠολλα φιλια!
Ciao ,bello il tuo blog mi sono unita hai tuoi lettori fissi passa ha trovarmi se ti va io sono ISABELLA ti aspetto smack
ΑπάντησηΔιαγραφήCiao Isabella, benvenuta!
ΔιαγραφήCerto che passo a sbirciare dal tuo blog.
Ho sentito un profumino molto invitante e non potevo di certo mancare di venire a curiosare! E che cosa ha preparato la nostra Cuochina Marina? Un piatto bello, saporito, certamente una squisitezza! Ne approfitto anche per dirti che ti abbiamo inviato tramite e-mail un messaggio importante :-)
ΑπάντησηΔιαγραφήUn abbraccio
La Cuochina
Ciao carissima Cuochina!
ΔιαγραφήAspetta che faccio posto pe te in tavola!
Ringrazio di cuore per la e-mail!
Un abbracio forte!
Καλομαγειρεμένο και πολύ ευπαρουσίαστο πιάτο! Η σαλτσούλα υπέροχη και μελωμένη.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι το ρυζάκι που το συνοδεύει, τέλειος συνδυασμός.
Να είσαι καλά.
Καλό σου βράδυ.
Ευχαριστω Ελενη μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλο βραδυ και καλο ξημερωμα...