38

ΜΠΟΥΚΙΕΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΣΑΛΤΣΑ // BOCCONCINI DI POLLO IN SUGO MEDITERRANEO


ΜΠΟΥΚΙΕΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΣΑΛΤΣΑ

Ευκολο, γρηγορο και ιδιαιτερα νοστιμο κοτοπουλακι με πικαντικη σαλτσα που συμπεριλαμβανει ολα τα αρωματα και τις γευσεις της Μεσογειου : ελιες, αντζουγιες, καππαρη και δεντρολιβανο. Σερβιρεται με ρυζακι πιλαφακι ή με παστα (σπαγκεττι ή πεννες).
Με αυτην την συνταγη συμμετειχα στον διαγωνισμο του TGI Friday's.

Δοση : για  4 ατομα 
Βαθμος δυσκολιας : ευκολο
Υλικα : 1 στηθος κοτοπουλου (περιπου 500 gr με το κοκκαλο)
                 1 κρεμμυδι,
                 1 σκελιδα σκορδο,
                 2 φιλετα αντζουγιας στο λαδι,
                 3 κ.σ. ελιες σε ροδελες,
                 1 κ.σ. καππαρη,
                 2 γεματες κ.σ. ντοματοπελτε,
                 1 κ.γ. παστα πιπεριας *,
                 4 κ.σ. ελαιολαδο,
                 1/2 φλ. λευκο κρασι,
                 1 ποτηρι ζωμο κοτοπουλο,
                 1 κλωναρακι δεντρολιβανο,
                 φρεσκοτριμμενο πιπερι,
                 αλατι.
Προετοιμασια : 
Φιλεταρετε το στηθος κοτοπουλο και κοψτε το κρεας σε κυβακια. 
Ψιλοκοψτε το κρεμμυδι, το σκορδο και τις αντζουγιες. 
Βαλτε το λαδι σε ενα τηγανι και μολις ζεσταθει σωταρετε ελαφρα το κρεμμυδι. Προσθεστε το σκορδο και τις αντζουγιες και σωταρετε μεχρι να διαλυθουν τελειως οι αντζουγιες. Προσθεστε το κοτοπουλο και σωταρετε μεχρι να αρχισει να παιρνει χρωμα. Προσθεστε τον ντοματοπελτε και την παστα πιπεριας και σωταρετε 1-2 λεπτα. Σβυστε  με το κρασι και αφηστε να εξατμιστει το αλκοολ. Προσθεστε τον ζωμο, ζεστο, το δεντρολιβανο και φρεσκοτριμμενο πιπερι. Αφηστε να σιγοβρασει 5 λεπτα και προσθεστε τις ελιες και την καππαρη. Αφηστε να σιγοβρασει για ακομη 5 λεπτα, δοκιμαστε αν χρειαζεται να προσθεσετε αλατι και κατεβαστε το απο την φωτια. Αφηστε το να σταθει 10 λεπτα, να δεσουν τα αρωματα. 
Σερβιρετε το ζεστο, με ρυζακι πιλαφι ή με μακαρονια.  

* Εναλλακτικα 1 γεματο κουταλακι παπρικα γλυκεια.


BOCCONCINI DI POLLO IN SUGO MEDITERRANEO

Stuzzicanti bocconcini di pollo in un sughetto che include gli aromi e i sapori del Mediterraneo : olive, alici, capperi e rosmarino. Di facile esecuzione e di veloce preparazione, viene servito con un semplice riso pilaf o con pasta (spaghetti o penne).

Dosi : 4 persone
Difficolta : facile
Ingredienti : 1 petto di pollo (ca 500gr con le ossa)
                              1 cipolla,
                              1 spicchio d'aglio,
                              2 filetti di acciughe sott'olio,
                              3 cucchiai di olive a rondelle,
                              1 cucchiaio di capperi in salamoia,
                              2 cucchiai colmi di triplo-concentrato di pomodoro,
                              1 cucchiaino di pasta di peperoni rossi,
                              1/2 tazza di vino bianco secco, 
                              4 cucchiai di olio di oliva,
                              1 rametto di rosmarino,
                              pepe macinato,
                              sale.
Preparazione : 
Eliminate l'osso dal petto del pollo e tagliate la carne a cubetti. 
Tritate la cipolla, l'aglio e le acciughe. 
In una padella versate l'olio e saltate la cipolla. Aggiungete le acciughe e l'aglio e saltate fino che le acciughe si dissolvono completamente. Aggiungete la carne e lasciatela rosolare. Aggiungete il triplo-concentrato del pomodoro e la pasta di peperoni e saltate. Sfumate con il vino e lasciate evaporare l'alcool. Aggiungete il brodo, caldo, il rosmarino e pepate a piacere. Lasciate cuocere a fuoco moderato per 5-6 minuti e aggiungete i capperi e le olive. Lasciate cuocere per ancora 5-6 minuti, aggiungete del sale, se necessario, e ritirate dal fuoco. 
Lasciatelo riposare per 10 minuti per insaporirsi.
Servitelo caldo con riso pilaf o con pasta.

* Potete sostituire la pasta di peperoni rossi con 1 cucchiaino colmo di paprica macinata.


- με αυτην την συνταγη συμμετεχω στον διαγωνισμο των TGI Friday's 2012
- con questa ricetta partecipo al conocorso di TGI Friday's 2012

38 σχόλια:

  1. Τί νόστιμο πιάτο είναι αυτό, Μαρίνα μου;;
    Και έχω καιρό να φτιάξω κοτόπουλο!!
    Το βλέπω για αύριο!!
    Φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γινεται και πολυ γρηγορα Στελλα μου! Ηταν μια εμπνευση της στιγμης!
      Πολλα φιλια!

      Διαγραφή
  2. Καλά τώρα με τρέλανες με το κοτόπουλο σε σάλτσα από αντζούγιες και ελιές!! Α-πι-στευ-το!!!!!!!!!!! Καλή επιτυχία στο διαγωνισμό σου εύχομαι και καλά αποτελέσματα!!

    Φιλάκια!!

    Υ.Γ. Είμαι σίγουρη ότι θα πάει καλά!! :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν περασε Χρυσαυγη μου, αλλα να πω και την αληθεια δεν περιμενα να περασει, γιατι, οπως σωστα υπολογιζα, το στυλ των συνταγων που προκριθηκαν ηταν πιο αμερικανικο. Δεν πειραζει, δεν θα σκασουμε κιολας!
      Πολλα φιλακια!
      Ευχαριστω για την υποστηρηξη! ☺

      Διαγραφή
  3. Μαρίνα, καταπληκτικό το σημερινό σου φαγάκι. Εγώ "κόλλησα" με την σάλτσα του, που εκτός από το ωραίο της χρώμα, πρέπει να είναι και ιδιαίτερα νόστιμη.
    Καλή σου εβδομάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οντως Ειρηνη μου, εχει ιδιατερη και πικαντικη γευση..
      Ευχαριστω για τα καλα σου λογια!
      Καλη εβδομαδα να εχουμε!

      Διαγραφή
  4. Καλημέρα Μαρίνα μου
    Συγχαρητήρια για την εκλεκτή και πολύ ενδιαφέρουσα συνταγή της συμμετοχής σου!!!Έκρηξη αρωμάτων,έντονη γεύση μπαχαρικών και προσθήκη πρωτότυπων στοιχείων-όπως αντζούγιας, ελιών,πάστα πιπεριάς-κατατάσσει το πιάτο αυτό στα κορυφαία!Θαυμάσια πρόταση για ένα καθαρά μεσογειακό πιάτο με κύριο συστατικό το ελαφρύ και αγαπημένο κοτόπουλο και την χαρακτηριστική προσωπική σου πινελιά!Φιλιά πολλά,πολλά και καλή εβδομάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πολύ λαχταριστό το φαγάκι σου σήμερα! Καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλησπέρα Μαρίνα,
    Πολύ όμορφη πρόταση και πολύ πολύ καλή παρουσίαση!
    Καλή συνέχεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Υπέροχη πρόταση Μαρίνα μου!
    Πραγματικά εύκολο και πολύ μεσογειακό το πιάτο σου!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νομιζω οτι συμπεριλαμβανει πολλα αρωματα της Μεσογειου και σαφως εχει πολλες ιταλικες επιρροες...
      Φιλακια!

      Διαγραφή
  8. πολύ ωραία παρουσίαση!!! και από γεύση είμαι σίγουρη οτι θα σκίζει!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστω! Εμας παντως μας αρεσε πολυ, σιγουρα ξεφευγει απο τα συνηθισμενα...

      Διαγραφή
  9. è un piatto davvero invitante, mi piace l'accostamento con il riso..!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πολύ νόστιμη η συμμετοχή σου Μαρίνα μου, ένα πιάτο όλο γεύσεις και αρώματα!!
    Φιλιά, καλή βδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστω Ελενα μου! Ισως αν το παρουσιαζα με παστα, να ειχε καλυτερη τυχη...
      Καλη εβδομαδα!

      Διαγραφή
  11. Μαρίνα μου πάρα πολύ καλή επιλογή συνταγής εύχομαι καλή επιτυχία!Η παρουσίαση εξαιρετική!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστω Ελενη μου, αλλα τελικα δεν προκριθηκε.
      Να'σαι καλα, πολλα φιλια!

      Διαγραφή
  12. Πάρα πολύ ωραία συνταγή και με το ρυζάκι τέλεια! φιλιά Μαρίνα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ωραία υλικά, ωραία φωτό και σίγουρα νόστιμο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. che bel piatto unico Marina, amo il pollo! Buona settimana cara, un abbraccio !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Grazie cara, sono contenta che ti e piaciuto!
      Rispondo con un po' di ritardo ma questi giorni al lavoro, corro in ritmi frenetici... ☻

      Διαγραφή
  15. Τέλειο το φαγάκι Μαρίνα μας.

    Βάλε μου ενα πιατάκι πληζ !!!

    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ciao ,bello il tuo blog mi sono unita hai tuoi lettori fissi passa ha trovarmi se ti va io sono ISABELLA ti aspetto smack

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ho sentito un profumino molto invitante e non potevo di certo mancare di venire a curiosare! E che cosa ha preparato la nostra Cuochina Marina? Un piatto bello, saporito, certamente una squisitezza! Ne approfitto anche per dirti che ti abbiamo inviato tramite e-mail un messaggio importante :-)
    Un abbraccio

    La Cuochina

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ciao carissima Cuochina!
      Aspetta che faccio posto pe te in tavola!
      Ringrazio di cuore per la e-mail!
      Un abbracio forte!

      Διαγραφή
  18. Καλομαγειρεμένο και πολύ ευπαρουσίαστο πιάτο! Η σαλτσούλα υπέροχη και μελωμένη.
    Και το ρυζάκι που το συνοδεύει, τέλειος συνδυασμός.

    Να είσαι καλά.
    Καλό σου βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ευχαριστω Ελενη μου!
    Καλο βραδυ και καλο ξημερωμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η γνώμη και οι παρατηρήσεις σας μας ενδιαφέρουν!

Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται υπ'όψιν και θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα δημοσιεύονται σχόλια υβριστικά ή με περιεχόμενο διαφημιστικό.

Commenti anonimi non saranno presi in considerazione e saranno cancellati.

All anonymous comments will not be considered and therefore deleted.