0

ΚΕΪΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΑΧΛΑΔΙΑ ♦♦ TORTA DI CIOCCOLATO ALLE PERE


ΚΕΪΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΑΧΛΑΔΙΑ

Υπεροχη γευση απο τον συνδυασμο σοκολατα-αχλαδι σε κεϊκ ισσοροπημενα γλυκο.

Υλικα: 700gr ωριμα αχλαδια,
               350ml λευκο μοσχατο κρασι,
               200gr κουβερτουρα,
               4 αυγα,                     
               100gr μπισκοτακια amaretti,
               100gr ζαχαρη κρυσταλλικη,
               150gr βουτυρο,
               200gr αλευρι,
               1/2 φακελλακι baking powder,
               1 πρεζα αλατι.
για την διακοσμηση: ζαχαρη αχνη,
                                         αμυγδαλα φιλε.
Παρασκευη : 
Χρειαζομαστε 7 μετρια αχλαδια, ωριμα και γλυκα. Καθαριστε τα αχλαδια, κοψτε τα στα τεσσερα και αφαιρεστε τους απορους και το κεντρικο σκληρο μερος. Βαλτε τις φετες απο τα αχλαδια σε μαι σωτεζα, καλυψτε με το κρασι και βαλτε τα στη φωτια. Αφηστε τα να βρασουν σε ζωηρη φωτια, μεχρι να εξατμιστει τελειως το υγρο τους. Αφηστε τα να κρυωσουν. 
Λιωστε την κουβερτουρα σε μπαιν-μαρι και αφηστε την να χλιαρινει. Χωριστε τα ασπραδια των αυγων απο τα κροκαδια. Χτυπηστε το βουτυρο, που το εχετε αφησει σε θρμοκρασια δωματιου να μαλακωσει, με την ζαχαρη και τα κροκαδια, μεχρι να ασπρισουν και να φουσκωσουν. Προσθεστε την λιωμενη κουβερτουρα και ομογενοποιηστε. Τριψτε τα amaretti; αν δεν μπορειτε να βρειτε amaretti, αντικαταστηστε τα με 60gr τριμμενη αμυγδαλοψυχα. Προσθεστε τα amaretti και το αλευρι κoσκινισμενο με το baking powder στο μιγμα των αυγων με την σοκολατα και ομογενοποιηστε. Χτυπηστε τα ασπραδια των αυγων με την πρεζα το αλατι, σε σφιχτη μαρεγκα. Προσθεστε την στο μιγμα της σοκολατας, σταδιακα και  με απαλες κινησεις, ανακατευοντας με μια ξυλινη κουταλα απο κατω προς τα πανω. 
Βουτυρωστε και αλευρωστε ενα στρογγυλο ταψακι με διαμετρο 22-24εκ. Ριξτε μεσα το μισο απο το μιγμα της τουρτας και ισιωστε την επιφανεια του. Στρωστε απο πανω τις φετες απο τα αχλαδια. Καλυψτε με το υπολοιπο μιγμα. 
Ψηστε σε προθερμασμενο φουρνο, στους 180°C για 40 λεπτα περιπου (δοκιμαστε με ενα καλαμακι). Βγαλτε το κείκ απο τον φουρνο και αφηστε το να σταθει 15 λεπτα, ωστε να κρυωσει. 
Ξεφορμαρετε το κείκ σε εναν δισκο. Οταν κρυωσει εντελως, διακοσμηστε με ζαχαρη αχνη και αμυγδαλα φιλε.

 
TORTA DI CIOCCOLATO ALLE PERE

Ingredienti : 700gr di pere mature,
                             350ml di vino bianco moscato,
                             200gr di cioccolato fondente,
                             4 uova,                     
                             100gr di amaretti,
                             100gr di zucchero semolato,
                             150gr di burro,
                             200gr di farina,
                             1/2 bustina di lievito per dolci,
                             1 pizzico di sale.
per la decorazione : zucchero a velo,
                                       mandorle a lamelle.
Preparazione : 
Ocorrono circa 7 pere medie, mature ma sode. Lavate e sbucciate le pere, tagliatele in quarti ed eliminate il torsolo e la parte centrale, che è dura. Ponete le fete in un tegame, ricopritele col vino e portatele ad ebollizione. Lasciatele cuocere, fino alla completa evaporazione del liquido di cottura, ritirate il tegame dal fuoco e lasciatele intiepidire. 
Fate sciogliere il cioccolato in bagnomaria e lasciate intiepidire. Dividete i tuorli dagli albumi. Sbattete il burro, lasciato a temperatura ambiente, con lo zucchero e i tuorli. Aggiungete il cioccolato sciolto e amalgamate bene. Tritate gli amaretti finemente. Mescolateli con la farina, settacciata con il lievito, e aggiungeteli al composto di cioccolato e burro. Montate gli albumi con il pizzico del sale, in neve ferma. Incorporateli al composto del ciccolato e amaretti, mescolando delicatemente, con un mestolo di legno, con movimenti dal basso verso l'alto. 
Imburrate ed infarinate una tortiera di 22-24cm di diametro. Versate la metà del composto e livellate. Disponete sopra le pere e copritele con il resto del composto. 
Fate cuocere in forno prepriscaldato ai 180°C per 40 minuti ca. Sfornate e lasciate intiepidire per 15 minuti. 
Sformate la torta entro un vassoio da portata. Quando la torta sarà ben fredda, cospargetela di zucchero a velo e decorate con mandorle a lamelle.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη και οι παρατηρήσεις σας μας ενδιαφέρουν!

Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται υπ'όψιν και θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα δημοσιεύονται σχόλια υβριστικά ή με περιεχόμενο διαφημιστικό.

Commenti anonimi non saranno presi in considerazione e saranno cancellati.

All anonymous comments will not be considered and therefore deleted.