0

ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΔΑΜΑΣΚΗΝΟ ΜΕ ΑΣΤΕΡΟΕΙΔΗ ΓΛΥΚΑΝΙΣΟ ♦♦ CONFETTURA DI PRUGNE ALL' ANICE STELLATO


ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΔΑΜΑΣΚΗΝΟ ΜΕ ΑΣΤΕΡΟΕΙΔΗ ΓΛΥΚΑΝΙΣΟ

Υλικα : 1 kg δαμασκηνα,
                  350 gr ζαχαρη απο ζαχαροκαλαμο, ακατεργαστη,
         απο 1 λεμονι τον χυμο,
                  1 μεγαλο αστεροειδη γλυκανισο,
                  1/3 κουταλακι του γλυκου πηκτινη φρουτων.
Παρασκευη :  
Διαλεξτε οσο το δυνατον πιο ωριμα δαμασκηνα, αλλα να μην ειναι πολυ ταλαιπωρημενα! Πλυντε τα, αφαιρεστε το τσουνακι και το κουκουτσι και κοψτε τα στα τεσσερα. 
Βαλτε τα κομματια απο τα δαμασκηνα σε ενα μεγαλο γυαλινο σκευος, περιχυστε τα με τον χυμο λεμονιου και σκεπαστε τα με την ζαχαρη. Αφηστε τα σε δροσερο μερος για 3-4 ωρες, ή ακομη καλυτερα, για ολη την νυχτα. 
Μεταγγιστε τα δαμασκηνα με το ζουμακι που εβγαλαν σε μια κατσαρολα και βαλτε την στη φωτια. Προσθεστε τον αστεροειδη γλυκανισο και αφηστε τα να σιγοβρασουν για 40 λεπτα περιπου, αφαιρωντας τον αφρο που θα σχηματιστει, με την ειδικη κουταλα. 
Κατεβαστε την κατσαρολα απο την φωτια, αφαιρεστε τον αστεροειδη γλυκανισο και πολτοποιηστε τα δαμασκηνα, με την βοηθεια ενος μπλεντερ χειρος, ή περαστε τα απο τον μυλο λαχανικων. Προσθεστε την πηκτινη και αφηστε τη μαρμελαδα να βρασει για περιπου 10 λεπτα ακομη, μεχρι να δεσει. 
Κατεβαστε την κατσαρολα απο την φωτια και γεμιστε τα αποστειρωμενα βαζακια οσο η μερμελαδα ειναι ακομη καυτη. Γεμιστε τα βαζακια μεχρι 1 εκ. απο το χειλος, κλειστε με τα καπακια και αναποδογυριστε τα. Αφηστε τα να κρυωσουν αναποδογυρισμενα, επανω σε μια σχαρα. 
Η μαρμελαδα δαμασκηνο διατηρειτα για αρκετους μηνες εκτος ψυγειου. Οταν ανοιξετε τα βαζακια, φυλαξτε τα στο ψυγειο.


CONFETTURA DI PRUGNE ALL' ANICE STELLATO

Ingredienti : 1 kg di prugne (susine),
                               350 gr di zucchero di canna grezzo,
                          da 1 limone il succo,
                               1 grosso pezzo di anice stellato,
                               1/3 cucchiaino di pectina da frutta.
Preparazione : 
Scegliete delle prugne ben mature ma non disdatte. Lavatele, eliminate il piccolo ed il nocciolo e tagliatele a 4. 
Ponetele in un recipiente di vetro capiente, cospargetele dello zucchero e irroratele dal succo del limone. Lasciatele riposare per 3-4 ore, o per tutta la notte, in luogo fresco. 
Versate le prugne ed il loro sughetto,  entro una pentola, aggiungete l'anice stellato e portatele ad ebbollizione. Lasciatele cuocere a fuoco dolce per ca 40 minuti, eliminato la schiuma che si formera, con l'aiuto di una schiumarola. 
Ritirate la pentola dal fuoco, eliminate l'anice stellato e sminuzzate i pezzi delle prugne, frullando con un frullatore ad immersione, o passandole dal passaverdure. Aggiungete la pectina, portate la pentola sul fuoco e lasciate cuocere per ancora 10 minuti ca, fino a rapprendere (verificate con la prova piattino). 
Ritirate dal fuoco ed invasate, mentre la confettura è ancora scottente, in barratoli precedentemente sterilizzati. Riempite i barratoli fino ad 1 cm dall'orlo e avvitate i coperchi. Capovolgete e lasciateli raffreddare capovolti su una gratella. Così si formerà il vuoto d'aria e la confettura nei barratoli puo essere conservata per parecchi mesi in luogo fresco. Una volta aperti, meglio conservarla in frigo.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη και οι παρατηρήσεις σας μας ενδιαφέρουν!

Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται υπ'όψιν και θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα δημοσιεύονται σχόλια υβριστικά ή με περιεχόμενο διαφημιστικό.

Commenti anonimi non saranno presi in considerazione e saranno cancellati.

All anonymous comments will not be considered and therefore deleted.