0

ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΔΑΜΑΣΚΗΝΟ ΜΕ ΑΣΤΕΡΟΕΙΔΗ ΓΛΥΚΑΝΙΣΟ // CONFETTURA DI SUSINE ALL' ANICE STELLATO


ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΔΑΜΑΣΚΗΝΟ ΜΕ ΑΣΤΕΡΟΕΙΔΗ ΓΛΥΚΑΝΙΣΟ

Ο αστεροειδης γλυκανισος ταιριαζει πολυ ωραια με το δαμασκηνο! 

Υλικα : 1 kg δαμασκηνα,
                400 gr ζαχαρη απο ζαχαροκαλαμο, ακατεργαστη,
                τον χυμο απο 1 λεμονι,
                1 μεγαλο αστεροειδη γλυκανισο,
                1/3 κουταλακι του γλυκου πηκτινη φρουτων.
Παρασκευη :  
Διαλεξτε οσο το δυνατον πιο ωριμα δαμασκηνα, αλλα να μην ειναι πολυ ταλαιπωρημενα! Πλυντε τα, αφαιρεστε το τσουνακι και το κουκουτσι και κοψτε τα στα τεσσερα. 
Βαλτε τα κομματια απο τα δαμασκηνα σε ενα μεγαλο γυαλινο σκευος, περιχυστε τα με τον χυμο λεμονιου και σκεπαστε τα με την ζαχαρη. Αφηστε τα σε δροσερο μερος για 3-4 ωρες. 
Μεταγγιστε τα δαμασκηνα με το ζουμακι που εβγαλαν σε μια κατσαρολα και βαλτε την στη φωτια. Προσθεστε τον αστεροειδη γλυκανισο και αφηστε τα να σιγοβρασουν για 30 λεπτα περιπου, αφαιρωντας τον αφρο που θα σχηματιστει, με την ειδικη κουταλα. 
Κατεβαστε την κατσαρολα απο την φωτια, αφαιρεστε τον αστεροειδη γλυκανισο και πολτοποιηστε τα δαμασκηνα, με την βοηθεια ενος μπλεντερ χειρος, ή περαστε τα απο τον μυλο λαχανικων. Προσθεστε την πηκτινη και αφηστε τη μαρμελαδα να βρασει για περιπου 10 λεπτα ακομη, μεχρι να δεσει. 
Κατεβαστε την κατσαρολα απο την φωτια και γεμιστε τα βαζακια που εχετε προηγουμενως αποστειρωσει, οσο η μαρμελαδα ειναι ακομη καυτη. Γεμιστε τα μεχρι 1 εκ. απο το χειλος, κλειστε με τα καπακια και αναποδογυριστε τα. Αφηστε τα να κρυωσουν αναποδογυρισμενα, επανω σε μια σχαρα. 
Η μαρμελαδα δαμασκηνο διατηρειτα για αρκετους μηνες εκτος ψυγειου. Οταν ανοιξετε τα βαζακια, φυλαξτε τα στο ψυγειο.

* Σεπτεμβριος 2017 : ενημερωση της αναρτησης με νεες φωτογραφιες


CONFETTURA DI SUSINE ALL' ANICE STELLATO

Il profumo di anice stellato si abbina benissimo con le susine! 

Ingredienti : 1 kg di susine,
                             400 gr di zucchero di canna demerara,
                             il succo  da 1 limone,
                             1 grosso pezzo di anice stellato,
                             1/3 cucchiaino di pectina da frutta.
Preparazione : 
Scegliete delle susine ben mature ma non disfatte. Lavatele, eliminate il piccolo ed il nocciolo e tagliatele a 4. 
Ponetele in un recipiente di vetro capiente, cospargete con lo zucchero e irroratele col succo del limone. Lasciate riposare per 3-4 ore, in luogo fresco. 
Versate le susine ed il loro sughetto, entro una pentola, aggiungete l'anice stellato e portate ad ebbollizione. Lasciatele cuocere a fuoco dolce per ca 30 minuti, eliminando la schiumetta che si formerà, con l'aiuto di una schiumarola. 
Ritirate la pentola dal fuoco, eliminate l'anice stellato e frullate la confettura con un frullatore ad immersione, o passatela dal passaverdure. 
Aggiungete la pectina, portate la pentola sul fuoco e lasciate cuocere per qualche minuto ancora, fino a rapprendere (verificate con la prova piattino). 
Ritirate dal fuoco ed invasate subito la confettura ancora scottente, in barattoli precedentemente sterilizzati. Riempiteli fino ad 1 cm dall'orlo e avvitate i coperchi. Capovolgete e lasciateli raffreddare capovolti su una gratella. Così si formerà il vuoto d'aria e la confettura può essere conservata per parecchi mesi in luogo fresco. Una volta aperti, meglio conservarla poi nel frigo.
 
* settembre 2017 : aggiornamento del post con nuove foto
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη και οι παρατηρήσεις σας μας ενδιαφέρουν!

Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται υπ'όψιν και θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα δημοσιεύονται σχόλια υβριστικά ή με περιεχόμενο διαφημιστικό.

Commenti anonimi non saranno presi in considerazione e saranno cancellati.

All anonymous comments will not be considered and therefore deleted.