ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΡΟΔΑΚΙΝΟ ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΒΑΝΙΛΙΑΣ
Υλικα : 1 kg ωριμα ροδακινα (γιαρμαδες),
350 gr ζαχαρη καστανη απο ζαχαροκαλαμο,
1/3 κουταλακι του γλυκου πηκτινη φρουτων,
απο 1 λεμονι, τον χυμο,
1/2 λουβι βανιλιας.
Παρασκευη :
Πλυντε καλα τα ροδακινα, σκουπιστε τα και αφαιρεστε τα κουκουτσια τους.
Κοψτε τα σε μικρα κομματακια και βαλτε τα σε ενα γυαλινο σκευος. Περιχυστε τα με τον χυμο λεμονιου και καλυψτε τα με την ζαχαρη. Αφηστε τα να σταθουν σε δροσερο μερος, για τουλαχιστον 4 ωρες, ή για ολη την νυχτα.
Μεταγγιστε τα ροδακινα μαζι με το ζουμακι τους σε μια κατσαρολα. Βαλτε τα να βρασουν σε χαμηλη φωτια, για 40 λεπτα, μεχρι να μαλακωσουν.
Στο εν τω μεταξυ, χαραξτε το λουβι της βανιλιας με ενα κοφτερο μαχαιρι, και ξυστε τα σπορακια που βρισκονται στο εσωτερικο του, ωστε να ξεκολλησουν. Ριξτε το, μαζι με τα σπορακια του, μεσα στην μαρμελαδα.
Μολις η μαρμελαδα αρχιζει να πηζει, κατεβαστε την κατσαρολα απο την φωτια. Αφαιρεστε το λουβι της βανιλιας και πολτοποιηστε την μαρμελαδα, με την βοηθεια ενος μιξερ χειρος, ή περνωντας την απο τον μυλο λαχανικων. Προσθεστε την πηκτινη και αφηστε την να βρασει για μερικα λεπτα ακομη, μεχρι να δεσει.
Οσο η μαρμελαδα ειναι ακομη καυτη, γεμιστε τα βαζακια που εχτε ηδη αποστειρωσει μεχρι 1 εκ. απο το χειλος και βιδωστε τα καπακια. Αναποδογυριστε τα βαζακια και αφηστε τα να κρυωσουν.
Πλυντε καλα τα ροδακινα, σκουπιστε τα και αφαιρεστε τα κουκουτσια τους.
Κοψτε τα σε μικρα κομματακια και βαλτε τα σε ενα γυαλινο σκευος. Περιχυστε τα με τον χυμο λεμονιου και καλυψτε τα με την ζαχαρη. Αφηστε τα να σταθουν σε δροσερο μερος, για τουλαχιστον 4 ωρες, ή για ολη την νυχτα.
Μεταγγιστε τα ροδακινα μαζι με το ζουμακι τους σε μια κατσαρολα. Βαλτε τα να βρασουν σε χαμηλη φωτια, για 40 λεπτα, μεχρι να μαλακωσουν.
Στο εν τω μεταξυ, χαραξτε το λουβι της βανιλιας με ενα κοφτερο μαχαιρι, και ξυστε τα σπορακια που βρισκονται στο εσωτερικο του, ωστε να ξεκολλησουν. Ριξτε το, μαζι με τα σπορακια του, μεσα στην μαρμελαδα.
Μολις η μαρμελαδα αρχιζει να πηζει, κατεβαστε την κατσαρολα απο την φωτια. Αφαιρεστε το λουβι της βανιλιας και πολτοποιηστε την μαρμελαδα, με την βοηθεια ενος μιξερ χειρος, ή περνωντας την απο τον μυλο λαχανικων. Προσθεστε την πηκτινη και αφηστε την να βρασει για μερικα λεπτα ακομη, μεχρι να δεσει.
Οσο η μαρμελαδα ειναι ακομη καυτη, γεμιστε τα βαζακια που εχτε ηδη αποστειρωσει μεχρι 1 εκ. απο το χειλος και βιδωστε τα καπακια. Αναποδογυριστε τα βαζακια και αφηστε τα να κρυωσουν.
CONFETTURA DI PESCHE ALLA VANIGLIA
Ingredienti : 1 kg di pesche mature,
350 gr di zucchero di canna demerara,
1/3 cucchiaino di pectina da frutta,
da 1 limone, il succo,
1/2 baccello di vaniglia.
Peparazione :
Lavate le pesche, eliminate il nocciolo e l'eventuale torsolo e tagliatele a pezzetti. Ponete i pezzeti in un recipiente capiente, irroratele del succo del limone e copritele con lo zucchero. Lasciate riposare in luogo fresco per almeno 4 ore, o per tutta la notte.
Travasate il composto delle pesche in una pentola e portatela sul fuoco. Lasciate cuocere a fuoco moderato per ca 40 minuti.
Nel frattempo, incidete il baccello di vaniglia con un coltello affilato e raschiate la parte interna per fare staccare i semini della vaniglia. Aggiungetelo, insieme ai semini, alla confettura. Trascorsi i 40 minuti, ritirate dal fuoco ed eliminate il baccello di vaniglia. Frullate la confetura con un frullatore ad immersione, o passatela dal passaverdure, per sminuzzare i pezzetti della pesca. Aggiungete la pectina e lasciate cuocere per una decina di minuti ancora, fino ad rapprendere.
Riempite i barratoli precedentemente sterilizzati immediatamente, quando la confettura è ancora scottente, fino ad 1 cm dall'orlo e avvitate i coperchi. Capovolgeteli e lasciate raffreddare capovolti su una gratella.
Lavate le pesche, eliminate il nocciolo e l'eventuale torsolo e tagliatele a pezzetti. Ponete i pezzeti in un recipiente capiente, irroratele del succo del limone e copritele con lo zucchero. Lasciate riposare in luogo fresco per almeno 4 ore, o per tutta la notte.
Travasate il composto delle pesche in una pentola e portatela sul fuoco. Lasciate cuocere a fuoco moderato per ca 40 minuti.
Nel frattempo, incidete il baccello di vaniglia con un coltello affilato e raschiate la parte interna per fare staccare i semini della vaniglia. Aggiungetelo, insieme ai semini, alla confettura. Trascorsi i 40 minuti, ritirate dal fuoco ed eliminate il baccello di vaniglia. Frullate la confetura con un frullatore ad immersione, o passatela dal passaverdure, per sminuzzare i pezzetti della pesca. Aggiungete la pectina e lasciate cuocere per una decina di minuti ancora, fino ad rapprendere.
Riempite i barratoli precedentemente sterilizzati immediatamente, quando la confettura è ancora scottente, fino ad 1 cm dall'orlo e avvitate i coperchi. Capovolgeteli e lasciate raffreddare capovolti su una gratella.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Η γνώμη και οι παρατηρήσεις σας μας ενδιαφέρουν!
Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται υπ'όψιν και θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα δημοσιεύονται σχόλια υβριστικά ή με περιεχόμενο διαφημιστικό.
Commenti anonimi non saranno presi in considerazione e saranno cancellati.
All anonymous comments will not be considered and therefore deleted.