2

ΚΟΤΟΠΟΥΛΑΚΙ ΜΥΡΩΔΑΤΟ ΣΤΗ ΛΑΔΟΚΟΛΑ, ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΠΑΤΑΤΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ ♦♦ POLLO AL ROSMARINO CON PATATE E POMODORINI, AL CARTOCCIO


ΚΟΤΟΠΟΥΛΑΚΙ ΜΥΡΩΔΑΤΟ ΣΤΗ ΛΑΔΟΚΟΛΑ, ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΠΑΤΑΤΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ

Ο μικρος μας γιορταζε σημερα, αλλα δεν διεθετα αρκετο χρονο για πολυπλοκη μαγειρικη. Ετσι, προσπαθησα να φτιαξω κατι νοστιμο, ιδιαιτερο και γιορτινο, ωστε να μην καταφυγω στη ευκολη λυση του ετοιμου. Το κοτοπουλακι στη λαδοκολλα, με εβγαλε ασπροπροσωπη!


Υλικα : 6 φιλεταρισμενα μπουτια απο κοτοπουλο,
                 4 μετριες πατατες,
                 10 ντοματινια,
                 1 μεγαλουτσικο κρεμμυδι,
                 2 γεματα κουταλακια του γλυκου τριμμενο δεντρολιβανο,
                 4 φυλλα φασκομηλο
                 3 κουταλιες της σουπας ελαιολαδο,
                 1 κουταλια της σουπας βουτυρο,
                 3 κουταλακια του γλυκου μουσταρδα,
                 1/2 φλυτζανι τσαγιου τριμμενη παρμεζανα,
                 αλατι και πιπερι.
Παρασκευη : 
Κοψτε το κοτοπουλο σε κυβους. 
Καθαριστε τις πατατες και κοψτε τες σε κυβους. 
Πλυντε τα ντοματινια και κοψτε τα στα δυο, αν ειναι μεγαλα. 
Καθαριστε το κρεμμυδι και κοψτε το σε λεπτες φετουλες. 
Βαλτε το λαδι με το βουτυρο σε ενα τηγανι και ροδιστε το κρεμμυδι. προσθεστε τις πατατες και τα μυρωδικα, και σωταρετε για μερικα λεπτα. Κατεβαστε το τηγανι απο την φωτια και προσθεστε τα κομματια του κοτοπουλου, τα ντοματινια, αλατι και πιπερι. 
Παρτε δυο μεγαλα κομματια λαδοκολλα (ή αντικολλητικο χαρτι φουρνου) και βαλτε τα στυρωτα το ενα επανω στο αλλο. Βαλτε την λαδοκολλα μεσα σε ενα πυρεξ, ετσι ωστε, αν κατα το ψησιμο υπαρξουν διαρροες, να μην γινει χαλια ολος ο φουρνος! Βαλτε μεσα στην λαδοκολλα το κοτοπουλο με την παρεα του και πασπαλιστε το με την παρμεζανα. Διαλυστε την μουσταρδα σε 5 κουταλιες νερο και περιχυστε το φαγακι. Κλειστε καλα την λαδοκολλα επανω απο το φαϊ, ετσι ωστε να μην υπαρχουν χαραμαδες και χανεται ο ατμος, που θα δημιουργηθει κατα το ψησιμο. Για να ειστε πιο σιγουροι, μπορειτε να καλυψετε ην λαδοκολλα με ενα κομματι αλουμινοχαρτο. 
Ψηστε το φαγακι στους 220°C για μιαμιση ωρα. Βγαλτε το απο τον φουρνο και αφηστε το να σταθει 10 λεπτα. Ανοιξτε την λαδοκολλα με προσοχη, ωστε να μην καειτε απο τον ατμο! 
Σερβιρετε το ζεστο, συνδευμενο με μια ωραια πρασινη σαλατα και σπιτικο ζυμωτο ψωμι.


POLLO AL ROSMARINO CON PATATE E POMODORINI, AL CARTOCCIO

Pochi ingredienti, facile preparazione e tanto sapore, per un giorno di festa, ma senza molto tempo libero a disposizione!

Ingredienti : 6 sovracoscie di pollo, disossate,
                             4 patate medie,
                             10 pomodorini ciliegie,
                             1 cipolla, piuttosto grossa,
                             2 cucchiaini colmi di rosmarino tritato,
                             4 foglie di salvia,
                             3 cucchiai di olio di oliva,
                             1 cucchiaio di burro,
                             3 cucchiaini di senape,
                             1/2 tazza di parmigiano grattugiato,
                             sale e pepe.
Preparazione : 
Tagliate i pezzi del pollo a cubetti. 
Sbucciate le patate e tagliatele a dadi. 
Lavate i pomodorini e tagliateli a metà. 
Mondate la cipolla e tagliatela a fettine sottili. 
Mettete l'olio ed il burro in una padella e fate rosolare la cipolla. Aggiungete le patate, il rosmarino e la salvia e fate saltare per alcuni minuti. Ritirate dal fuoco e aggiungete i pezzi del pollo, i pomodorini, sale e pepe a piacere. 
Prendete due larghe foglie di carta da forno antiaderente; mettete l'una sopra l'altra, incrociate. Sistematele dentro una pirofila. Ponete dentro il pollo con le patate. Cospargete con il parmigiano. Stemperate la senape in 5 cucchiai di acqua e versatela sul pollo. Chiudete i bordi della carta da forno, cercando di non lasciare fessure, cosi da imprigionare il vapore e fare cuocere il pollo con le patate. Potete anche avvolgere il tutto con un pezzo di carta stagnola. 
Infornate in forno preriscaldato a 220°C per 1 ora e mezza. Sfornate e lasciate stare pe 10 minuti. Aprite i bordi della carta da forno con attenzione, per non rischiare di essere scottati dal vapore sprigionato.
Servitelo caldo con buon pane casereccio e un' insalata di lattuga.

2 σχόλια:

  1. Πολυ νοστιμο και γρηγορο το φαγακι σας κυρια μου! Νομιζω οτι ο συνδυασμος δενδρολιβανου με φασκομηλο ειναι ιδιαιτερα σημαντικος για το μπουκετο γευσεων που διαθετει το πιατο. Και η μεγαλη κυρια των τυριων, η παρμεζανα προσθετει την γοητεια της με τον μοναδικο της τροπο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η γνώμη και οι παρατηρήσεις σας μας ενδιαφέρουν!

Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται υπ'όψιν και θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα δημοσιεύονται σχόλια υβριστικά ή με περιεχόμενο διαφημιστικό.

Commenti anonimi non saranno presi in considerazione e saranno cancellati.

All anonymous comments will not be considered and therefore deleted.