ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ, ΣΑΝ ΜΟΥΣΑΚΑΣ
Μια παραλλαγη του κλασσικου παστιτσιου, με εμπνευση απο τον μουσακα!
Υλικα
για 6 ατομα : 1 Kgr μελιτζανες,
σπορελαιο για τηγανισμα,
1/2 νεροκρεμμυδο Ζακυνθου ή 2 μεγαλα κρεμμυδια,
1 σκελιδα σκορδο,
ελαιολαδο παρθενο,
250 gr μοσχαρισιο κιμα,
2 ωριμες ντοματες στον τριφτη,
ελαιολαδο παρθενο,
250 gr μοσχαρισιο κιμα,
2 ωριμες ντοματες στον τριφτη,
6-7 φρεσκα φυλλα βασιλικου,
αλατι και πιπερι,
αλατι και πιπερι,
500 gr ριγκατονι ( 1 πακετο),
1 φλυτζανι τσαγιου τριμμενη παρμεζανα,
500 gr μπεσαμελ.
Παρασκευη :
Καθαριστε και πλυντε τις μελιτζανες. Κοψτε τες σε φετες παχους 0,5 εκ. Στρωστε τις φετες σε ενα τρυπητο, πασπαλιζοντας τες με χοντρο αλατι. Αφηστε τες να στραγγισουν απο τα υγρα τους για μια ωριτσα. Πλυντε τες και στραγγιστε τες καλα. Τηγανιστε τες σε αφθονο σπορελαιο.
Κοψτε το κρεμμυδι σε ψιλες φετουλες και ψιλοκοψτε το σκορδο.
Βαλτε 3 κουταλιες ελαιολαδο σε ενα τηγανι και ροδιστε ελαφρα το κρεμμυδι με το σκορδο. Μολις αρχισουν να παιρνουν χρωμα, προσθεστε τον κιμα και αφηστε τον να ροδισει καλα. Προσθεστε την ντοματα, τον βασιλικο, αλατι και πιπερι. Αφηστε το ραγκου να σιγοβρασει για 10 λεπτα και κατεβαστε το απο την φωτια.
Ετοιμαστε την μπεσαμελ με τις οδηγιες που θα βρειτε εδω.
Βαλτε τα μακαρονια να βρασουν σε αφθονο αλατισμενο νερο. Προσοχη να μην τα παραβρασετε, πρεπει να ειναι ακομη σκληρα οταν τα κατεβασετε απο την φωτια, ουτε ακομη ακριβως αλ ντεντε.
Καλυψτε τον πατο απο μια γαστρα ή ενα βαθυ πυρεξ με λιγες κουταλιες μπεσαμελ. Βαλτε απο πανω τα μισα ριγκατονι, παιρνοντας μαζι και λιγο απο το ζουμι οπου εβρασαν, ωστε να μην ειναι εντελως στεγνα. Σκεπαστε με την μιση ποσοτητα απο το ραγκου και τις μισες τηγανητες μελιτζανες. Πασπαλιστε με λιγο παρμεζανα. Με τον ιδιο τροπο, δημιουργηστε ενα δευτερο στρωμα με τα υπολοιπα υλικα. Στο τελος καλυψτε με την μπεσαμελ και πασπαλιστε με παρμεζανα.
Ψηστε το παστιτσιο σε φουρνο προθερμασμενο στους 220°C για μια ωριτσα περιπου, μεχρι να ροδισει ωραια η επιφανεια του.
Αφηστε το να σταθει 2ο λεπτα πριν το σερβιρετε.
Παρασκευη :
Καθαριστε και πλυντε τις μελιτζανες. Κοψτε τες σε φετες παχους 0,5 εκ. Στρωστε τις φετες σε ενα τρυπητο, πασπαλιζοντας τες με χοντρο αλατι. Αφηστε τες να στραγγισουν απο τα υγρα τους για μια ωριτσα. Πλυντε τες και στραγγιστε τες καλα. Τηγανιστε τες σε αφθονο σπορελαιο.
Κοψτε το κρεμμυδι σε ψιλες φετουλες και ψιλοκοψτε το σκορδο.
Βαλτε 3 κουταλιες ελαιολαδο σε ενα τηγανι και ροδιστε ελαφρα το κρεμμυδι με το σκορδο. Μολις αρχισουν να παιρνουν χρωμα, προσθεστε τον κιμα και αφηστε τον να ροδισει καλα. Προσθεστε την ντοματα, τον βασιλικο, αλατι και πιπερι. Αφηστε το ραγκου να σιγοβρασει για 10 λεπτα και κατεβαστε το απο την φωτια.
Ετοιμαστε την μπεσαμελ με τις οδηγιες που θα βρειτε εδω.
Βαλτε τα μακαρονια να βρασουν σε αφθονο αλατισμενο νερο. Προσοχη να μην τα παραβρασετε, πρεπει να ειναι ακομη σκληρα οταν τα κατεβασετε απο την φωτια, ουτε ακομη ακριβως αλ ντεντε.
Καλυψτε τον πατο απο μια γαστρα ή ενα βαθυ πυρεξ με λιγες κουταλιες μπεσαμελ. Βαλτε απο πανω τα μισα ριγκατονι, παιρνοντας μαζι και λιγο απο το ζουμι οπου εβρασαν, ωστε να μην ειναι εντελως στεγνα. Σκεπαστε με την μιση ποσοτητα απο το ραγκου και τις μισες τηγανητες μελιτζανες. Πασπαλιστε με λιγο παρμεζανα. Με τον ιδιο τροπο, δημιουργηστε ενα δευτερο στρωμα με τα υπολοιπα υλικα. Στο τελος καλυψτε με την μπεσαμελ και πασπαλιστε με παρμεζανα.
Ψηστε το παστιτσιο σε φουρνο προθερμασμενο στους 220°C για μια ωριτσα περιπου, μεχρι να ροδισει ωραια η επιφανεια του.
Αφηστε το να σταθει 2ο λεπτα πριν το σερβιρετε.
PASTICCIO DI RIGATONI ALLE MELANZANE
Ingredienti
per 6 persone : 1 Kgr di melanzane,
olio di semi per friggere,
1/2 cipolla d'acqua da Zante o 2 cipolle medie,
1 spicchio d'aglio,
olio di oliva,
250 gr di carne di manzo macinata,
2 pomodori maturi, tritati,
olio di oliva,
250 gr di carne di manzo macinata,
2 pomodori maturi, tritati,
6-7 foglie di basilico,
sale e pepe,
sale e pepe,
500 gr di rigatoni (1 confenzione),
1 tazza di parmigiano grattugiato,
500gr di besciamella.
Preparazione :
Lavate e spuntate le melanzane. Tagliatele a fettine spesse ca 0,5 cm. Ponetele in un colapasta, cospargetele di sale grosso e lasciatele a scolare l'acqua di vegetazione, per un' oretta. Poi sciacquate e strizzatele. Friggetele in abbondante olio di oliva e tenetele da parte.
Preparate la besciamella con le istruzione che troverete qui.
Tagliate la cipolla in fette sottilli e tritate l'aglio.
In una padella, versate 3 cucchiai d' olio di oliva e fate rosolare la cipolla e l'aglio. Quando cominicano a prendere colore, aggiungete la carne macinata e fate rosolare bene. Versate i pomodori tritati, il basilico, sale e pepe a piacere. Lasciate cuocere per una decina di minuti e poi ritirate dal fuoco.
Lessate la pasta al dente, in abbondante acqua salata.
Coprite il fondo di una rostiera o pirofila con 2-3 cucchiaiate di besciamella. Disponete sopra metà della pasta, prendendo anche un po' dall' acqua di cottura. Coprite con metà di ragù e metà di melanze fritte. Cospargete con un po' di parmigiano. Fate un secondo strato, prima la pasta, poi il ragù e alla fine le melanzane. Versate sopra la besciamella e cospargete con il parmigiano.
Cuocete in forno preriscaldato a 220°C, modalità statico, per un' oretta, fino a dorare la superficie.
Sfornate, lasciate riposare per una ventina di minuti e servite.
Lavate e spuntate le melanzane. Tagliatele a fettine spesse ca 0,5 cm. Ponetele in un colapasta, cospargetele di sale grosso e lasciatele a scolare l'acqua di vegetazione, per un' oretta. Poi sciacquate e strizzatele. Friggetele in abbondante olio di oliva e tenetele da parte.
Preparate la besciamella con le istruzione che troverete qui.
Tagliate la cipolla in fette sottilli e tritate l'aglio.
In una padella, versate 3 cucchiai d' olio di oliva e fate rosolare la cipolla e l'aglio. Quando cominicano a prendere colore, aggiungete la carne macinata e fate rosolare bene. Versate i pomodori tritati, il basilico, sale e pepe a piacere. Lasciate cuocere per una decina di minuti e poi ritirate dal fuoco.
Lessate la pasta al dente, in abbondante acqua salata.
Coprite il fondo di una rostiera o pirofila con 2-3 cucchiaiate di besciamella. Disponete sopra metà della pasta, prendendo anche un po' dall' acqua di cottura. Coprite con metà di ragù e metà di melanze fritte. Cospargete con un po' di parmigiano. Fate un secondo strato, prima la pasta, poi il ragù e alla fine le melanzane. Versate sopra la besciamella e cospargete con il parmigiano.
Cuocete in forno preriscaldato a 220°C, modalità statico, per un' oretta, fino a dorare la superficie.
Sfornate, lasciate riposare per una ventina di minuti e servite.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Η γνώμη και οι παρατηρήσεις σας μας ενδιαφέρουν!
Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται υπ'όψιν και θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα δημοσιεύονται σχόλια υβριστικά ή με περιεχόμενο διαφημιστικό.
Commenti anonimi non saranno presi in considerazione e saranno cancellati.
All anonymous comments will not be considered and therefore deleted.