0

ΡΕΒΥΘΙΑ ΣΕ ΣΑΛΑΤΑ, ΜΕ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ ♦♦ INSALATA DI CECI AL SENAPE


ΡΕΒΥΘΙΑ ΣΕ ΣΑΛΑΤΑ, ΜΕ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ

Υλικα : 200 gr ρεβυθια,
                2 δαφνοφυλλα,
                1/4 νεροκρεμμυδο Ζακυνθου
             ή 1 λευκο κρεμμυδι,
                1 κουταλια της σουπας καππαρη σε αλμη,
                3-4 αγγουρακια τουρσι,
                2 γεματες κουταλιες της σουπας μουσταρδα πικαντικη,
                4 κουταλιες της σουπας ελαιολαδο παρθενο εξτρα,
                αλατι.
Παρασκευη : 
Βαλτε τα ρεβυθια να μουσκεψουν απο βραδυς. Βαλτε τα να βρασουν μεχρι να μαλακωσουν, προσθετοντας και τα δαφνοφυλλα. Μην βαλετε αλατι απο την αρχη, γιατι σφιγγουν και επειτα χριεαζονται περρισοτερη ωρα για να μαλακωσουν (20 λεπτα σε χυτρα ταχυτητας, στην υψηλη πιεση, 45 λεπτα σε κανονικη χυτρα). Στραγγιστε τα και αφηστε τα να κρυωσουν. 
Κοψτε το κρεμμυδι σε λεπτες φετουλες. Προτιμαω το νεροκρεμμυδο της Ζακυνθου, που ειναι γλυκο και με απαλη γευση. 
Κοψτε τα αγγουρακια σε κυβακια. 
Βαλτε τα ρεβυθια σε ενα μπωλ σερβιρισματος. Σκορπιστε απο επανω τα κρεμμυδια, τα αγγουρακια και την καπαρη και πασπαλιστε με αλατι. Διαλυστε την μουσταρδα σε 4 κουταλιες νερο και περιχυστε την σαλατα. Τελος περιχυστε με το λαδι και σερβιρετε.


INSALATA DI CECI AL SENAPE

Ingredienti : 200 gr di ceci,
                            2 foglie di alloro,
                            1/4 di cipolla d'acqua da Zante
                         o 1 cipolla bianca,
                            1 cucchiaio di capperi sotto sale,
                            3-4 cetriolini sott'aceto,
                            2 cucchiai di salsa di senape Dijon,
                            4 cucchiai di olio extravergine di oliva,
                             sale.
Preparazione : 
Mettete i cecci in ammolo, dalla notte precedente. Lessate i ceci, aggiunendo nella loro acqua le foglie dell'alloro. Aggiungete il sale solo alla fine cottura, altrimenti induriscono e poi vorrano più tempo a bollire ( 20 min. nella pentola a pressione, apressione alta, 45 minuti nella pentola normale). Scolate i ceci e lasciateli raffreddare. 
Tagliate la cipolla a fettine. Preferisco la cipolla d' acqua da Zante (simile alla cipolla giarattana) siccome è dolce e non ha il sapore pungente.
Tagliate i cetriolini a dadini. 
Ponete i ceci in un piatto di portata. Aggiungete le cipolle, il cetrilini e i capperi. Cospargete di sale. Stemperate la salsa di senape a 4 cucchiai d' acqua e versate sull' insalata. Versate anche l'olio e servite.           

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη και οι παρατηρήσεις σας μας ενδιαφέρουν!

Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται υπ'όψιν και θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα δημοσιεύονται σχόλια υβριστικά ή με περιεχόμενο διαφημιστικό.

Commenti anonimi non saranno presi in considerazione e saranno cancellati.

All anonymous comments will not be considered and therefore deleted.