ΠΡΑΣΟΚΙΜΑΔΟΠΙΤΑ ΤΗΣ ΜΑΡΙΝΑΣ
Ειδικα για τον Δημητρη, που δεν τρωει τυρι....
Υλικα
για τη γεμιση : 4 μετρια πρασα,
1-2 φρεσκα κρεμμυδακια,
1 μετριο ξερο κρεμμυδι,
2-3 κλωναρακια σελινο ψιλοκομμενο,
1/2 Kgr κιμας αναμικτος (μοσχαρι και χοιρινο),
4 αυγα,
4-5 κουταλιες της σουπας ελαιολαδο,
2 κουταλιες της σουπας βουτυρο η μαγειρικο λιπος,
αλατι,
πιπερι,
1 κουταλακι του γλυκου κιτρινο καρρυ.
ελαιολαδο,
1 αυγο και
λιγο γαλα
Εκτελεση :
Πρωτα απ'ολα πλενουμε τα λαχανικα και τα κοβουμε σε μαλλον μικρα κομματακια. Σε μια σωτεζα βαζουμε το λαδι με το βουτυρο, και το ξερο κρεμμυδι ψιλοκομμενο, να "γυαλισει". Προσθετουμε τον κιμα και τον σωταρουμε. Προσθετουμε και τα υπολοιπα λαχανικα, το αλατι και τα μπαχαρικα, και τα αφηνουμε να σωταριστουν σε μετρια φωτια, μεχρι να μαλακωσουν τα πρασα. Κατεβαζουμε απο την φωτια και αφηνουμε λιγο να κρυωσουν, πριν ριξουμε τα αυγα χτυπημενα (δεν θελουμε να ψηθουν).
Οι συσκευασιες με τα ετοιμα φυλλα, συνηθως περιεχουν 6 φυλλα. Απλωνουμε τα τρια φυλλα σε ενα βουτυρωμενο ταψι, αλειφωντας τα με λαδι μεταξυ τους. Στρωνουμε την γεμιση. Απο πανω απλωνουμε τα υπολοιπα τρια φυλλα, παντα με λαδι αναμεσα τους. Γυριζουμε τις ακρες των φυλλων που περισσευουν προς τα μεσα. Σε ενα μπωλακι χτυπαμε το αυγο με λιγο γαλα, και με ενα πινελλο το απλωνουμε στην επιφανει της πιτας. Κοβουμε την πιτα σε κομματια.
Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 200°C για περιπου μιση ωρα, μεχρι να ροδισει καλα η επιφανεια της. Αν δεν θελετε την πιτα πολυ ξεροψημενη, βαλτε την στον φουρνο χωρις να την αλειψετε με το αυγο, και οταν αρχισει να ροδιζει, περιχυστε την με μιγμα απο 2 αυγα χτυπημενα και ενα φλυτζανακι του καφε γαλα.
TORTA SALATA AI PORRI E CARNE MACINATA
Ingredienti : 6 sfoglie di pasta fillo rustica (500gr),
olio di oliva
per il ripieno : 4 porri non troppo grossi,
un paio di cipollotti freschi,
1 cipolla grossa,
2-3 costole di sedano tagliate finemente,
1/2 kgr di carne macinata mista (bovina e suina),
4 uova,
4-5 cucchiai di olio di oliva,
2 cucchiai di burro,
sale,
pepe
mezzo cucchiaino di curry giallo.
per spenellare : 1 uovo,
2-3 cucchiai di latte.
Preparazione :
Lavate e mondate le verdure. Tagliatele in pezzettini. In un tegame mettete l'olio con il burro, e rosolate la cipolla e il cipolloto tagliati finemente. Aggiungete la carne macinata; lasciatela rosolare, mescolando bene, in modo che non si formino dei grumi. Aggiungete il resto delle verdure e il curry. Salate e pepate. Lasciate soffrigere su fuoco dolce, fino che le verdure ammorbidiscono. Lasciate raffreddare e aggiungete le uova sbattute.
Spenellate una teglia con un po' d'olio e stendete sopra una sfoglia. Spenellate con olio e stendete sopra la seconda sfoglia e ripetete lo stesso con la terza. Stendete la farcitura. Stendete sopra le altre 3 sfoglie, sempre spenellando con olio. Ripiegate verso l'inteno il resto delle foglie che avanza dalla teglia. Spenellate la supeficie con l'uovo sbattuto con il latte.
Cuocete in forno preriscaldato ai 200°C per ca mezz'oretta, fino che la superficie risulti bella dorata.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Η γνώμη και οι παρατηρήσεις σας μας ενδιαφέρουν!
Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται υπ'όψιν και θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα δημοσιεύονται σχόλια υβριστικά ή με περιεχόμενο διαφημιστικό.
Commenti anonimi non saranno presi in considerazione e saranno cancellati.
All anonymous comments will not be considered and therefore deleted.