0

ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΚΥΔΩΝΙ // CONFETTURA DI MELE COTOGNE


ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΚΥΔΩΝΙ

Αγαπημενο φθνιπωρινο φρουτο το κυδωνι, δινει μια καταπληκτικη, ελαφρως στυφη μαρμελαδα.

Βαθμος δυσκολιας : ευκολη
Υλικα : 1,5 Kgr κυδωνια (περιπου 1 καθαρισμενα),
                τους σπορους απο το κυδωνια, τυλιγμενα σε γαζα,
                2 φλ. νερο
                700 gr ζαχαρη κρυσταλλικη,
                τον χυμο απο 1 μικρο λεμονι,
                1/2 λουβι βανιλιας.
Προετοιμασια :
Καθαριστε τα κυδωνια και περαστε τα απο τον χοντρο τριφτη. Κρατηστε τους σπορους τους και βαλτε τους μεσα σε ενα κομματι γαζα και δεστε το σε πουγγακι. 
Βαλτε μεσα σε μια κατσαρολα το κυδωνι, προσθεστε την ζαχαρη, το νερο, τον χυμο του λεμονιου και το πουγκακι με τους σποριους απο τα κυδωνια. Βαλτε την κατσαρολα στην φωτια και αφηστε να βρασει για 2-3 λεπτα. 
Κατεβαστε την κατσαρολα απο την φωτια, αφηστε την να κρυωσει, σκεπαστε με το καπακι της και αφηστε την μαρμελαδα να σταθει ολο το βραδυ.
Την επομενη ημερα αφαιρεστε το πουγκακι με τους σπορους απο τα κυδωνια και βαλτε την μαρμελαδα να βρασει για 10 λεπτα. Κατεβαστε την απο την φωτια και ξαναβαλτε την να βρασει μεχρι να δεσει, προσθετοντας και τα σπορακια απο την βανιλια.
Οσο η μαρμελαδα ειναι ακομη καυτη, γεμιστε τα βαζακια που εχετε προηγουμενως αποστειρωσει, μεχρι 1cm κατω απο το χειλος. Βιδωστε τα καπακια, αναποδογυριστε, και αφηστε τα να κρυωσουν αναποδογυρισμενα.

* Δεκεμβριος 2017 : ενημερωση της αναρτησης με νεες φωτογραφιες.


CONFETTURA DI MELE COTOGNE 

Le mele cotogne danno delle buonissime confetture!

Difficoltà : facile
Ingredienti : 1,5 Kgr di mele cotogne (1 kg ca. peso netto di polpa), 
                            700 gr di zucchero semolato,
                            2 tazze di acqua,
                            il succo da un limone piccolo,
                            1/2 baccello di vaniglia.                            
Preparazione : 
Sbucciate le mele cotogne, eliminate il torsolo e grattugiate con una grattugia a fori larghi. Mettete i semi in un pezzo di garza e legate con spago.
Ponete la polpa delle cotogne entro una casseruola. Aggiungete il succo del limone, l' acqua, lo zucchero e i semi. Portate ad ebbolizione per un paio di minuti. Ritirate dal fuoco, lasciate raffreddare, coprite con un coperchio e lasciate riposare per tutta la notte.
Il giorno dopo eliminate i semin delle cotogne. Portate a bollore per 10 minuti, poi ritirate dal fuoco e lasciate riposare per mezz' oretta. Aggiungete i semini di vaniglia e portate di nuovo a bollore fino a rapprendere (per verificare fate la prova piattino). 
Invasate ancora scottante, in barattoli, precedentemente sterilizzati . Riempite i barattoli  fino ad 1 cm dall'orlo, chiudete i coprechi e capovolgete e lasciate raffreddare con testa in giù.

* dicembre 2017 : aggiornamento del post con nuove foto.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη και οι παρατηρήσεις σας μας ενδιαφέρουν!

Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται υπ'όψιν και θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα δημοσιεύονται σχόλια υβριστικά ή με περιεχόμενο διαφημιστικό.

Commenti anonimi non saranno presi in considerazione e saranno cancellati.

All anonymous comments will not be considered and therefore deleted.