0

ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΚΥΔΩΝΙ ♦♦ CONFETTURA DI MELE COTOGNE ♦♦ QUINCE JAM


ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΚΥΔΩΝΙ

Υλικα : 2 Kgr κυδωνια, καθαρισμενα και τριμμενα σε χοντρο τριφτη,
                5-6 κουκουτσια απο το κυδωνι, τυλιγμενα σε γαζα,
                600 gr ζαχαρη απο ζαχαροκαλαμο, ακατεργαστη,
                1 λουβι βανιλιας,
                1Lt νερο 
Παρασκευη :
Με ενα κοφτερο μαχαιρι, σκιστε το λουβι της βανιλιας στη μεση, και ξυστε τα σπορακια. Σε μια κατσαρολα βαζετε τα κυδωνια τριμμενα, το νερο, τα κουκουτσια, τον χυμο λεμονιου, και την βανιλια με τα σπορακια της. Αφηνετε να σιγοβρασει για ενα τεταρτακι. Ριχνετε και την ζαχαρη, και αφηνετε να σιγοβρασει για περιπου μια ωριτσα ακομη, μεχρι να εξατμιστει σχεδον το υγρο ανακατευοντας συχνα, για να μην κολλησει. Βγαζετε τα κουκουτσια και το λουβι της βανιλιας. Οσο το γλυκο ειναι ακομη καυτο, γεμιζετε τα αποστειρωμενα βαζακια μεχρι 1cm  απο το χειλος. Βιδωνετε τα καπακια, αναποδογυριζετε τα βαζακια, και τα αφηνετε μεχρι να κρυωσουν, ωστε να δημιουργηθει κενο αερος και να κονσεβοποιηθουν.


CONFETTURA DI MELE COTOGNE 

Ingredienti : 2 Kgr di mele cotogne lavate, montate e trittate,
                             5-6 semi delle mele cotogne, chiuse in una garza,
                             600 gr di zucchero di canna grezzo,
                             1 Lt di acqua,
                             1 baccello di vaniglia,
                             il succo di un limone.
Preparazione : 
 Tagliate il  baccello di vaniglia con un coltello affilato e grattate i semini. In una pentola mettete le mele cotogne trittate, l'acqua, i semi, il succo di limone e il baccello di vaniglia con i suoi semini. Laciate bollire in fuoco basso per ca un quarto d'ora. Aggiungete lo zucchero. Lasciate bollire per un' oretta , a fuoco basso, mescolando ogni tanto, finchè si assorbi tutto il liquido. Togliete la garza con i semi. Invasate ancora scottante, in barattoli sterilizzati . Riempite i barattoli  fino ad 1 cm dall'orlo, chiudete i coprechi e capovolgete. Lasciateli raffredare con testa in giù, per formare il vuoto d'aria, cosi potrete consevarli a lungo.



QUINCE JAM

Ingredients : 2 Kgr of quince, rinsed, grated (discard cores and peel)
                             5-6 pips of the quince, in a gauze,                    
                             600 gr raw cane sugar,
                             1 Lt of water
                             juice of a lemon,
                             1 vanilla pod.
Preparation :
Using a sharp knife, tear the vanilla pod, and grate the sheeds. In a large, wide, thick-bottomed saucepan  put the grated quince, the water, the quince seeds, the lemon juice and the vanilla pod with its seeds. Reduce heat and simmer for about 10 minutes. Add the sugar and bring to a boil again. Stir to dissolve all of the sugar. Lower the heat to medium high. Cook uncovered, stirring occasionally until quince jam turns pink and thickens to desired consistency, for about an hour. Throw away the gauze with the pips. Immediately, as the jam is still very hot, fill up sterilized  canning jars (to sterilize, put them in boiling water for 10 minutes), till about 1 cm from the rim, apply the lids, and turn them upside dow. Let them cooling upside down, so to form an air gap.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη και οι παρατηρήσεις σας μας ενδιαφέρουν!

Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται υπ'όψιν και θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα δημοσιεύονται σχόλια υβριστικά ή με περιεχόμενο διαφημιστικό.

Commenti anonimi non saranno presi in considerazione e saranno cancellati.

All anonymous comments will not be considered and therefore deleted.