0

ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΤΟΥΡΤΑ ΤΗΣ ΜΑΡΙΝΑΣ // TORTA ALL' ARANCIA


ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΤΟΥΡΤΑ ΤΗΣ ΜΑΡΙΝΑΣ

Αφρατη και υπεροχα πορτοκαλενια!

Υλικα : 150 gr βουτυρο,
                 180 gr ζαχαρη κρυσταλλικη,
                 1/2 φλ.γαλα χλιαρο,
                 25 gr μαγια μπυρας φρεσκια, 
                 3 αυγα, 
                 1 πορτοκαλι το χυμο και το ξυσμα της φλουδας,
                 1/2 κουταλακι μαστιχα Χιου κοπανισμενη με λιγη ζαχαρη,
                 4 κ.σ. ζαχαρωμενη φλουδα πορτοκαλιου σε κυβακια,
                 600 gr αλευρι Π.
επικαλυψη : 125 gr κουβερτουρα
                         5 κ.σ. μαρμελαδα πορτοκαλι.
για την διακοσμηση : αμυγδαλο φιλε,
                                         φετες πορτοκαλι κονφί,
                                         φλουδες πορτοκαλιου γλυκο του κουταλιου .
Παρασκευη : 
Χτυπατε το βουτυρο, μαλακωμενο σε θερμοκρασια δωματιου, με την ζαχαρη, μεχρι να ασπρισουν. Προσθετετε τα αυγα (επισης σε θερμοκρασια δωματιου), το χυμο και το ξυσμα πορτοκαλιου, τη μαστιχα, την μαγια διαλυμενη στο γαλα και τελος το αλευρι κοσκινισμενο. Δουλευετε καλα το μιγμα και το αφηνετε σε χλιαρο μερος μεχρι να διπλασιαστει σε ογκο (περιπου 2 ωρες). 
Ξαναζυμωνετε το μιγμα, προσθετετε τα κοντιτα πορτοκαλιου, το βαζετε σε μια φορμα με διαμετρο 22-24 εκ., και το αφηνετε παλι σε χλιαρο μερος, μεχρι να διπλασιαστει σε ογκο (για ακομη 2 ωρες). 
Ψηνετε σε προθερμασμενο φουρνο στους 150°C για 45 λεπτα. 
Σε μπαιν-μαρι λιωνετε την κουβερτουρα και προσθετετε την μαρμελαδα πορτοκαλι. Ξεφορμαρετε την τουρτα και καλυπτετε με το μιγμα κουβερτουρας και πορτοκαλιου.
Μπορειτε να στολισετε με ροδελλες πορτοκαλι ή φετες πορτοκαλι κονφι.

* Ιανουαριος 2015 : η αναρτηση εμπλουτιστηκε με νεες φωτογραφιες



TORTA ALL'ARANCIA

Una torta brioche di mia ispirazione.

Ingredienti : 150 gr di burro in temperatura ambiente,
                              180 gr di zucchero semolato,
                              1/2 tazza di latte tiepido,
                              25 gr di lievito di birra,
                              3 uova,
                              il succo e la buccia grattugiata di un' arancia non trattata,
                              1/2 cucchiaino di mastìha in polvere 
                              (facoltativo, ma dà un profumo prticolare),
                              4 cucchiai di scorze d' arancia candite a cubetti, 
                              600 gr di farina metà 00 e metà manitoba.
per la copertura : 125 gr di cioccolato fondente, 
                                   5 cucchiai di marmellata di arance.
per la decorazione : scaglie di mandorle,
                                       fette di arancia o fette di arancia confit,
                                       scorze d' arancia sotto sciroppo.
Preparazione: 
Sbattete il burro con lo zucchero. Aggiungete le uova, il succo e la buccia trittata dell'arancia, la mastìha, il lievito sciolto nel latte e infine la farina. Impastate bene con le mani. Lasciate raddoppiare di volume, in luogo tiepido, per ca 2 ore. 
Impastate di nuovo, aggiungete l'arancia candita, mettetelo in uno stampo (22-24cm di diametro), e lasciatelo raddoppiare di volume, per ca 2 ore. 
Infornate in forno preriscaldato a 150°C, per ca 45 minuti. Sfornate e lasciate raffreddare. 
Fate sciogliere il cioccolato a bagnomaria e aggiungete la marmellata di arance. Ricoprite la torta con il composto ciccolato - marmellata con l'aiuto di una spatola di gomma.  

* aggiornamento gennaio 2015 : il post è stato arricchito con nuove foto


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη και οι παρατηρήσεις σας μας ενδιαφέρουν!

Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται υπ'όψιν και θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα δημοσιεύονται σχόλια υβριστικά ή με περιεχόμενο διαφημιστικό.

Commenti anonimi non saranno presi in considerazione e saranno cancellati.

All anonymous comments will not be considered and therefore deleted.