0

ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΜΕ ΚΑΚΑΟ, ΑΜΥΓΔΑΛΑ ΚΑΙ ΚΑΡΥΔΙΑ - ΒΡΑΧΑΚΙΑ ΜΕ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ ♦♦ BISCOTTI DI NOCI, MANDORLE E CACAO - ROCHER DI COCO



BISCOTTI DI NOCI, MANDORLE E CACAO

Ingredienti : 250gr burro,
                   300gr farina con lievito chimico incorporato
                   (non conosco il nome in itl)
                   100gr farina,
                   120gr mandorle sbucciate trittate molto finemente,
                   150gr noci trittate molto finemente,
                   50gr noci tirttate,
                   2 uova,
                   2 cucchiai di cacao amaro,
                   250 gr zucchero
Preparazione : sbattete le uova con il zucchero fino ad ottenere una crema spumosa. Aggiungete il burro ammorbidito, la farina e il cacao settaciati ed infine le mandorle e le noci trittate. Lavorate fino ad ottenere un impasto omogeneo. Lasciate riposare per mezz' oretta. Formate dei biscotti e mettetci sopra le noci trittate grossolanemente, premendo un po' per farli attaccare. Cuocete in forno preriscaldato ai 180°C per 20'- 30'.



ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΜΕ ΚΑΡΥΔΙΑ ΑΜΥΓΔΑΛΑ ΚΑΙ ΚΑΚΑΟ

Υλικα : 250gr βουτυρο,
           300gr φαρινα (αλευρι που φουσκωνει μονο του),
           100gr αλευρι για ολες τις χρησεις,
           120gr αμυγδαλοψυχα καθαρισμενη, τριμμενη σε σκονη,
           150gr καρυδοψυχα, τριμμενη σε σκονη,
           50gr καρυδοψυχα χοντροτριμμενη,
           2 αυγα,
           2 κουταλιες κακαο αγλυκο,
           250gr ζαχαρη κρυσταλλικη.
Παρασκευη : χτυπηστε τα αυγα με τη ζαχαρη, μεχρι να φουσκωσουν. Προσθεστε το βουτυρο μαλακωμενο σε θερμοκρασια δωματιου, τα αλευρια και το κακαο κοσκινισμενα, και στο τελος τα αμυγδαλα και τα καρυδια. Ομογενοποιηστε καλα το μιγμα. Αφηστε το να ξεκουραστει για μιση ωρα. Σχηματιστε τα μπισκοτα (εγω χρησιμοποιησα το κορνε).Βαλτε πανω σε καθε μπισκοτο λιγα καρυδια τριμμενα, πιεζοντας λιγο για να κολλησουν. Ψηστε σε προθερμασμενο φουρνο, στους 180°C για 20-30 λεπτα.


♪♫♪♪♫♪♪


ROCHER DI COCCO

Ingredienti : 2-3 albumi,
                   1 uovo intero,
                   150gr di zucchero,
                   150gr di noce di cocco trittata
Preparazione : montate gli albumi in neve molto ferma. Amalgamate tutti gli altri ingredienti e aggiungete la neve degli albumi fino ad ottenere un impasto omogeneo e fermo. Formate i rocher e cuoceteli in forno preriscaldato ai 180°C fino che saranno
dorati (ca 30', se ricordo bene, ho piuttosto regolato all'occhio!) 



ΒΡΑΧΑΚΙΑ ΜΕ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ

Υλικα: 2-3 ασπραδια απο μετρια σε μεγεθος αυγα,
          1 πρεζα αλατι,
          1 αυγο,
          150gr ζαχαρη κρυσταλλικη,
          150gr ινδοκαρυδο τριμμενο.
Παρασκευη: χτυπατε τα αυγα με το αλατι σε σφιχτη μαρεγκα. Αναμειξτε τα υπολοιπα υλικα. Προσθεστε την μαρεγκα στο μιγμα, ανακατευοντας με σπατουλα σιλικονης η ξυλινη απο πανω προς τα κατω, με απαλες κινησεις. Το μιγμα σας πρεπει να ειναι αρκετα συμπαγες, σιγουρα οχι ρευστο, αν χρειαστει, προσθεστε κι αλλο ινδοκαρυδο. Σχηματιστε τα βραχακια με τα χερια, η με την βοηθεια δυο κουταλιων. Μπορειτε να προσθεσετε ενα κομματακι κερασακι γλασε στην κορυφη απο καθε βραχακι. Ψηστε σε προθερμασμενο φουρνο, στους 180°C μεχρι να ροδισουν ( 20-30 λεπτα, μα καλυτερα ελεγξτε με το ματι!)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη και οι παρατηρήσεις σας μας ενδιαφέρουν!

Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται υπ'όψιν και θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα δημοσιεύονται σχόλια υβριστικά ή με περιεχόμενο διαφημιστικό.

Commenti anonimi non saranno presi in considerazione e saranno cancellati.

All anonymous comments will not be considered and therefore deleted.