0

ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΜΕ ΚΑΚΑΟ, ΑΜΥΓΔΑΛΑ ΚΑΙ ΚΑΡΥΔΙΑ - ΒΡΑΧΑΚΙΑ ΜΕ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ // BISCOTTI DI NOCI, MANDORLE E CACAO - ROCHER DI COCO


ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΜΕ ΚΑΡΥΔΙΑ ΑΜΥΓΔΑΛΑ ΚΑΙ ΚΑΚΑΟ

Υλικα : 250gr βουτυρο,
                 300 gr φαρινα (αλευρι που φουσκωνει μονο του),
                 100 gr αλευρι για ολες τις χρησεις,
                 120 gr αμυγδαλοψυχα καθαρισμενη, τριμμενη σε σκονη,
                 150 gr καρυδοψυχα, τριμμενη σε σκονη,
                 50 gr καρυδοψυχα χοντροκοπανισμενη,
                 2 αυγα,
                 2 κουταλιες κακαο αγλυκο,
                 250 gr ζαχαρη κρυσταλλικη.
Παρασκευη : 
Χτυπηστε τα αυγα με τη ζαχαρη, μεχρι να φουσκωσουν. Προσθεστε το βουτυρο μαλακωμενο σε θερμοκρασια δωματιου, τα αλευρια και το κακαο κοσκινισμενα, και στο τελος τα αμυγδαλα και τα καρυδια. Αναμείξτε μεχρι να παρετε μια ομοιγενη ζυμη. 
Αφηστε την να ξεκουραστει σε δροσερο μερος για μιση ωρα. 
Σχηματιστε τα μπισκοτα (εγω χρησιμοποιησα το κορνε). Βαλτε πανω σε καθε μπισκοτο λιγα καρυδια τριμμενα, και πιεστε τα λιγο για να κολλησουν. 
Ψηστε σε προθερμασμενο φουρνο, στους 180°C για 20-25 λεπτα.


BISCOTTI DI NOCI, MANDORLE E CACAO

Ingredienti : 250 gr burro,
                             300 gr farina autolievitante,
                             100 gr farina 00,
                             120 gr mandorle pelate tritate molto finemente,
                             150 gr noci tritate molto finemente,
                             50 gr noci tirtate grossolanemente,
                             2 uova,
                             2 cucchiai di cacao amaro,
                             250 gr zucchero semolato.
Preparazione : 

Sbattete le uova con il zucchero fino ad ottenere una crema spumosa. Aggiungete il burro ammorbidito, le farine e il cacao settaciati ed infine le mandorle e le noci tritate. Lavorate fino ad ottenere un impasto omogeneo. Lasciate riposare in luogo fresco per mezz' oretta. 
Formate dei biscotti e mettetci sopra le noci tritate grossolanemente, premendo un po' per farli attaccare. 
Cuocete in forno preriscaldato ai 180°C per 20-25 min. fino a dorare.


♪♫♪♪♫♪♪


ΒΡΑΧΑΚΙΑ ΜΕ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ

Υλικα: 2-3 ασπραδια απο μετρια σε μεγεθος αυγα,
                1 πρεζα αλατι,
                1 αυγο,
                150 gr ζαχαρη κρυσταλλικη,
                150 gr ινδοκαρυδο τριμμενο.
Παρασκευη: 
Χτυπατε τα αυγα με το αλατι σε σφιχτη μαρεγκα. Αναμειξτε τα υπολοιπα υλικα. Προσθεστε την μαρεγκα στο μιγμα, ανακατευοντας με σπατουλα σιλικονης η ξυλινη απο πανω προς τα κατω, με απαλες κινησεις. Το μιγμα σας πρεπει να ειναι αρκετα συμπαγες, σιγουρα οχι ρευστο, αν χρειαστει, προσθεστε κι αλλο ινδοκαρυδο. 
Σχηματιστε τα βραχακια με τα χερια, η με την βοηθεια δυο κουταλιων. Μπορειτε να προσθεσετε ενα κομματακι κερασακι γλασε στην κορυφη απο καθε βραχακι. Ψηστε σε προθερμασμενο φουρνο, στους 180°C μεχρι να ροδισουν (20-25 λεπτα).


ROCHER DI COCCO

Ingredienti : 2-3 albumi,
                             1 uovo intero,
                             150 gr di zucchero,
                             150 gr di noce di cocco tritata
Preparazione : 
Montate gli albumi in neve molto ferma. Amalgamate tutti gli altri ingredienti e aggiungete la neve degli albumi fino ad ottenere un impasto omogeneo e fermo. 
Formate i rocher e cuoceteli in forno preriscaldato ai 180°C fino che saranno dorati (20-25 min, ho piuttosto regolato all'occhio!) 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη και οι παρατηρήσεις σας μας ενδιαφέρουν!

Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται υπ'όψιν και θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα δημοσιεύονται σχόλια υβριστικά ή με περιεχόμενο διαφημιστικό.

Commenti anonimi non saranno presi in considerazione e saranno cancellati.

All anonymous comments will not be considered and therefore deleted.