2

ΜΑΝΤΑΡΙΝΑΚΙ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ♦♦ MANDARINETTI SOTTO SCIROPPO


ΜΑΝΤΑΡΙΝΑΚΙ ΟΛΟΚΛΗΡΟ, ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ

Φετος η μανταρινια μας εκανε κατι πολυ χαριτωμενα βεβαια, αλλα μαλλον πολυ μικρα μανταρινακια, και ετσι μου εδωσε την εμπνευση για μανταρινακι γλυκο...

Υλικα : 1 κιλο μανταρινακια μικρα (κατα προτιμηση κλημεντινια, που δεν εχουν κουκουτσια),
               1 κιλο ζαχαρη,
               1200 ml νερο,
               1 λεμονι.
Παρασκευη : 
Η παρασκευη του γλυκου εχει μια διαδικασια, γιατι πρωτα απ' ολα, πρεπει να ξεπικρισουν τα μανταρινια. Kαθαριζετε τα μανταρινακια, βγαζετε το κοτσανι και τα βαζετε σε ενα βαθυ σκευος. Τα σκεπαζετε με νερο βρυσης; για να μην επιπλεουν βαζετε απο πανω ενα πιατο. Τοποθετητε σε δροσερο μερος. Αλλαζετε το νερο 2-3 φορες τη μερα, και συνεχιζετε την διαδικασια για 2 μερες. 
Τρυπατε τα μανταρινακια με μια οδοντογλυφιδα και τα βαζετε να βρασουν σε νερο, για 5 λεπτα. Πετατε το νερο και αφηστε τα μανταρινακια να στραγγισουν και να κρυωσουν. 
Ετοιμαζετε το σιροπι με τη ζαχαρη, το νερο και το χυμο του λεμονιου. Αφηστε λιγο το σιροπι να βρασει και προσθεστε τα μανταρινακια. Αφηνετε να βρασουν για 10 λεπτα και κατεβαστε τα απο την φωτια. Τα αφηνετε να κρυωσουν και να σταθουν 12 ωρες.
Στραγγιζετε τα μανταρινακια και βαζετε το σιροπι να βρασει μεχρι να δεσει (για να δοκιμασετε αν εδεσε, ριχνετε μια σταγονα σε κρυα επιφανεια, αν σχηματισει μια μπαλιτσα και δεν απλωσει, ειναι ετοιμο). Ριχνετε τα μανταρινακια και αφηνετε και παλι να βρασουν μεχρι να δεσει το σιροπι.
Βαζετε σε αποστειρωμενα βαζα οσο το γλυκο ειναι ακομη καυτο, κλεινετε αμεσως με το καπακι, και τα αναποδογυριζετε, ωστε να πετυχετε την κονσερβοποιηση.

* ενημερωση 12/2014 : προσθεστε στο σιροπι μισο λουβι βανιλιας. 


MANDARINETTI SOTTO SCIROPPO

Mandarinetti piccolini in dolce sotto sciroppo! Hanno un profumo squisito e sono molto buoni per decorare torte etc..
Ingredienti: ‎1 kilo di mandarini piccolini,
                             1 kilo di zucchero,
                             1200 ml di acqua,
                             1 limone. 
Preparazione : 
Il procedimento è un po' lungo, perchè la buccia dei mandarini e amarognola... Scegliete dei mandarini piccoli, non trattati, preferibilmente delle clementine che sono prive di semi. Puliteli, eliminate il picciolo, metteteli in un recipiente e versate acqua fino a coprirli; per non galleggiare, mettete sopra un piatto. Posizionate in luogo fresco. Cambate l'acqua 2-3 volte al giorno per 1 o meglio ancora per 2 giorni. 
Dopo questo bagno freddo, buccherellate i mandarini con un stuzzicadenti e metteteli a bollire per 5 minuti, non di più. Scolate e lasciate i mandarini a raffreddare. 
Versate nella pentola lo zucchero, l' acqua ed il succo di limone e portate sul fuoco. Lasciate cuocere per qualche minuto e aggiungete i mandarinetti. Lasciate cuore per 10 minuti, ritirate dal fuoco e lasciate raffreddare. Lasciate riposare per 12 ore.
Scolate i mandarinetti, versate lo sciroppo nella pentola e fare cuocere fino che sarà rappreso (una goccia del sciroppo deve fare una pallina che non si scioglie, su una superficie fredda). Aggiungete i mandarinetti e lasciate cuocere fino che lo sciroppo sarà di nuovo rappreso.
Invasate subito. 

* aggiornamento 12/2014 : aggiungete allo sciroppo mezzo bacchello di vaniglia.

2 σχόλια:

Η γνώμη και οι παρατηρήσεις σας μας ενδιαφέρουν!

Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται υπ'όψιν και θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα δημοσιεύονται σχόλια υβριστικά ή με περιεχόμενο διαφημιστικό.

Commenti anonimi non saranno presi in considerazione e saranno cancellati.

All anonymous comments will not be considered and therefore deleted.