0

ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΜΕ ΠΡΑΣΑ ΚΑΙ ΠΑΤΑΤΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ♦♦ POLPETTE CON PORRI E PATATE AL FORNO


ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΜΕ ΠΡΑΣΑ ΚΑΙ ΠΑΤΑΤΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

Ενα απλο και ταπεινο φαγακι, που το ψησιμο στον φουρνο του δινει ιδιαιτερη νοστιμια!
Αν υπαρχουν στην οικογενεια καποιοι που δεν συμπαθουν πολυ τα πρασα, μπορειτε να προσθεσετε και μερικες πατατουλες, που παιρνουν μια ιδιαιτερη γευση!

Υλικα : 
για τα μπιφτεκια : 700gr κιμας αναμεικτος ( χοιρινο και μοσχαρι),
                                   4 φετες μπαγιατικο ψωμι, χωρις κορα,          
                                   1 μικρο κρεμμυδι,
                                   1/3 απο ενα μικρο πρασο,
                                   2 αυγα,  
                                   1 κουταλακι κιτρινο καρρυ,
                                   αλατι,
                                   πιπερι
για το πρασα : 1200gr πρασα,
                            1 μεγαλο ασπρο κρεμμυδι,
                            2 κλαδακια σελινο ψιλοκομμενο,
                            1 μετριο καροττο ψιλοκομμενο,
                            1 κοκκινη πιπερια κομμενη σε ροδελλες,
                            1 μεγαλο φλυτζανι ψιλοκομμενη ντοματα,
                            150ml λαδι ελιας,
                            αλατι,
                            πιπερι.
                           (αν θελετε και 3-4 μετριες πατατες)
Εκτελεση :
Πρωτα ετοιμαζουμε τα μπιφτεκια. Μουσκευουμε το ψωμι με λιγο νερακι. Ψιλοκοβουμε το κρεμμυδι και το πρασο ( για ευκολια, μπορουμε να το βαλουμε στο multi). Σε ενα σκευος ανακατευουμε ολα τα υλικα, και πλαθουμε αρκετα μεγαλα μπιφτεκια.
Συνεχιζουμε με τα λαχανικα. Σε ενα μεγαλο τηγανι, βαζουμε τα 100ml λαδι; σωταρουμε πρωτα τα κρεμμυδια και επειτα ριχνουμε τα πρασα και το καροτο. Τα σωταρουμε, μεχρι να μαλακωσουν και λιγο πριν τα βγαλουμε ριχνουμε το σελινο, την πιπερια την ντοματα και αλατοπιπερωνουμε. Βαζουμε λιγο απο το υπολοιπο λαδι σε ενα ταψακι και απο πανω στρωνουμε τα πρασα ( και τις πατατες,αν βαλουμε). Περιχυνουμε με το υπολοιπο λαδι. Βαζουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 220°C για 15-20 λεπτα. Στρωνουμε πανω απο τα λαχανικα τα μπιφτεκια. Συνεχιζουμε το ψησιμο μεχρι να ροδισουν τα μπιφτεκια, τα οποια καποια στιμη τα γυριζουμε, ωστε να ψηθουν καλα και απο τις δυο πλευρες.


POLPETTE CON PORRI E PATATE AL FORNO

Un piatto piuttosto semplice, che cotto in forno diventa più saporito!
Ho aggiunto anche qualche patata, siccome i piu giovani della famiglia non vanno proprio matti per i porri!

Ingredienti :
per le polpette : 700gr carne trita (metà bovina metà suina),
                              4 fette di pane raffermo,
                               1 piccola cipolla, 
                               1/3 di un piccolo porro,
                               2 uova,
                               1 cucchiaino curry,
                               sale e pepe.
per i porri : 1200gr di porri,
                       1 grande cipolla bianca,
                       2 gambi di sedano trittati,
                       1 carotta trittata,
                       1 peperone rosso tagliato a listelle,
                       1 tazza di pomodori trittati,
                       150ml di olio di oliva,
                       sale e pepe
                      (e se volete aggiungere delle patate, anche 3-4 patate)
Preparazione :  
Cominciamo con le polpette : tritate la cipolla e il poro molto finemente. Ammorbidite il pane raffermo in un po' d' acqua. In un recipiente amalgamate tutti gli ingredienti. Salate e pepate a piacere. Formate delle grosse polpette (ca 10).  
Continiuamo con le verdure : montate e lavate i porri. Taglateli in pezzi grossi ca 3-4 cm. In una padella mettete 100ml dall'olio e fatte soffrigere la cipolla. Appena dorata aggiungete i porri e la carotta e lasciateli soffrigere fino ad ammorbidire. Alla fine della cottura, aggiungete anche il sedano, il peperone e i pomodori tritati, salate e pepate a piacere. In una teglia mettete un po' dall'olio restante e stendete sopra i porri ( ed eventualmente le patate). Irrorate con il resto dell'olio. Infornate ai 220°C per 15-20 minuti. In questo punto  disponete le polpette sopra i porri. Quando le polpette cominciano a dorare, capovolgetele e continuate a cuocerle, fino a dorare anche dall'altro lato.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη και οι παρατηρήσεις σας μας ενδιαφέρουν!

Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται υπ'όψιν και θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα δημοσιεύονται σχόλια υβριστικά ή με περιεχόμενο διαφημιστικό.

Commenti anonimi non saranno presi in considerazione e saranno cancellati.

All anonymous comments will not be considered and therefore deleted.