0

ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΜΕ ΠΡΑΣΑ ΚΑΙ ΠΑΤΑΤΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ // POLPETTE CON PORRI E PATATE AL FORNO


ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΜΕ ΠΡΑΣΑ ΚΑΙ ΠΑΤΑΤΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

Ενα απλο και ταπεινο φαγακι, που το ψησιμο στον φουρνο του δινει ιδιαιτερη νοστιμια!
Μου αρεσουν ιδιαιτερα τα πρασα ψημενα στον φουρνο, αλλα στην οικογενεια δεν τα συμπαθουν ολοι, οποτε σκεφτηκα να τα συνυασω με τις πατατες, ωστε να ικανοποιηθουν ολα τα γουστα! 

Δοση : για 8 ατομα
Βαθμος δυσκολιας : ευκολη
Υλικα
για τα μπιφτεκια : 700 gr κιμας αναμεικτος ( χοιρινο και μοσχαρι),
                                   4 φετες μπαγιατικο ψωμι, χωρις την κορα, μουλιασμενο σε λιγο γαλα,         
                                   1 μικρο κρεμμυδι,
                                   1/3 απο ενα μικρο πρασο,
                                   2 αυγα,  
                                   1/2 κ.γ. κυμινο,
                                   1/2 κ.γ. πιπερι μαυρο,
                                   1 κ.γ. αλατι.
για το πρασα : 1200 gr πρασα,
                            1 μεγαλο κιτρινο κρεμμυδι,
                            2 κλωναρακια σελινο ψιλοκομμενο,
                            1 μεγαλο καροτο ψιλοκομμενο,
                            1 κοκκινη πιπερια κομμενη σε λεπτες ροδελες,     
                            50 ml λαδι ελιας,
                            αλατι,
                            πιπερι.
για τις πατατες : 4-5 πατατες,
                               1/2 κ.γ. σκορδο γκρανουλε,
                               1/2 κ.γ. κουρκουμα,
                               πιπερι μαυρο φρεσκοτριμμενο, 
                               αλατι,
                               50 ml ελαιολαδο.
Προετοιμασια :
Ξεκινηστε απο τα μπιφτεκια. Ψιλοκοψτε το κρεμμυδι και το πρασο (για ευκολια, μπορειτε να το βαλετε στο multi). 
Σε ενα σκευος ανακατεψτε ολα τα υλικα, και πλαστε μεγαλα μπιφτεκια.
Συνεχιστε με τα λαχανικα. Σε ενα μεγαλο τηγανι, βαλτε το λαδι. Σωταρετε πρωτα τα κρεμμυδια και επειτα ριξτε τα πρασα και το καροτο. Σωταρουμε, μεχρι να μαλακωσουν και λιγο πριν τα βγαλετε προσθεστε το σελινο, την πιπερια και αλατοπιπερωνουμε.
Καθαριστε τις πατατες και κοψτε τες σε κυβους. Προσθεστε το αλατι, τα μπαχαρικα και το λαδι και αναμειξτε. 
Λαδωστε τον πατο μιας μεγαλης γατρρας. Τοποθετηστε στο κεντρο τα πρασα, γυρω γυρω τις πατατες και καπακωστε την γαστρα.
Ψηστε σε προθερμασμενο φουρνο, στους 200°C, στις αντιστασεις, για 45 λεπτα περιπου, μεχρι να παρουν χρωμα οι πατατες. Αφαιρεστε το καπακια απο την γαστρα και τοποθετηστε επανω απο τα λαχανικα τα μπιφτεκια. Συνεχιστε το ψησιμο μεχρι να ροδισουν και τα μπιφτεκια.
Σερβιρετε τα μπιφτεκια ζεστα, συνοδευοντας με την γαρνιτουρα που επιθυμει ο καθενας!

* Οκτωβριος 2017 : ενημερωση της αναρτησης με νεες φωτογραφιες.


POLPETTE CON PORRI E PATATE AL FORNO

Un piatto unico semplice, che cotto in forno diventa più saporito!
A me i porri cotti al forno piacciono un sacco, ma i miei uomini non condividono i miei gusti, così ho pensato di accontentare tutti aggiungendo anche qualche patata. 

Dosi : per 8 persone
Difficoltà : media
Ingredienti
per le polpette : 700 gr di carne mista macinata (metà bovina metà suina),
                              4 fette di pane raffermo, ammorbidito con latte,
                              1 piccola cipolla, 
                              1/3 da un piccolo porro,
                              2 uova,
                              1/2 cucchiaino cumino macinato
                              1/2 cucchiaino pepe nero macinato,
                              sale.
per i porri : 1200 gr di porri,
                       1 cipolla grande,
                       2 gambi di sedano,
                       1 carota
                       1 peperone rosso tagliato a listarelle sottili,
                       50 ml di olio extravergine di oliva,
                       pepe nero macinato,
                       sale qb.
per le patate : 4-5 patate di media grandezza,
                          1/2 cucchiaino di aglio granulato,
                          1/2 cucchiaino curcuma,
                          pepe nero macinato, 
                          sale qb,
                          50 ml olio extravergine di oliva.
Preparazione :  
Cominciate dalle polpette : tritate la cipolla e il poro molto finemente. 
Fate ammorbidire il pane raffermo in poco latte. Mescolate tutti gli ingredienti entro una ciotola. Salate e pepate a piacere. Formate delle grosse polpette (ca 10).  
Continiuate  con le verdure. Montate e lavate i porri. Taglateli a pezzi grossi da ca 3-4 cm. 
Mettete in una padella mettete l'olio e fatte soffrigere la cipolla. Appena dorata aggiungete i porri e la carota e lasciate soffrigere fino ad ammorbidire. A fine cottura, aggiungete anche il sedano, tagliato finemente, il peperone. Salate e pepate a piacere.
Sbucciate le patate e tagliatele a cubetti. Salate, pepate, cospargete con le spezie, irrorate con l'olio e mescolate. 
Oliate il fondo di una rostiera e disponete al cento i porri e attorno le patate. Corpite la rostiera col suo coperchio ed infornate in forno caldo a 220°C, modalità statico. Lasciate cuocere per 45 minuti ca., fino a dorare. A questo punto  disponete anche le polpette sopra le verdure cotte. Lasciate cuocere per 15 min ca.
Servite le polpete calde con il contorno che ognuno desidera.

* ottombre 2017 : aggiornamento del post con nuove foto


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη και οι παρατηρήσεις σας μας ενδιαφέρουν!

Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται υπ'όψιν και θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα δημοσιεύονται σχόλια υβριστικά ή με περιεχόμενο διαφημιστικό.

Commenti anonimi non saranno presi in considerazione e saranno cancellati.

All anonymous comments will not be considered and therefore deleted.