1

ΣΚΑΛΟΠΙΝΙΑ ΧΟΙΡΙΝΑ ΑΛΛΑ ΠΙΤΣΑΪΟΛΑ // SCALOPPINE DI MAIALE ALLA PIZZAIOLA


ΣΚΑΛΟΠΙΝΙΑ ΧΟΙΡΙΝΑ ΑΛΛΑ ΠΙΤΣΑΪΟΛΑ

Αλλα πιτσαϊολα, σημαινει ουσιαστικα με κοκκινη σαλτσα. Τα σκαλοπινια, ισως δεν ειναι τοσο δημοφιλη στην Ελλαδα. Στην Ιταλια παλι, προτιμουν να κοβουν το κρεας σε λεπτες φετες, και γιατι μαγιερευεται πολυ πιο γρηγορα, αλλα και γιατι δεν κολλαει στα δοντια, οπως μου ειπε ενας φιλος εστιατορας.
Οι δοσεις της συνταγης ειναι για 4 ατομα.

Υλικα : 600 gr χοιρινα σκαλοπινια,
                1 κρεμμυδι,
                1 σκελιδα σκορδο "ντυμενη",
                2 φλυτζανια τσαγιου ντοματα στον τριφτη,
                1 φλυτζανι τσαγιου ζωμο κοτοπουλο,
                6 φρεσκα φυλλα βασιλικου,
                6 κουταλιες της σουπας ελαιολαδο,                   
                1 καυτερο πιπερακι (προαιρετικο)
                αλατι και πιπερι.
για γαρνιρισμα : παρμεζανα τριμμενη.
Παρασκευη : 
Βαλτε το λαδι σε ενα βαθυ τηγανι και βαλτε το κρεμμυδι, ψιλοκομμενο, με το σκοροδ να "γυαλισουν". Προσθεστε τα σκαλοπινια και σωταρετε για μερικα λεπτα. Ριξτε τον ζωμο (ζεστο), την ντοματα, το πιπερακι, μια γενναια πρεζα φρεσκοτριμμενο πιπερι και αλατι. Αφηστε τα να σιγοβρασουν για 10 λεπτα και λιγο πριν τα αποσυρετε, αφαιρεστε το σκορδο και προσθεστε τον βασιλικο, ψιλοκομμενο. 
Σερβιρετε το ζεστο, παρεα με μακαρονακια ή ενα ωραιο ρυζακι πιλαφακι και πασπαλισμενο με μπολικη παρμεζανα.


SCALOPPINE DI MAIALE ALLA PIZZAIOLA

Le dosi sono per 4 persone.

Ingredienti : 600 gr di scaloppine di maiale,
                            1 cipolla,
                            1 spicchio d'aglio in camicia,
                            2 tazze di passata di pomodoro,
                            1 tazza di brodo di pollo,
                            6 foglie di basilico,
                            6 cucchiai di olio di oliva,                    
                            1 peperoncino piccante (facoltativo)
                            sale e pepe.
per cospargere : parmigiano grattugiato.
Preparazione : 
Mettete l'olio in una padella e fate appena rosolare l'aglio insieme alla cipolla trittata. Aggiungete le scaloppine, il peperoncino e una buona spolverata di pepe e saltate per qualche minuto. Aggiungete il bordo (caldo), il pomodoro e salate a piacere. Lasciate cuocoere a fuoco moderato per 10 minuti. Poco prima di ritirare dal fuoco, eliminate l'aglio e aggiungete il basilico trittato.
Servitelo caldo come secondo o piatto unico acccompagnato da pasta o di riso pilaf e cospargete di parmigiano grattugiato. 

1 σχόλιο:

Η γνώμη και οι παρατηρήσεις σας μας ενδιαφέρουν!

Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται υπ'όψιν και θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα δημοσιεύονται σχόλια υβριστικά ή με περιεχόμενο διαφημιστικό.

Commenti anonimi non saranno presi in considerazione e saranno cancellati.

All anonymous comments will not be considered and therefore deleted.