0

ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΜΕ ΗΛΙΓΛΥΚΑ ΨΩΜΑΚΙΑ ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ ♦♦ PANETTI SEMIDOLCI A MARGHERITA


ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΜΕ ΗΛΙΓΛΥΚΑ ΨΩΜΑΚΙΑ ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ

Μια μαργαριτα φτιαγμενη απο ημιγλυκα ψωμακια, με την κλασσικη συνταγη των αδελφων Σιμιλι.

Υλικα : 500 gr αλευρι για ολες τις χρησεις,
               500 gr αλευρι δυνατο,
               400 ml περιπου χλιαρο νερο,
               75 gr μαγια μπυρας νωπη,
               150 gr βουτυρο,  
               50 gr λαρδι,
               15 gr αλατι,
               100 gr κρυσταλλικη ζαχαρη,
               σουσαμι και παπαρουνοσπορο.
 
Παρασκευη :  
Διαλυστε την μαγια σε 50 ml νερο, προσθεστε 1 κουταλια αλευρι, και αναμειξτε. Σκεπαστε σε "καμπανα" και αφηστε το σε χλιαρο μερος για μιση ωρα. 
Καντε ενα βουναλακι με τα αλευρια επανω στην επιφανεια εργασιας, σχηματιστε στο κεντρο την γνωστη λακκουβιτσα και μεσα αναμειξτε το προζυμι, το νερο, το βουτυρο, σε θερμοκρασια δωματιου, το λαρδι, τη ζαχαρη και το αλατι. Δουλεψτε την ζυμη δυναμικα για 10 λεπτα, μεχρι να γινει ομοιογενης, τρυφερη και ελαστικη, αλλα να μη κολλαει στα χερια. Σκεπαστε την σε "καμπανα" και αφηστε την σε ζεστο μερος, μεχρι να διπλασιαστει σε ογκο, για 1 ωριτσα. 
Πλαστε ενα μπαστουνακι με τη ζυμη και κοψτε το σε κομματακια, περιπου 40 gr το καθενα. Σε ενα ταψι, στρωμενο με αντικολλητικο χαρτι, σχηματιστε με 7 κομματια απο την ζυμη μια μαργαριτα, βαζοντας ενα στο κεντρο και 6 περιμετρικα, αφηνοντας αποσταση μεταξυ τους, γιατι κατα το ψησιμο θα φουσκωσουν αρκετα. Με την παραπανω δοση, γινονται 4 μαργαριτες. Σκεπαστε τες με ενα πανι και αφηστε τες σε χλιαρο μερος για μια ωρα. 
Αλειψτε την επιφανεια τους με λιγο γαλα και πασπαλιστε με το σουσαμι και τον παπαρουνοσπορο. 
Ψηστε τις μαργαριτες σε προθερμασμενο φουρνο, στους 200°C για 15-20 λεπτα. 
Βγαλτε τες απο τον φουρνο και αφηστε τες να κρυωσουν επανω σε μια σχαρα.
Αν θελετε η επιφανεια απο τα ψωμακια να ειναι πιο γυαλιστερη και με χρωμα, μπορειτε να τα αλειψετε με ενα χτυπημενο αυγο.
Μπορειτε να τα γεμισετε τοσο με αλμυρη γεμιση (τυρι, σαλαμι κα) οσο και με γλυκεια ( μαρμελλαδα, nutella κα).
Μπορειτε επισης να τα καταψυξετε; τα βγαζετε απο τον καταψυκτη μιση ωρα πριν τα χρησιμοποιησετε, ή τα βαζετε για λιγα λεπτα στον μικροκυματικο.                    



PANETTI SEMIDOLCI A MARGHERITA 
(RICETTA DELLE SORELLE SIMILI)

La classica ricetta della pasta semidolce dalle sorelle Simili in forma di margherite.

Ingredienti : 500 gr di farina 00,
                            500 gr di farina manitoba,
                            400 ml ca di acqua tiepida,
                            75 gr di lievito di birra fresco,
                            150 gr di burro,
                            50 gr di strutto,
                            15 gr di sale,
                            100 gr di zucchero semolato,
                            semi di sesamo e semi di papavero.
Preparazione : 
Sciogliere il lievito in 50 ml di acqua tiepida. Aggiungere un cucchiaio di farina, mescolare bene e lasciare lievitare per circa trenta minuti.
Fate la fontana con le farine, amalgamete nel centro il lievito, il burro a
temperatura ambiente, lo strutto, il sale e lo zucchero e lavorate energicamente per 10 minuti. Deve risultare un impasto tenero ma non appiccicoso. Copritelo a campana e lasciatelo lievitare in luogo caldo per un'oretta, fino al raddoppio. 

Formate un filone e tagliatelo a pezzi di ca 40gr ciascuno. Su una  teglia, rivestita di carta da forno antiaderente, formate una margherita con 7 pezzi dall'impasto, mettendo uno in centro e 6 attorno, distanziati tra di loro, perchè cresceranno durante la cottura. Si formeranno 4 "margherite". Copritele con un panno umido e lasciatele lievitare, in luogo caldo, per un'ora. 
Spenellatele con un po' di latte e cospargete di semi di sesamo e di papavero. 
Cuocete in forno prepriscaldato ai 200°C per 15-20 minuti. Sfornatele e lasciatele raffredare su una gratella.
Se volete che la superficie dei panetti risulti più lucida e con più colore, potete spenellarli con un uovo sbattuto.
Potete farcire i panetti sia con farcitura salata (salame, formaggio etc) chè dolce (marmellata, nutella).
Potete ancora congelarli; quando vi serviranno tirateli dal congelatore mezz'oretta prima, o metteteli nel micorronde per qualche minuto.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη και οι παρατηρήσεις σας μας ενδιαφέρουν!

Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται υπ'όψιν και θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα δημοσιεύονται σχόλια υβριστικά ή με περιεχόμενο διαφημιστικό.

Commenti anonimi non saranno presi in considerazione e saranno cancellati.

All anonymous comments will not be considered and therefore deleted.