ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΜΕ ΗΜΙΓΛΥΚΑ ΨΩΜΑΚΙΑ ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ
Μια μαργαριτα φτιαγμενη απο ημιγλυκα ψωμακια, με την κλασσικη συνταγη των αδελφων Σιμιλι.
Δόση : 3 μαργαρίτες
Βαθμός δυσκολίας : μέτρια δύσκολη
Υλικα : 500 gr αλευρι για ολες τις χρησεις,
500 gr αλευρι δυνατο,
400 ml περιπου χλιαρο νερο,
75 gr μαγια μπυρας νωπη,
150 gr βουτυρο,
50 gr λαρδι,
15 gr αλατι,
100 gr κρυσταλλικη ζαχαρη,
σουσαμι λευκο και μαυρο,
Υλικα : 500 gr αλευρι για ολες τις χρησεις,
500 gr αλευρι δυνατο,
400 ml περιπου χλιαρο νερο,
75 gr μαγια μπυρας νωπη,
150 gr βουτυρο,
50 gr λαρδι,
15 gr αλατι,
100 gr κρυσταλλικη ζαχαρη,
σουσαμι λευκο και μαυρο,
παπαρουνοσπορο.
Προετοιμασια :
Διαλυστε την μαγια σε 50 ml νερο, προσθεστε 1 κουταλια αλευρι, και αναμειξτε. Σκεπαστε σε "καμπανα" και αφηστε την προ-ζυμη σε χλιαρο μερος για μιση ωρα.
Καντε ενα βουναλακι με τα αλευρια επανω στην επιφανεια εργασιας, σχηματιστε στο κεντρο την γνωστη λακκουβιτσα και μεσα αναμειξτε την προ-ζυμη, το νερο, το βουτυρο, σε θερμοκρασια δωματιου, το λαρδι, τη ζαχαρη και το αλατι. Δουλεψτε την ζυμη δυναμικα για 10 λεπτα, μεχρι να γινει ομοιογενης, τρυφερη και ελαστικη, αλλα να μη κολλαει στα χερια. Σκεπαστε την σε "καμπανα" και αφηστε την σε ζεστο μερος, μεχρι να διπλασιαστει σε ογκο, για περιπου 2 ωρες.
Πλαστε ενα μπαστουνακι με τη ζυμη, κοψτε το σε κομματακια, περιπου 80 gr το καθενα και πλαστε τα σε μπαλες.
Προετοιμασια :
Διαλυστε την μαγια σε 50 ml νερο, προσθεστε 1 κουταλια αλευρι, και αναμειξτε. Σκεπαστε σε "καμπανα" και αφηστε την προ-ζυμη σε χλιαρο μερος για μιση ωρα.
Καντε ενα βουναλακι με τα αλευρια επανω στην επιφανεια εργασιας, σχηματιστε στο κεντρο την γνωστη λακκουβιτσα και μεσα αναμειξτε την προ-ζυμη, το νερο, το βουτυρο, σε θερμοκρασια δωματιου, το λαρδι, τη ζαχαρη και το αλατι. Δουλεψτε την ζυμη δυναμικα για 10 λεπτα, μεχρι να γινει ομοιογενης, τρυφερη και ελαστικη, αλλα να μη κολλαει στα χερια. Σκεπαστε την σε "καμπανα" και αφηστε την σε ζεστο μερος, μεχρι να διπλασιαστει σε ογκο, για περιπου 2 ωρες.
Πλαστε ενα μπαστουνακι με τη ζυμη, κοψτε το σε κομματακια, περιπου 80 gr το καθενα και πλαστε τα σε μπαλες.
Σε ενα ταψι, στρωμενο με αντικολλητικο χαρτι, σχηματιστε με 7 κομματια απο την ζυμη μια μαργαριτα, βαζοντας ενα στο κεντρο και 6 περιμετρικα, αφηνοντας αποσταση μεταξυ τους, γιατι κατα το ψησιμο θα φουσκωσουν αρκετα. Με την παραπανω δοση, βγαινουν 3 μαργαριτες. Σκεπαστε τες με ενα πανι και αφηστε τες σε χλιαρο μερος για μια ωρα.
Αλειψτε την επιφανεια τους με λιγο κροκο αυγου αραιωμενο με γαλα και πασπαλιστε με το σουσαμι και τον παπαρουνοσπορο.
Ψηστε τις μαργαριτες σε προθερμασμενο φουρνο, στους 200°C για περιπου 20 λεπτα.
Βγαλτε τες απο τον φουρνο και αφηστε τες να κρυωσουν επανω σε μια σχαρα.
Μπορειτε να τα γεμισετε τοσο με αλμυρη γεμιση (τυρι, σαλαμι κα) οσο και με γλυκεια ( μαρμελλαδα, nutella κα).
Μπορειτε επισης να τα καταψυξετε; τα βγαζετε απο τον καταψυκτη μιση ωρα πριν τα χρησιμοποιησετε, ή τα βαζετε για λιγα λεπτα στον μικροκυματικο.
Αλειψτε την επιφανεια τους με λιγο κροκο αυγου αραιωμενο με γαλα και πασπαλιστε με το σουσαμι και τον παπαρουνοσπορο.
Ψηστε τις μαργαριτες σε προθερμασμενο φουρνο, στους 200°C για περιπου 20 λεπτα.
Βγαλτε τες απο τον φουρνο και αφηστε τες να κρυωσουν επανω σε μια σχαρα.
Μπορειτε να τα γεμισετε τοσο με αλμυρη γεμιση (τυρι, σαλαμι κα) οσο και με γλυκεια ( μαρμελλαδα, nutella κα).
Μπορειτε επισης να τα καταψυξετε; τα βγαζετε απο τον καταψυκτη μιση ωρα πριν τα χρησιμοποιησετε, ή τα βαζετε για λιγα λεπτα στον μικροκυματικο.
* Σεπτέμβριος 2020 : ενημέρωση της ανάρτησης με νέες φωτογραφίες
PANETTI SEMIDOLCI A MARGHERITA
(RICETTA DELLE SORELLE SIMILI)
La classica ricetta della pasta semidolce dalle sorelle Simili a forma di margherita.
PANETTI SEMIDOLCI A MARGHERITA
(RICETTA DELLE SORELLE SIMILI)
La classica ricetta della pasta semidolce dalle sorelle Simili a forma di margherita.
Dosi : 3 margherite
Difficoltà : media
Ingredienti : 500 gr di farina 00,
500 gr di farina manitoba,
400 ml ca di acqua tiepida,
75 gr di lievito di birra fresco,
150 gr di burro,
50 gr di strutto,
15 gr di sale,
100 gr di zucchero semolato.
per la finitura : semi di sesamo bianco e nero,
500 gr di farina manitoba,
400 ml ca di acqua tiepida,
75 gr di lievito di birra fresco,
150 gr di burro,
50 gr di strutto,
15 gr di sale,
100 gr di zucchero semolato.
per la finitura : semi di sesamo bianco e nero,
semi di papavero.
Preparazione :
Stemperate il lievito di birra in 50 ml di acqua tiepida. Aggiungere un cucchiaio di farina, mescolare bene e lasciare lievitare per circa trenta minuti.
Fate la fontana con le farine, amalgamete nel centro il lievitino, il burro a temperatura ambiente, lo strutto, il sale e lo zucchero e lavorate energicamente per 10 minuti. Deve risultare un impasto tenero ma non appiccicoso. Copritelo a campana e lasciatelo lievitare in luogo caldo per un paio di ore, fino al raddoppio.
Formate un filone, tagliate a pezzi di ca 80 gr ciascuno e formate delle palline.
Preparazione :
Stemperate il lievito di birra in 50 ml di acqua tiepida. Aggiungere un cucchiaio di farina, mescolare bene e lasciare lievitare per circa trenta minuti.
Fate la fontana con le farine, amalgamete nel centro il lievitino, il burro a temperatura ambiente, lo strutto, il sale e lo zucchero e lavorate energicamente per 10 minuti. Deve risultare un impasto tenero ma non appiccicoso. Copritelo a campana e lasciatelo lievitare in luogo caldo per un paio di ore, fino al raddoppio.
Formate un filone, tagliate a pezzi di ca 80 gr ciascuno e formate delle palline.
Su una teglia, rivestita di carta da forno antiaderente, formate una margherita con 7 palline d' impasto, mettendo una nel centro e 6 attorno, distanziate tra di loro, perchè cresceranno durante la cottura. Con le dosi della ricetta farete 3 "margherite". Copritele con un panno umido e lasciate lievitare, in luogo caldo, fino al raddoppio.
Spenellatele con tuorlo stemperato in poco latte e cospargete di semi di sesamo e di papavero.
Cuocete in forno prepriscaldato ai 200°C per 20 minuti ca. Sfornate e lasciate raffredare su una gratella.
Potete farcire i panetti sia con farcitura salata (salame, formaggio etc) chè dolce (marmellata, nutella).
Potete ancora congelarli; quando vi serviranno tirateli dal congelatore mezz'oretta prima, o metteteli nel micorronde per qualche minuto.
Spenellatele con tuorlo stemperato in poco latte e cospargete di semi di sesamo e di papavero.
Cuocete in forno prepriscaldato ai 200°C per 20 minuti ca. Sfornate e lasciate raffredare su una gratella.
Potete farcire i panetti sia con farcitura salata (salame, formaggio etc) chè dolce (marmellata, nutella).
Potete ancora congelarli; quando vi serviranno tirateli dal congelatore mezz'oretta prima, o metteteli nel micorronde per qualche minuto.
* Settembre 2020 : aggiornamento del post con nuove foto.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Η γνώμη και οι παρατηρήσεις σας μας ενδιαφέρουν!
Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται υπ'όψιν και θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα δημοσιεύονται σχόλια υβριστικά ή με περιεχόμενο διαφημιστικό.
Commenti anonimi non saranno presi in considerazione e saranno cancellati.
All anonymous comments will not be considered and therefore deleted.