2

ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΗ ***** TORTA CIOCCOLATOSA SCIROPPATA



ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΗ

Ακομη μια παραλλαγη σοκολατοπιτας...

Υλικα : 200gr βουτυρο,
          250gr κρυσταλλικη ζαχαρη,
          250ml νερο,
          5 αυγα,
          150gr κουβερτουρα,                   
          3 κουταλιες της σουπας αγλυκο κακαο,
          125gr κουβερτουρα,
          250gr αλευρι για ολες τις χρησεις,
          20gr baking powder,
          1 βανιλλινη.
για το σερβιρισμα : ζαχαρη αχνη.
Παρασκευη : Σε ενα κατσαρολακι, βαλτε το νερο,  το βουτυρο, την ζαχαρη και το κακαο και αφηστε το να βρασει για 3-4 λεπτα. Προσθεστε την κουβερτουρα, τριμμενη ή κομμενη σε πολυ ψιλα κομματια, και ανακατεψτε μεχρι να λιωσει. Διαχωριστε 300ml απο το σιροπι της σοκολατας, το οποιο πρεπει να  διατηρησετε ζεστο,  και αφηστε το υπολοιπο  να κρυωσει.  Χτυπηστε τα αυγα μαζι με την βανιλλια, μεχρι να φουσκωσουν και να ασπρισουν. Προσθεστε το κρυο σιροπι σοκολατας και το αλευρι, κοσκινισμενο μαζι με το baking, και ανακατεψτε καλα να ομογενοποιηθει το μιγμα. Ριξτε το μιγμα σε ενα βουτυρωμενο ταψακι ή πυρεξ 20x30εκ. Ψηστε το σε προθερμασμενο φουρνο, στους 180°C, για 1 ωρα περιπου. Μολις βγαλετε το γλυκο απο τον φουρνο, κοψτε το σε κομματια και περιχυστε το με το ζεστο σιροπι σοκολατας. Αφηστε το να σταθει μια ωριτσα, μεχρι να απορροφησει τελειως το σιροπι του. Σερβιρετε το πασπαλισμενο με ζαχαρη αχνη.


TORTA CIOCCOLATOSA SCIROPPATA

Una torta al cioccolato, secondo i gusti greci, cioe sciroppata...

Ingredienti : 200gr di burro,
                   250gr di zucchero semolato,
                   250ml di acqua,
                   150gr di cioccolato fondente,
                   5 uova,
                   3 cucchiai di cacao amaro,
                   125gr di ciccolato fondente,
                   250gr di farina 00,
                   20gr di lievito per dolci,
                   1 vanillina.
per cospargere : zucchero a velo.
Preparazione : In un pentolino, mettete l'acqua, il burro, lo zucchero ed il cacao settacciato, mescolate fino a sciogliere il cacao e portate ad ebollizione. Lasicate cuocere per 3-4 minuti a fuoco moderato. Ritirate dal fuoco e aggiungete il cioccolato fondente trittato. Mescolate fino a farlo sciogliere. Tenete da parte e al caldo, 300ml dallo sciroppo al cioccolato, mentre il resto lasciatelo a reffreddare. Sbattete le uova con la vanillina, fino a ottenere una crema spumosa. Aggiungete lo sciroppo freddo e la farina, settacciata insieme al lievito. Mescolate per amalgamare il tutto. Imburrate una teglia o priofila di 20x30cm. Versate dentro il composto. Infornate in forno preriscadato ai 180°C e lasciate cuocere per un'oretta. Sfornate e tagliate a pezzi. Bagnate con lo sciroppo caldo e lasciatelo stare per un'oretta, fino ad assorbirlo tutto. Servite cosparso di zucchero a velo.

2 σχόλια:

  1. Το να πω ότι μου τρέχουν τα σάλια περιττό πιστεύω για την τέλεια συνταγή και τις άλλες πριν απο αυτή το βραβείο όλο δικό σας http://executivecook.blogspot.com/2012/01/blog-post_27.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαριστω πολυ για το βραβειο, ηταν μια πολυ ευχαριστη εκπληξη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Λυπάμαι, αλλά όλα τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται υπ'όψιν και θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα δημοσιεύονται σχόλια υβριστικά ή με περιεχόμενο διαφημιστικό.
Mi dispiace, ma tutti i commenti anonimi non saranno presi in considerazione e saranno cancellati.
Sorry to say, but all anonymous comments will not be considered and therefore deleted.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...