2

ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΗ ♦♦ TORTA CIOCCOLATOSA SCIROPPATA



ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΗ

Ακομη μια παραλλαγη σοκολατοπιτας, καποιοι συνηθιζουν να ονομαζουν αυτο το γλυκο και "μελαχροινη" ...

Υλικα 
για το σιροπι : 200 gr βουτυρο*,
                           250 gr κρυσταλλικη ζαχαρη,
                           250 ml νερο,
                           150 gr κουβερτουρα.                      
για το κεϊκ : 5 αυγα,                     
                       3 κουταλιες της σουπας κακαο αγλυκο,
                       125 gr κουβερτουρα,
                       250 gr αλευρι για ολες τις χρησεις,
                       20 gr baking powder,
                       1 βανιλινη. 
Παρασκευη : 
Σε ενα κατσαρολακι, βαλτε το νερο,  το βουτυρο, την ζαχαρη και το κακαο και αφηστε το να βρασει για 3-4 λεπτα. Προσθεστε την κουβερτουρα, τριμμενη ή κομμενη σε πολυ ψιλα κομματια, και ανακατεψτε μεχρι να λιωσει. Διαχωριστε 300 ml απο το σιροπι της σοκολατας, το οποιο πρεπει να  διατηρησετε ζεστο, και αφηστε το υπολοιπο  να κρυωσει.  
Χτυπηστε τα αυγα μαζι με την βανιλλια, μεχρι να φουσκωσουν και να ασπρισουν. Προσθεστε το κρυο σιροπι σοκολατας και το αλευρι, κοσκινισμενο μαζι με το baking, και ανακατεψτε καλα να ομογενοποιηθει το μιγμα. Ριξτε το μιγμα σε ενα βουτυρωμενο ταψακι ή πυρεξ 20x30 εκ. 
Ψηστε το σε προθερμασμενο φουρνο, στους 180°C, για 1 ωρα περιπου. 
Μολις βγαλετε το γλυκο απο τον φουρνο, κοψτε το σε κομματια και περιχυστε το με το ζεστο σιροπι σοκολατας. Αφηστε το να σταθει μια ωριτσα, μεχρι να απορροφησει τελειως το σιροπι του.
Μπορείτε να σερβίρετε και με ινδοκάρυδο.

* Αν αντικαταστηστε το βουτυρο με σπορελαιο, αυτη η σοκολατοπιτα γινεται και νηστισιμη.


TORTA CIOCCOLATOSA SCIROPPATA

Una torta al cioccolato, secondo ai gusti greci, cioè sciroppata...

Ingredienti
per lo sciroppo : 200 gr di burro,
                               250 gr di zucchero semolato,
                               250 ml di acqua,
                               150 gr di cioccolato fondente.
per la torta :  5 uova,
                         3 cucchiai di cacao amaro,
                         125 gr di ciccolato fondente,
                         250 gr di farina 00,
                         20 gr di lievito per dolci,
                         1 vanillina.
Preparazione : 
In un pentolino, mettete l'acqua, il burro, lo zucchero ed il cacao settacciato, mescolate fino a sciogliere il cacao e portate ad ebollizione. Lasicate cuocere per 3-4 minuti a fuoco moderato. Ritirate dal fuoco e aggiungete il cioccolato fondente tritato. Mescolate fino a farlo sciogliere. Tenete da parte e al caldo, 300ml dallo sciroppo al cioccolato, mentre il resto lasciatelo a reffreddare. 
Sbattete le uova con la vanillina, fino a ottenere una crema spumosa. Aggiungete lo sciroppo freddo e la farina, settacciata insieme al lievito. Mescolate per amalgamare il tutto. Imburrate una teglia o priofila di 20x30cm. Versate dentro il composto. 
Infornate in forno preriscadato a 180°C e lasciate cuocere per un'oretta. 
Sfornate e tagliate a losanghe. Bagnate con lo sciroppo caldo e lasciatelo stare per un'oretta, fino ad assorbirlo tutto. 
Molto buono servito anche cosparso di farina di cocco.

2 σχόλια:

  1. Το να πω ότι μου τρέχουν τα σάλια περιττό πιστεύω για την τέλεια συνταγή και τις άλλες πριν απο αυτή το βραβείο όλο δικό σας http://executivecook.blogspot.com/2012/01/blog-post_27.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαριστω πολυ για το βραβειο, ηταν μια πολυ ευχαριστη εκπληξη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η γνώμη και οι παρατηρήσεις σας μας ενδιαφέρουν!

Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται υπ'όψιν και θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα δημοσιεύονται σχόλια υβριστικά ή με περιεχόμενο διαφημιστικό.

Commenti anonimi non saranno presi in considerazione e saranno cancellati.

All anonymous comments will not be considered and therefore deleted.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...