26

ΤΡΟΥΦΑΚΙΑ ΤΙΡΑΜΙΣΟΥ // TARTUFINI TIRAMISU


ΤΡΟΥΦΑΚΙΑ ΤΙΡΑΜΙΣΟΥ

Υπέροχες μαλακές, γλυκιές μπουκίτσες, τυλιγμένες σε κακάο.
Τρουφάκια τιραμισού και όχι σαν-τιραμισού, φτιαγμένα με τα αυθεντικά υλικά του αγαπημένου παραδοσιακού ιταλικού γλυκού!

Δόση : 35 τρουφάκια περίπου
Βαθμός δυσκολίας : εύκολο
Υλικά : 250 gr mascarpone,
                250 gr μπισκότα σαβαγιάρ
                100 gr ζάχαρη άχνη,
                30 ml  γλυκό κρασί Marsala,
                20 ml λικέρ κρέμα καφέ,
                1 κ.γ. στιγμιαίο καφέ,
                1 κ.γ. κακάο άγλυκο.
για την επικάλυψη : 2 κ.γ. κακάο άγλυκο,
                                      1 κ.γ. στιγμιαίο καφέ.
Προετοιμασία : 
Τρίψτε τα σαβαγιάρ στο μούλτι. 
Μέσα σε ένα ευρύχωρο σκεύος βάλτε το μασκαρπόνε (στραγγισμένο απο το τυχόν ζουμάκι του), τα τριμμένα σαβαγιάρ, την άχνη, το κρασί Μάρσαλα και το λικέρ. Αναμείξτε καλά, μέχρι να πάρετε μια μαλακή πάστα. Απλώστε την πάστα σε επιφάνεια στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί, σε πάχος λιγότερο απο 1 εκ. Πασπαλίστε με το κακάο και τον στιγμιαίο καφέ. Τυλίξτε σε ρολό.
Πλάστε τα τρουφάκια, παίρνοντας κομμάτια απο την ζύμη και προσέχοντας να μην ανακατευτεί πολύ το στρώμα του κακάο και του καφέ με την υπόλοιπη ζύμη. 
Τυλίξτε τα τρουφάκια στο μίγμα κακάο / καφέ. Ενας εύκολος τρόπος είναι να βάλετε το μίγμα μέσα σε ένα μικρό σακκουλάκι τροφίμων, να ρίχνετε ένα ένα τα τρουφάκια και να ανακινείτε το σακκουλάκι, ώστε να κολλήσει η σκόνη κακάο επάνω τους.
Διατηρήστε τα τρουφάκια τιραμισού στο ψυγείο.


TARTUFINI TIRAMISU

Bocconcini morbidi e golosi, ricoperti di un velo di caffè e cacao amaro.
Tartufini tiramisù, e non simil-tiramisù, preparati con gli ingredienti originali del buon tiramisù italiano!

Dosi : 35 tartufi ca.
Difficoltà : facile
Ingredienti : 250 gr di mascarpone,
                            250 gr di savoiardi,  
                            100 gr di zucchero a velo,
                            30 ml di  Marsala,
                            20 ml di liquore crema al caffè,
                            1 cucchiaino di caffè liofilizzato.
per cospargere : 2 cucchiaini di cacao amaro,
                              1 cucchiaino di caffè liofilizzato.
Preparazione :
Tritate i savoiardi nel cutter. 
In un recipiente ponete i savoiardi tritati, il mascarpone (colato dallo siero), lo zucchero, il marsala ed il liquore. Mescolate bene, fino ad ottenere un' impasto morbido. Sul piano del lavoro mettete un pezzo di carta antiaderente e stendete l' impasto in un strato a meno di 1 cm. di spessore. Cospargete con il cacao ed il caffè liofilizzato. Arrotolate.
Prendete pezzettini d' impasto, alla grandezza di una noce, e modellate delle palline, prendendo cura a non mescolare lo strato del cacao e caffè nell' impasto. 
Mescolate il cacao con il caffè e passate le palline. Un modo facile per ricoprire le palline del composto cacao/caffè, è di metterlo in un sacchettino per alimenti, fare tuffare le palline, poche alla volta, e agitarlo per farle ricoprire da tutti i lati. 
Conservate i tartufi tiramisù nel frigo.


26 σχόλια:

  1. ο,τι πρεπει τα ταρτουφακια για τα Χριστουγεννα!
    Μαρινα τις καλυτερες ευχες μου για καλες γιορτες με υγεια και αγαπη.

    ειρηνη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστω Ειρηνη μου!
      Auguri di Buon Natale!
      Καλα να περασετε με την οικογενεια σου και να γευτειτε πολλες ιταλικες και ελληνικες παραδοσιακες νοστιμιες!
      Φιλια πολλα!

      Διαγραφή
  2. Καλημέρα! Υπέροζα τα τρουφάκια σου! Γιορτινά και εύκολα!
    Καλά Χριστούγεννα εύχομαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστω Γιωτα μου!
      Καλα Χριστουγεννα και σε εσενα και την οικογενεια σου!
      Το καλο με τα τρουφακια ειναι οτι γινονται αμεσως αλλα απο την αλλη, εξαφανιζονται και αμεσως!

      Διαγραφή
  3. Παίρνω (τουλάχιστον) ένα λαχταριστό τρουφάκι ανά χείρας και σου εύχομαι καλά Χριστούγεννα, με υγεία και αγάπη! Ό,τι καλύτερο για σένα και τους αγαπημένους σου, Μαρίνα μου!!! Να είσαι καλά!
    Πολλά γιορτινά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ολοι με ενα ξεκινανε Αναστασια μου, αλλα αυτα τα τρουφακια ειναι απο αυτα που δεν σταματας ποτε στο ενα!
      Καλα Χριστουγεννα με υγεια και χαρα, να περασεις ομορφα με την οικογενεια σου!
      Πολλα φιλια κι απο εμενα!

      Διαγραφή
  4. χρόνια πολλά πολύχρωμα ονειρικά να είσαι καλά ένα άτομο δημιουργικό με αγάπη για όλους...
    σε περιμένω να έρθεις απο το blog Μου να μου λες τις απόψεις σου για όσα βάζω ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστω πολυ για τις ευχες σου!
      Κι εγω με την σειρα μου ευχομαι Καλα Χριστουγεννα!
      Θα σε επισκεφτω λιαν συντομως...

      Διαγραφή
  5. Πόσο όμορφα και λαχταριστά! Μοσχοβολάνε Ιταλία! Καλά Χριστούγεννα με υγεία και ευτυχία Μαρίνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ! Ιταλια!!!!!
      Καλα Χριστουγεννα Χρυσα! Να περασετε ομορφα!

      Διαγραφή
  6. Καταπληκτικά!!! Φοβερά!!!!!!!
    Μου αρέσουν πάρα πολύ !!!!!
    Το τιραμισού το λατρεύω.
    Τα τρουφάκια δε τα θεωρώ από τα ωραιότερα κεράσματα. Μικρά και καθόλου στουμπωτικά και επιβαρυντικά. Μια μπουκίτσα, ίσα ίσα για να γλυκαθείς!!
    Πανέξυπνη ιδέα!!! Συγχαρητήρια!! Ότι πρέπει για Χριστουγεννιάτικο γλύκισμα!

    Καλές γιορτές Μαρίνα μου!
    Φιλιά!! Υγεία και χαρά στην οικογένειά σου εύχομαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστω Χρυσαυγη μου!
      Περιττο να πω οτι κι εγω το λατρευω το τιραμισου αλλα και οικογενειακως ειναι απο τα πιο αγαπημενα μας γλυκισματα...
      Καλες γιορτες Χρυσαυγη μου, να περασετε ομορφα με την οικογενεια σου, υγεια και χαρα!

      Διαγραφή
  7. Φοβερό το χριστουγεννιάτικο κέρασμά σου, το παίρνω και εύχομαι κάθε καλό , κάθε χαρά και ευτυχία στο σπιτικό σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστω Μαρθουλα μου, χρονια πολλα και σε σενα να περασεις ομορφα με τους αγαπημενου σου!
      Merry Christmas!

      Διαγραφή
  8. Υπέροχα τα τρουφάκια σου Μαρίνα μου!!!! Φοβερά!!!
    Καλά Χριστούγεννα με αγάπη, υγεία και χαρά!!! Να περάσετε πανέμορφα τις μέρες τούτες!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαιρστω Κικη μου!
      Κι εσεις να περασετε ομορφα και να φτιαξετε πολλα νοστιμα γλυκα και αλμυρα!
      Φιλια πολλα!

      Διαγραφή
  9. Πωπω θα τα φτιάξω μάλλον με μαυροδάφνη όμως και θα τα ρημάξω Μαρίνα! Υπέροχα και εύκολα και ευχαριστούμε για το tip με τη σακουλίτσα! Καλά Χριστούγεννα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. πεθαίνω για τιραμισού!!! τέλεια τα τρουφάκια!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτα τα τρουφακια εχουν καθαρη γευση τιραμισου, και ηταν μια απο τις πιο πετυχημενες μου εμπνευσεις...
      Ξερω για την αναδημοσιευση, τα κοριτσια ειναι σωστες foodbloggers και τις ευχαριστω πολυ για την αναφορα!

      Διαγραφή
  12. Καλησπέρα σας,

    Αν τα φτιάξω Κυριακή απόγευμα με σκοπό να σερβιριστούν τη Δευτέρα το πρωί, είναι καλύτερο να τα τυλίξω στο κακάο το πρωί? ; H σε αυτή την περίπτωση δε θα καλυφθούν σωστά?

    Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για ποιό λόγο να το κάνεις αυτό? για να μην νοτίσει? καλύτερα να βάλεις το κακάο οταν τα φτιάξεις και αν θέλεις τα ξαναπερνάς λίγο την μέρα που θα τα σεβρίρεις

      Διαγραφή
    2. Ωραια ευχαριστω. Και κατι ακομα. Επειδη λικερ κρεμα καφε δεν εχω βρει και δεν προλαβαινω να παρω υλικα για να φτιαξω. Μπορω να αναμιξω baileys με κλασικο λικερ καφε?

      Διαγραφή
    3. Μια χαρα ειναι το bailey's και το λικερ κρεμα καφε ειναι σαν σπιτικο bailey's!

      Διαγραφή

Η γνώμη και οι παρατηρήσεις σας μας ενδιαφέρουν!

Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται υπ'όψιν και θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα δημοσιεύονται σχόλια υβριστικά ή με περιεχόμενο διαφημιστικό.

Commenti anonimi non saranno presi in considerazione e saranno cancellati.

All anonymous comments will not be considered and therefore deleted.