10

ΤΡΟΥΦΑΚΙΑ ΜΕ NUTELLA ♦♦ TARTUFINI ALLA NUTELLA


ΤΡΟΥΦΑΚΙΑ ΜΕ NUTELLA

Εύκολη και γρήγορη συνταγή για σοκολατένια και τραγανά τρουφάκια!

Δόση : περίπου 30 κομμάτια
Βαθμός δυσκολίας : εύκολο
Υλικά : 175 gr μπισκότα με κακάο,
                50 gr corn flakes,
                150 gr nutella,
                50 gr λιωμένο βούτυρο,
                3 κ.σ. ρούμι,
                30 gr κροκάν φουντουκιού.
για την επικάλυψη : τρούφα γάλακτος.
Προετοιμασία :
Για να παρασκευάσετε αυτά τα τρουφάκια, κανονικά πρέπει να χρησιμοποιήσετε τα μπισκότα κακάο pan di stelle. Κάποτε τα έφερνε και στην Ελλάδα η Barilla, αλλά πλέον έχουν εξαφανιστεί και αυτά, όπως και πολλά άλλα είδη... Anyway, θα βρείτε παρόμοια σε αλυσίδα σούπερ μάρκετ discount και το χαρακτηριστικό τους είναι οτι έχουν στην επιφάνεια τους ανάγλυφα λευκά αστεράκια.
Μπορείτε βέβαια να χρησιμοποιήσετε και οποιαδήποτε άλλα μπισκότα κακάο, αρκεί να μην είναι γεμιστά, γιατι αλλιώς τα τρουφάκια θα γίνουν πολύ γλυκά. 
Τρίψτε στο μούλτι τα μπισκότα κακάο. Τρίψτε και τα κόρν φλέϊκς, αλλά μην τα κάνετε σκόνη, για να παραμείνουν τραγανά μέσα στα τρουφάκια. 
Σε ενα σκεύος αναμείξτε καλά όλα τα υλικά. Πλάστε με τα χέρια σας μπαλλίτσες στο μέγεθος φουντουκιού και περάστε τες απο την τρούφα. 
Βάλτε τα τρουφάκια σε καραμελλόχαρτα και βάλτε τα στο ψυγείο να σφίξουν.
Διατηρούνται κατά προτίμηση στο ψυγείο.


TARTUFINI ALLA NUTELLA

Ricettina facile e golosa!

Dosi : 30 pezzi ca.
Difficoltà : facile
Ingredienti : 175 gr di biscotti pan di stelle,
                             50 gr di corn flakes,
                             150 gr di nutella,
                             50 gr di burro fuso,
                             3 cucchiai di rum,
                             30 gr di croccante di nocciole tostate,
                             codetta di cioccolato al latte qb.
Preparazione :
Tritate finemente i biscotti. Tritate pure i corn flakes, ma grossolanemente, per poter rimanere abbastanza croccanti.
Ponete tutti gli ingredienti in un recipiente capiente e mescolate, fino a prendere un' impasto sabbioso. Formate delle palline, alla grossezza di una nocciola e passatele dalla codetta. Ponete nel frigo per rassodare.
Conservate preferibilmente nel frigo.

10 σχόλια:

  1. Καλά να περάσετε Μαρίνα μου!!! Υπέροχα τα τρουφάκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εσεις το ιδιο Κικη μου!
      ΦΙλια Πολλα!

      Διαγραφή
  2. Φοβερα τα τρουφακια σου. Αυτα τα μπισκοτα τα ετρωγα μανιωδως καποτε. Ανοιγα το σακουλακι και το ετρωγα ολο. Μα τι γευση!!!! Κριμα που δεν εισαγονται πια. Τα τρουφακια πανευκολα και προκλητικα νοστιμα! Σουπερ γιορτινα!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Που να γνωριζες και τα φανταστικα palicao, παλι της Mulino bianco, Χρυσαυγη μου! Δεν μπορω να σου περιγραψω τι σοκολατενια γευση! Οποιος πηγαινε Ιταλια και ρωτουσε τι ηθελα να μου φερει ελεγα χωρις δευτερη σκεψη : palicao! Ξαναγυρνοντας στα pan di stelle, πρεπει να ομολογησω οτι και η απομιμηση που κυκλοφορει στην Ελλαδα ειναι πολυ καλη!
      Οντως τα τρουφακια ειναι πανευκολα και ευπροσδεκτα παντου!

      Διαγραφή
  3. Χρόνια πολλά Μαρίνα μου!Είθε η Γέννηση του Κυρίου να φέρει την πολυπόθητη ειρήνη,την απαραίτητη ισορροπία και την γλυκιά αγάπη στις ζωές μας!Να χαίρεσαι την οικογένεια σου και ευχαριστούμε πολύ για τις τόσο ιδαιαίτερες και νόστιμες προτάσειις σου!Και του χρόνου με υγεία!
    Σε φιλώ με αγάπη !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αμην Φωτεινη μου!
      Λιγο μελαγχολικα τα φετεινα μας Χριστουγεννα!
      Κι εσυ οτι επιθυμεις, να χαιρεσαι την οικογενεια και το παλληκαρι σου, υγεια και χαρα!
      Φιλια πολλα!

      Διαγραφή
  4. Χρόνια Πολλά, υγεία και χαρά και νόστιμες συνταγές!!! Πολύ εύκολα και κριτσανιστά τα τρουφάκια! ΧΟΧΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χρονια Πολλα Χαρα μου!
      Οντως ειναι πανευκολα και πολυ νοστιμα!

      Διαγραφή
  5. Χρόνια πολλά Μαρίνα μου, με υγεία και χαρά!
    Πολύ δελεαστικά τα τρουφάκια σου, με ένα από τα πολύ αγαπημένα μου υλικά!
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χρονια Πολλα Ερμιονη μου!
      Και δικο μου πολυ αγαπημενο υλικο ειναι αλλα προσπαθω να το χρησιμοποιω με ρεγουλα, γιατι ετσι και "πατησει το ποδι του" το βαζακι στο σπιτι, εξαφανιζεται στο αψε σβησε! Εχω και εναν νεαρο εδω, που ολη τη μερα τρωει σαλατες δηθεν και το βραδυ τον πιανει η λιγουρα και τρωει μισο ψωμι με νουτελλα στην καθησια! :)
      Φιλια Πολλα!

      Διαγραφή

Η γνώμη και οι παρατηρήσεις σας μας ενδιαφέρουν!

Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται υπ'όψιν και θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα δημοσιεύονται σχόλια υβριστικά ή με περιεχόμενο διαφημιστικό.

Commenti anonimi non saranno presi in considerazione e saranno cancellati.

All anonymous comments will not be considered and therefore deleted.