18

ΤΣΙΖΚΕΪΚ ΜΕ ΑΝΑΝΑ, ΜΑΝΓΚΟ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΜΑΣΚΑΡΠΟΝΕ ♦♦ TORTA ALL'ANANAS E MANGO


ΤΣΙΖΚΕΪΚ ΜΕ ΑΝΑΝΑ, ΜΑΝΓΚΟ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΜΑΣΚΑΡΠΟΝΕ

Καλο μηνα! 
Καθως ειμαστε πλεον στην καρδια της ανοιξης, ας υποδεχτουμε τον Μαϊο με μια δροσερη και ανοιξιατικη προταση. 
Τσιζ κεϊκ με μους μασκαρπονε και συνδυασμο εξωτικων φρουτων, ανανα και μανγκο. Η ελαφρια οξυτητα των φρουτων εξισορροπει την γλυκυτητα της κρεμας, ενω το μασκαρπονε χαριζει πλουσια γευση. 
Υπεροχο γλυκακι για ολες τις ωρες, αλλα και ιδανικο επιδορπιο για να σερβιριστει στο τελος ενος πλουσιου γευματος!

Δοση : για 8 ατομα
Βαθμος δυσκολιας : μετρια δυσκολο
Υλικα
για την βαση : 200 gr μπισκοτα digestive,
                           3 κ.σ. βουτυρο φρεσκο.
για την ιταλικη μαρεγκα : 120 gr ασπραδια αυγων,
                                                240 gr κρυσταλλικη ζαχαρη,
                                                70 ml νερο,
                                                1 κ.γ. χυμο λεμονιου.
για την κρεμα : 250 gr μασκαρπονε,
                             6 φετες σιορπιασμενου ανανα κονσερβας,
                             15 gr ζελατινη,
                             3 κ.σ. απο το σιροπι του ανανα.
για το ζελε μανγκο : 1 ωριμο μανγκο,
                                      250 ml απο το σιροπι του ανανα,
                                      15 gr ζελατινη.
για την διακοσμηση : 100 gr κρεμα σαντιγυ 
                                       (100 ml κρεμα γαλακτος 35% με 1 κ.σ. ζαχαρη αχνη),
                                        φετες ανανα σιροπιασμενες
                                        ζαχαρωμενα κερασακια. 
Προετοιμασια : 
Να διευκρινησω οτι για την παρασκευη του τσιζ κεϊκ αρκει μια κονσερβα ανανα σε σιροπι; βαλτε τις φετες του ανανα σε ενα μεγαλο σουρωτηρι και αφηστε τες για κανα - δυο ωριτσες, ωστε να στραγγισουν καλα απο το σιροπι τους. 
Ετοιμαστε πρωτα την ιταλικη μαρεγκα, με οδηγιες που θα βρειτε εδω
Ετοιμαστε την βαση του τσιζ κεϊκ : θρυμματιστε τα μπισκοτα, λιωστε το βουτυρο και αναμειξτε το με τα μπισκοτα. Κοψτε ενα κομματι αντικολλητικο χαρτι και στρωστε το στην βαση μιας στρογγυλης λυομενης φορμας (με στεφανη που ανοιγει) με διαμετρο 28εκ. Στρωστε μεσα το μιγμα απο τα μπισκοτα, ισιωστε την επιφανεια του και βαλτε την φορμα στο ψυγειο για μια ωρα τουλαχιστον, ωστε να σφιξει. 
Ετοιμαστε την κρεμα της γεμισης : βαλτε τα φυλλα της ζελατινης να μουλιασουν μεσα σε κρυο νερο. Ζεστανετε το σιροπι του ανανα, σε ενα κατσαρολακι ή στον μικροκυματικο, μεχρι να φτασει στο σημειο βρασμου. Στραγγιστε καλα τα φυλλα της ζελατινης, προσθεστε τα στο ζεστο σιροπι και αναμειξτε μεχρι να διαλυθουν τελειως. Κοψτε τις φετες του ανανα σε μικρα κομματακια. Χτυπηστε το μασκαρπονε με τον αυγογδαρτη, ωστε να αφρατεψει. Προσθεστε το σιροπι με την ζελατινη και αναμειξτε καλα. Προσθεστε την ιταλικη μαρεγκα, αναμιγνυοντας απαλα το μιγμα. Τελος, προσθεστε και τις φετες ανανα. Στρωστε την κρεμα επανω στην βαση του τσιζ κεϊκ και βαλτε την φορμα παλι στο ψυγειο για 2 ωρες, ωστε να στερεοποιηθει η κρεμα. Ενα μικρο κολπο για να ξεφορμαριστει ομορφα το γλυκο : επενδυστε εσωτερικα τα τοιχωματα της φορμας με μια λωριδα αντικολλητικο χαρτι ή με την ειδικη πλαστικη ταινια, την οποια θα στερεωσετε με λιγο λιωμενο βουτυρο στην πισω πλευρα της. 
Ετοιμαστε το ζελε μανγκο : καθαριστε το μανγκο και πολτοποιηστε το στο μπλεντερ. Βαλτε τα φυλλα της ζελατινης να μουλιασουν σε κρυο νερο. Ζεστανετε την μιση ποσοτητα σιροπιου, σε ενα κατσαρολακι ή στον μικροκυματικο, μεχρι να φτασει στο σημειο βρασμου. Στραγγιστε τα φυλλα της ζελατινης, προσθεστε τα στο ζεστο σιροπι και αναμειξτε μεχρι να διαλυθουν τελειως. Προσθεστε το υπολοιπο σιροπι και τον πουρε του μανγκο και αναμειξτε. Απλωστε το ζελε στην επιφανεια της λευκης κρεμας και βαλτε παλι στο ψυγειο μεχρι να στεροποιηθει. 
Ετοιμαστε την σαντιγυ συμφωνα με τις οδηγιες που θα βρειτε εδω. Διακοσμηστε την επιφανεια του τσιζ κεϊκ με φετες ανανα, κερασακια γλασε και ροζετες σαντιγυ.



TORTA ALL'ANANAS E MANGO

Una torta leggera agli aromi dei frutti esotici. Il gusto leggermente acido del mango e dell'ananas viene equilibrato dalla dolcezza della crema, aricchita di mascarpone.
Ottimo come dessert, è la mia proposta per il pranzo di Domenica di Pasqua, che in Grecia viene festeggiato alla fine di questa settimana.

Dosi : per 8 persone
Difficoltà : media
Ingredienti
per la base : 200 gr di biscotti tipo digestive,
                       3 cucchiai di burro fuso.
per la meringa all'italiana : 120 gr di albumi,
                                                     240 gr di zucchero semolato,
                                                     70 ml di acqua,
                                                     1 cucchiaino di succo di limone.
per la crema : 250 gr di mascarpone,
                           6 fette di ananas in scatola,
                           15 gr di colla di pesce,
                           2 cucchiai di sciroppo di ananas.
per la gelatina al mango : 1 mango maturo,
                                                 250 ml di sciroppo di ananas,
                                                 15 gr di colla di pesce.
per la decorazione : 100 ml di panna montata con 1 cucchiaino di zucchero,
                                      fette di ananas in scatola,
                                      ciliegine candite.
Preparazione : 
Per la preparazione di questa torta, occore una scatola di fete di ananas sciroppate. Ponete la fete di ananas in un colapasta e lasciatele per un paio d'ore, a sgocciolare il loro liquido. 
Prima di tutto preparate la meringa all'italiana; informazioni dettagliate ne troverete qui
Preparate la base della torta : tritate finemente i biscotti e mescolate con il burro fuso. Foderate uno stampo a scatto rotondo, di 28cm di diametro. Disponete il composto di biscotti e livellate. Ponete nel frigo per un oretta, per diventare compatto. 
Preparate la crema al mascarpone : mettete i fogli di colla di pesce in poca acqua dal rubinetto. Fate scaldare lo sciroppo di ananas, in un pentolino o al microonde, strizzate bene i folgi di colla di pesce, aggiungete allo sciroppo, mescolate fino a sciogliere completamente e lasciate raffreddare. Tagliate le fette di ananas a pezzetti. Sbattete con le fruste il mascarpone fino a diventare omogeneo. Aggiungete lo sciroppo raffreddato e mescolate bene. Aggiungete la meringa, mescolando delicatemente ed infine aggiungete le fete di ananas. Disponete la crema sulla base dei biscotti e livellate. Per poter sformare la torta facilmente, potete rivestire le pareti dello stampo con una striscia di carta antiadrente o l'apposita striscia di plastica per i dolci, che farete aderire spenellando con poco burro fuso. Ponete lo stampo nel frigo per un paio d'ore per rapprendere. 
Preparate la gelatina al mango : mondate il mango e riducetelo a purea. Ponete le foglie di colla di pesce ad amollare in poca acqua dal rubinetto. Fate scaldare metà dello sciroppo, aggiungete la colla di pesce strizzata e mescolate fino a sciogliere completamente. Aggiungete lo sciroppo restante e la purea di mango e mescolate. Disponete sulla crema al mascarpone, livellate e ponete di nuovo nel frigo. 
Una volta che la gelatina sarà rappresa, decorate la torta con fette di ananas, le ciliegie candite e la crema chantilly (istruzioni per la sua preparazione troverete qui). 
 

18 σχόλια:

  1. Ένα υπέροχο γιορτινό,ελαφρύ γλύκισμα του οποίου η ομορφιά συναγωνίζεται αυτήν του χρυσάνθεμου!Ασυναγώνιστη εαρινή συμφωνία γεύσης και εμφάνισης!Χρώματα και αρώματα εξωτικών φρούτων που συνοδεύουν την ακατανίκητη τεχνική σου Μαρίνα μου.Μας χαρίζεις εύκολα την γευστική ευτυχία με ένα κομμάτι τάρτας με καλοκαιρινά χαρούμενα χρώματα και ανάλαφρη νοστιμιά!
    Καλή σου μέρα Μαρίνα μου!Φιλιά πολλά,πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μολις τελιωσα την διακοσμηση του Φωτεινη μου, καταλαβα οτι αυτο ειναι ενα ανοιξιατικο τσιζ κεϊκ, το οποιο θα ταιριαζε απολυτα να γινει η αναρτηση της Πρωτομαγιας!
      Αλλα οντως ειναι και ενα υπεροχο επιδορπιο για το πλουσιο πασχαλιατικο τραπεζι, καθως η γευση του ειναι αναλαφρη, με δροσερες οξινες νοτες απο τα φρουτα, ενω η εμφανιση του σιγουρα θα ετυπωσιασει.
      Πολλα φιλια Φωτεινη μου, ομιζω οτι θα εχουμε τη ευκαιρια να τα ξαναπουμε και για τις ευχες!

      Διαγραφή
  2. Δροσερό και ελαφρύ γλυκό, Μαρίνα. Με αυτή την ζέστη που κάνει αυτές τις ημέρες, θα το ευχαριστηθούμε πολύ.
    Καλό μήνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σιγουρα σηκωνει κατι πολυ δροσερο Ειρηνη μου, σα Ιουνιος και βαλε ειναι!

      Διαγραφή
  3. Οχι μόνο πρέπει να είναι υπέροχο γευστικά, αλλά είναι και πανέμορφο εμφανισιακά!!!
    Θα κλέψει την παράσταση όπου σερβιριστεί, σαν ένα υπέροχο επιδόρπιο!
    Φιλιά Μαρίνα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πανδεσία χρωμάτων. Μας έφερες την Άνοιξη και το καλοκαίρι μαζί με το δροσιστικό γλυκό σου Μαρίνα!

    Να σου ευχηθώ καλό Πάχα, καλά να περάσετε και να γιορτάσετε όσο μπορείτε αυτές τις μέρες των αργιών!!

    Τις ευχές μου για έναν υπέροχο μήνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστω Χρυσαυγη μου!
      Τις ευχες μου για ενα χαρουμενο Πασχα μαζι με την ωραια σου οικογενεια!

      Διαγραφή
  5. Πραγματική ζωγραφιά είναι η τούρτα σου Μαρίνα!
    Ένα cheesecake πολύ δροσερό και παράλληλα τόσο όμορφο που λυπάσαι να το κόψεις και να το φας!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Λατρεύω τον ανανά και σίγουρα ταιριάζει υπέροχα με το cheesecake.
    Mε μάνγκο δεν έχω δοκιμάσει, αλλά οι γεύσεις συνδυάζονται αρμονικά.
    Καλό μήνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σιγουρα συνδυαζονται ωραια, αν και ειχα εναν φοβο μηπως βγει πολυ οξινο ή μηπως η μια γευση επικαλυψει την αλλη...
      Καλο μηνα!

      Διαγραφή
  7. Υπέροχο, γιορτινό, ελαφρύ και πανέμορφο!!!
    Καλή Ανάσταση Μαρίνα μου!!!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστω Κικη μου!
      Καλο Πασχα, με υγεια και χαρα!

      Διαγραφή
  8. Ωωωω! Καλέ αυτό φαίνεται υπέροχο! Κολάστηκα η γυναίκα μόνο από τις φωτογραφίες... Φαντάσου να το φάω κιόλας! Εντάξει... για την εμφάνιση δεν ξέρω, αλλά σαν παρασκευή δεν μου φάνηκε δύσκολο. Θα το προσπαθήσω!
    Μαρίνα μου, εύχομαι καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα! Να περάσεις υπέροχα τις μέρες αυτές με τους αγαπημένους σου! Υγεία, χαρά κι ευτυχία!
    Πολλά φιλιά και πολλές καλημέρες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οντως δεν ειναι δυσκολο Sel μου!
      Δεν θα περασω και ακριβως υπεροχα, αφου θα δουλευω τοσο την Κυριακη, οσο και την Δευτερα, ολη τη μερα (8.30 - 20.30)!
      Ευχομαι κι εγω με την σειρα μου Καλο Πασχα!
      Πολλα φιλια!

      Διαγραφή
  9. E' bellissima e golosissima, davvero complimenti, come dessert da fine pasto poi, così cremosa, mi sembra molto adatta!!
    Bravissima come sempre!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η γνώμη και οι παρατηρήσεις σας μας ενδιαφέρουν!

Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται υπ'όψιν και θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα δημοσιεύονται σχόλια υβριστικά ή με περιεχόμενο διαφημιστικό.

Commenti anonimi non saranno presi in considerazione e saranno cancellati.

All anonymous comments will not be considered and therefore deleted.