22

ΚΕΪΚ ΜΠΑΝΑΝΑΣ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ ♦♦ TORTA DI BANANE, CIOCCOLATO E COCCO


ΚΕΪΚ ΜΠΑΝΑΝΑΣ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ

Δεύτερη Κυριακή του Μάη σημερα, ημέρα που εχει καθιερωθεί ως η γιορτή της μητέρας. Το ξέρατε οτι η γιορτη της μητέρας γιορτάζεται σχεδον σε ολες τις χώρες του κόσμου, αλλα οχι πάντα την ιδια συγκεκριμένη ημέρα? Βέβαια, στις περισσότερες χώρες, και μέσα σ'αυτές ειναι η Ελλαδα αλλα και η Ιταλία, γιορταζουν την γιορτή της μητέρας, οπως είπαμε, την δεύτερη Κυριακή του Μάϊου, αλλα υπάρχουν αλλες που την γιορτάζουν στις 8 Μαρτίου (ημέρα της γυναίκας), 21 Μαρτίου (πρώτη ημέρα της άνοιξης), αλλα ακομη και μεσα στον χειμώνα, τον Φεβρουάριο ή τον Δεκέμβριο!
Με αυτήν την αφορμή, ετοίμασα κι εγώ ενα νόστιμο γλυκάκι, για να γλυκαθούν ολες οι μανούλες που γιορτάζουν!
Το κέϊκ που σας παρουσιάζω, ειναι απλο στην παρασκευή του, αλλα ο συνδυασμος των υλικων απο τα οποια αποτελείται, το κανει ιδιαίτερα εύγευστο. Μπανάνα, σοκολάτα, αλλα και ταχίνι, σηαμέλαιο και καλαμποκάλευρο. Αντί για ζάχαρη χρησιμοποίησα την στέβια, που κατεβάζει κατα πολυ και την θερμιδική απόδοση, γιατί οι μανούλες, πρέπει να προσέχουν και την γραμμή τους! Το γλάσσο σοκολάτας γάλακτος και η επικάλυψη με μπόλικο ινδοκάρυδο, απογειώνουν την γεύση.

Δοση : για 8 ατομα
Βαθμός δυσκολίας : ευκολο
Υλικά : 150 gr αλεύρι για ολες τις χρήσεις,
                 150 gr καλαμποκάλευρο,
                 120 gr ταχίνι,
                 30 ml σησαμέλαιο,
                 100 ml κρεμα γάλακτος 35%,
                 3 αυγά,
                 125 gr κουβερτούρα,
                 40 gr στέβια Sweete
                (εναλλακτικά 220 gr καστανή ζάχαρη απο ζαχαροκάλαμο),
                 2 μέτριες μπανάνες (350 gr περίπου),
                 1 πρέζα αλάτι,
                 1 κ.γ. baking,
                 1 κ.γ. σοδα φαγητού.
για την επικάλυψη : 150 gr κουβερτούρα γάλακτος,
                                       100 ml κρέμα γάλακτος 35%,
                                       100 gr ινδοκάρυδο,
                                       τσιπς μπανάνας,
                                       λίγο τιμμένο φυστίκι Αιγίνης.
Προετοιμασία :
Λιώστε την κουβερτούρα σε μπαίν- μαρί ή στον μικροκυματικό και αφήστε την να χλιαρίνει.
Ξεφλουδίστε τις μπανάνες και πολτοποιήστε τες στο μούλτι.
Χτυπήστε καλά τα αυγά, μεχρι να φουσκώσουν και να αφρατέψουν. Προσθέστε το ταχίνι, το σησαμέλαιο και την κρέμα γάλακτος και χτυπηστε για 2-3 λεπτά. Συνεχίζοντας να αναμιγνύετε, προσθέστε τον πουρέ απο τις μπανάνες, την στέβια (ή την ζάχαρη), την κουβερτούρα, το αλάτι, τα αλεύρια και τα διογκωτικά. Οταν το μίγμα γίνει ομοιογενές, ειναι πλέον έτοιμο για να το ψήσουμε. 
Βουτυρώστε μια φόρμα (εγω χρησιμοποίησα μια φόρμα σε σχήμα καρδιάς), ριξτε μεσα το μίγμα του κέϊκ και ισιώστε την επιφάνεια του. Ψήστε το σε προθερμασμένο φουρνο, στους 180°C, για 50 λεπτά περίπου. Πριν το βγάλετε απο τον φούρνο, κάντε το τέστ της οδοντογλυφίδας. Βγάλτε το κέϊκ απο τον φούρνο και αφήστε το να κρυώσει πρίν το ξεφορμάρετε. 
Ετοιμάστε το γλάσσο σοκολάτας : βαλτε την κρέμα γάλακτος σε ενα κατσαρολάκι και βάλτε το στην φωτιά. Μόλις πάει να βράσει, κατεβάστε το απο την φωτιά και προθέστε την κουβερτούρα, ψιλοκομμένη. Αναμείξτε μέχρι να διαλυθεί η κουβερτούρα εντελώς και αφήστε το μίγμα να χλιαρίνει, ωστε να μην ειναι πολύ ρευστό. 
Ξεφορμάρετε το κέϊκ μέσα σε εναν δίσκο σερβιρίσματος. Καλύψτε την επιφάνεια του με το γλάσσο της σοκολάτας. Πασπαλίστε ολη την επιφάνεια με το ινδοκάρυδο. Στολίστε με τα κομματάκια αποξηραμένης μπανάνας (τσιπς) και λίγο τριμμένο φυστίκι Αιγίνης.


TORTA DI BANANE, CIOCCOLATO E COCCO

Oggi, seconda domenica di maggio, è il giorno dedicato per onorare la figura della mamma o più semplicemente la festa della mamma. Lo sapevate che la festa della mamma esiste in quasi tutti i paesi del mondo, anche se non festeggiata allo stesso giorno? Certo la maggior parte dei paesi, Grecia e Italia comprese, festeggiano appunto la seconda domenica di maggio, ma ci sono paesi che festeggiano l' 8 marzo (festa delle donne), 21 marzo (il primo giorno di primavera) o addirittura a febbraio.
Prendendo spunto da questa dolce festa, ho preparato un dolcetto goloso, dedicato a tutte le mamme del mondo!
Semplice e facile da preparare, la combinazione però degli ingredienti utilizzati, lo rendono particolarmente saporito. Banana, cioccolato ma anche tahina, olio di semi di sesamo e farina di mais. Ho preferito utilizzare la stevia al posto dello zucchero, siccome le mamme devono mantenre anche la loro linea! Ultimo tocco goloso la glassa al cioccolato fondente al latte, cosparsa di una generosa dose di farina di cocco!

Dosi : per 8 persone
Difficoltà : facile
Ingredienti : 150 gr di farina 00,
                             150 gr di farina di mais fioretto,
                             120 gr di tahina,
                             30 ml di olio di semi di sesamo,
                             100 ml di panna 35%,
                             3 uova,
                             125 gr di cioccolato fondente,
                             40 gr di stevia
                             (in alternativa 220 gr di zucchero di canna demerara),
                             2 banane medie (350 gr ca),
                             1 pizzico di sale,
                             1 cucchiaino di baking,
                             1 cucchiaino di bicarbonato.
per la copertura : 150 gr di cioccolato fondente al latte,
                                 100 ml di panna 35%,
                                 100 gr di farina di cocco,
                                 fiocchi di banana,
                                 pistacchi di Bronte tritati.
Preparazione :
Fate sciogliere il cioccolato fondente a bagomaria o al microonde e lasciate intiepidire.
Sbucciate le banane e riducetele a purea.
Sbattete le uova, fino a prendere ua crema gonfia. Aggiungete la tahina, l'olio e la panna e sbattete per qualche minuto per omogeneizzare. Aggiungete la purea di banane, la stevia (o zucchero), il cioccolato intiepidito, il sale, le farine e i lieviti, mescolando fino a prendere un composto omogeneo.            
Imburrate uno stampo (io ho utilizzato uno a forma di cuore), versateci il composto e livellate.   
Cuocete a forno preriscaldato a 180°C, per 50 miuti ca. Prima di sfornare fate la prova dello stecchino. 
Sfornate e lasciate raffreddare prima di sformare.
Preparate la glassa : versate la panna in un pentolino e portate sul fuoco. Appena sfiori l'ebbolizione, ritirate dal fuoco e aggiungete il cioccolato tritato. Mescolate fino a scigliersi completamente. Lasciate intiepidire, per rapprendere e poter coprire la torta senza colare. 
Sformate la torta su un vassoio da portata. Ricoprite con la glassa e cospargere la farina di cocco su tutta la superficie. Decorate con fiocchi di banane e pistacchi di Bronte tritati.

22 σχόλια:

  1. Καλημερα Μαρινα!! Το κεικ που εφτιαξες δεν ειναι ενα απλο κεικ μπανανας. Ειναι πολυ ιδιαιτερο και ειμαι σιγουρη και γευστικο. Οπως ταιριαζει στα πιο σημαντικα προσωπα της ζωης μας... τις μανουλες! Καλη σου μερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημερα Χρυσαυγη μου!
      Ειναι οτως ενα ιδιαιτερο κεϊκ, ιδιαιτερα γευστικο!
      Χρονια Πολλα και σε σενα, να χαιρεσαι τις ομορφες κορουλες σου!

      Διαγραφή
  2. Υπέροχο το γλυκάκι σου Μαρίνα μου, όπως ταιριάζει σε μια τόσο ξεχωριστή μέρα!
    Χρόνια Πολλά εύχομαι σε όλες τις μανούλες του κόσμου!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γεια σου Μαρίνα μου γλυκιά.
    Όταν βλέπω τα γλυκά σου το πρώτο που σκέφτομαι είναι η χιλιομετρική απόσταση που μας χωρίζει!
    Χάθηκε να ήμασταν κοντύτερα; Ένα κομμάτι θα το κέρναγες πιστεύω. :)

    Καλό απόγευμα Κυριακής, αν και μάλλον προς θάλασσα μεριά θα είσαι...
    Z.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εγω το ιδιο σκεφτομαι Ζαμπια μου, πιστεψε με!!
      Μονο ενα κομματι? Οσα θες και καφεδακι μαζι!
      Ε, ναι κατα θαλασσα μερια ημασταν χτες, η πολη δεν με χωραει με τιποτα πια! Ποτε θα ξεμπερδεψουμε απο υποχρεωσεις να παμε να μεινουμε μονιμα, δε βλεπω την ωρα...
      Φιλακια!

      Διαγραφή
  4. Υπέροχο Μαρίνα μου!!! Να περάσω από κει;;;; Μπααααα, δεν θα έμεινε ούτε ψίχουλο από τέτοια νοστιμιά!!!!
    Ξεχωριστή νοστιμιά!
    Φιλιά και καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπορω να πω οτι την εκτιμησαν ιδιαιτερα τα παλληκαρια μου, Κικη μου!
      Καλη εβδομαδα!

      Διαγραφή
  5. Πολύ καλό!
    Χρόνια πολλά σε όλες τις μανούλες:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χρονια τους πολλα Μαρια μου!
      (εγω δυστυχως δεν συμπεριλαμβανομαι!)
      Πολλα φιλια!

      Διαγραφή
  6. Μαρίνα μου τέλειο!!!
    Χρόνια πολλά σε όλες τις μανούλες!!!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χρονια τους Πολλα Ελενακι και Χρονια Πολλα και σε σενα!
      Καλη εβδομαδα!

      Διαγραφή
  7. Φανταστικό! Σοκολάτα, μπανάνα και ινδικάρυδο από τους αγαπημένους μου συνδυασμούς.
    Λίγο καθυστερημένη για τις ευχές αλλά παρόλα αυτά, χρόνια πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποτε δεν ειναι αργα για ευχες!
      Καλη εβδομαδα!

      Διαγραφή
  8. Αν προσέχω τη γραμμή μου με ένα τόσο τέλειο κέικ, μπορώ να έχω 2 κομμάτια παρακαλώ;;
    Εντάξει απλά υπέροχο! Και αυτό το γλάσο παρέα με το ινδοκάρυδο πραγματικά με στέλνουν στα ουράνια!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βεβαιως, ευχαριστως!
      Καλη εβδομαδα Ερμιονακι!

      Διαγραφή
  9. Ricetta buonissima come la precedente di mio guto ed ho preso nota. Questa purtroppo passo le banane proprio NO. La ciocco la adoro ma il cocco non piace a nessuno e quindi mi approprio di una fetta immagine tolgo le banane e me la gusto. Grazie e buona settimana.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Invece il cocco piace tantissimo al maritozzo, anche se a me non poi tanto. Ma questa torta era veramente saporita!
      Un abbracio!
      Buona settimana!

      Διαγραφή
  10. Χρόνια πολλά σε όλες τις μανούλες!
    Το γλυκάκι σου τέλειο! Φαίνεται απίστευτα αφράτο και ο συνδυασμός των υλικών είναι πολύ ταιριαστός! Όπως πάντα, υπέροχη συνταγή!!!
    Πολλά φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να ειναι ολες γερες και να βλεπουν τα παιδακια τους να μεγαλωνουν!
      Χαιρομαι που σου αρεσε Αναστασια μου!
      Φιλακια!

      Διαγραφή
  11. Πρέπει να έγινε πολύ νόστιμο το γλυκό αυτό, Μαρίνα μου!
    Και του χρόνου να είμαστε καλά!
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και του χρονου Στελλιτσα!
      Ε, ναι, αρεσε σε ολους οσους το δοκιμασαν!
      Πολλα φιλια!

      Διαγραφή

Η γνώμη και οι παρατηρήσεις σας μας ενδιαφέρουν!

Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται υπ'όψιν και θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα δημοσιεύονται σχόλια υβριστικά ή με περιεχόμενο διαφημιστικό.

Commenti anonimi non saranno presi in considerazione e saranno cancellati.

All anonymous comments will not be considered and therefore deleted.