2

ΜΥΔΟΠΙΛΑΦΟ ΓΡΗΓΟΡΟ // MIDOP'ILAFO : IL RISO PILAF ALLE COZZE


ΜΥΔΟΠΙΛΑΦΟ

Σημερα σας παρουσιαζω μια απλουστευμενη και γρηγορη εκδοχη του μυδοπιλαφου, με μυδοψυχα και ρυζι παρμποϊλ.

Υλικα 
για 2 ατομα : 150gr μυδοψυχα,
                         1/2 κρεμμυδι κιτρινο,
                         1/3 φλυτζανι τσαγιου λευκο, ξηρο κρασι,
                         3 κουταλιες της σουπας ελαιολαδο,
                         1 κουπα ρυζι παρμποϊλ (αμερικανικο),
                         2 κουπες ζεστο νερο,
                         2 κουταλιες της σουπας ψιλοκομμενο ανηθο,
                         αλατι και πιπερι.
Παρασκευη : 
Ψιλοκοψτε το κρεμμυδι. 
Σε ενα κατσαρολακι, βαλτε το λαδι και μαρανετε το κρεμμυδι, χωρις να το αφησετε να παρει χρωμα. Προσθεστε το ρυζι και σωταρετε, μεχρι να αρχισει να γινεται διαφανες. Σβυστε με το κρασι. Μολις εξατμιστει το αλκοολ, προσθεστε την μυδοψυχα και το ζεστο νερο. Αλατιστε (με προσοχη, γιατι τα μυδια περιεχουν μια ποσοτητα αλατι) και πιπερωστε. Αφηστε το να σιγοβρασει σκεπασμενο, μεχρι να πιει το υγρο του και να αρχισουν να εμφανιζονται τρυπες στην επιφανεια. Ριξτε τον ανηθο και σβυστε την φωτια. 
Αφηστε το να σταθει για 10 λεπτα, μεχρι να απορροφησει τα υγρα του. 
Σερβιρετε το ζεστο.


MIDOP'ILAFO : 
IL RISO PILAF ALLE COZZE

Questa è una versione sempificata e veloce del midopìlafo, ossia riso pilaf alle cozze, che è un piatto tipico, della cucina greca. Ho usato cozze senza guscio (anche surgelate vanno bene) e riso parboiled.

Ingredienti 
per 2 persone : 150gr di cozze senza guscio,
                             1/2 cipolla dorata,
                             1/3 di tazza vino bianco secco,
                             3 cucchiai di olio di oliva,
                             1 bicchiere di riso parboiled,
                             2 bicchieri di acqua calda,
                             2 cucchiai di aneto tritato,
                             sale & pepe.
Preparazione : 
Tritate la cipolla finemente. 
Mettete l'olio in un pentolino e fatte apassire la cipolla, senza lasciarla prendere colore. Aggiungete il riso e saltate, fino a diventare transparente. Sfumate con il vino. Quando l'alcool sarà evaporato, aggiungete le cozze e l'acqua. Salate (con attenzione, perchè le cozze già contengono un po'di sale) e pepate a piacere. Lasciate cuocere coperto, a fuoco moderato, fino che assorbi il suo liquido e cominciano a formarsi dei buchi sulla superficie. Aggiungete l'aneto e spegnete il fuoco,  lasciandolo stare per 10 minuti, fino ad assorbire tutto il suo liquido. 
Servitelo preferibilmente caldo.

2 σχόλια:

  1. Να πω τη αληθεια, δεν πολυσυμπαθω το ρυζι padboiled, μου ερχεται καπως "πλαστικο", αλλα για γρηγορο πιατο καλο ειναι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η γνώμη και οι παρατηρήσεις σας μας ενδιαφέρουν!

Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται υπ'όψιν και θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα δημοσιεύονται σχόλια υβριστικά ή με περιεχόμενο διαφημιστικό.

Commenti anonimi non saranno presi in considerazione e saranno cancellati.

All anonymous comments will not be considered and therefore deleted.